Taky se přejídáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1342
19.3.15 15:05
@martina.se píše:
Mám to opačně - nejím. Nedokážu normálně jíst.. teď se to tedy učím, ale je to jak na houpačce :pocitac:

Můžu se zeptat, netrpela si v pubertě, v mládí anorex, bulim…mám to ti úplně stejnej problém…klidně nemusím celý den jíst…mám strašně špatný vztah k jídlu…tak mě jen zajímá, jestli je na tom někdo podobne… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.3.15 15:06
@Anonymní píše:
@martina.se Nejist si neumim predstavit. Miluju jidlo, je asi jen 5 surovin, ktere nejim. Chutna mi vsechno. Z

mi jídlo taky chutná, ale prostě nejim :nevim: ono je to těžký takhle popsat - pro mě je jídlo prostě podružné, no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
19.3.15 15:07

A co třeba za den sníš? :think: měla jsem to stejně ted jsem těhu a mám těhu cukrovku a prostě musím držet dietu neni to o mě ale o mimču, takže to mi dost pomohlo a držim se od začátku diety sem zhřešila jen jednou buchtou a a si dvěma perníčky z lídlu normálně bych spolkla pytlík a buchet aspon 5 :mrgreen:
a jak jím pravidelně tak to nei tak hrozný se nepřežírat prostě vim že za max 3hodiny budu zas jíst tak sem taková klidnější :lol:
ale jako pozor prví týden možná dva byl očistec normální absták na to sladký :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
@Anonymní píše:
Zdravim. :mavam: Budu psat anonymne.Mam nezdravy vztah k jidlu, prejidam se. Nekdy uz me boli zaludek a stejne jim.Jim kdyz mam hlad, jim kdyz je mi smutno, kdyz mam radost. Zkratka stale jim, porad neco ochutnavam.Chci normalne zit, nebyt zavisla na jidle.Mate s tim take nektera problem? Rada bych pokecala s nekym, kdo je na tom stejne, take uvitam rady, jak prestat s prejidanim.Uz to zacinam vnimat jako psychicky problem. Nedokazu si to prejidani zakazat, ale uz musim neco se sebou delat. Dekuji vsem za rady. :kytka:

taky jsme tím trpěla. Blbě se to vysvětluje a ještě hůř chápe. Pokud to jde, zkus vyhledat nějakého terapeuta v okolí, třeba sdružení Anabell, ti sjou sice více spec na anorexii a bulimii, ale třeba bys od nich dostala info kde dál hledat pomoc.
Pokud je to mírnější forma, chce to tréning. Pevně si stanovit čas a místo kdy a kde jíst, tedy doma jen u stolu a v intervalech, které ti budou vyhovovat. V první fázi pokud je to možné, tak mít doma jen minimum potravin a ideálně takové co nejsou moc kalorické a nebo potřebují tepelnou úpravu…jeden čas jsem doma vyjma jogurtů, ovoce a zeleniny, syrového masa a vajec neměla nic :roll: :lol: ale dá se to, dneska jsem schopná chodit kolem plechu s koláčem a nehne se mnou.
A co je nejtěžší, najít vůli. Závislost na jídle je stejná jako na chlastu nebo cigárech, jen s tím rozdíle mže jíst se zkrátka musí. To je asi to samé jako kdyby si notorik musel dát párkrát za den panáka. Chce to najít si berličku co na tebe zabere. Já ze začátku při každé chuti na jídlo zavřela oči a začala v duchu počítat, jmenovat barvy, zvířata…prostě cokoli. Kdžy bylo nejhůř vytáhla jsem háček a háčkovala. První dny jsem měla interval co 2h, bylo to peklo…pak jsem to natáhla na 3 a dneska v poho vyjdu se třemi porcemi na den…pokud mám chuť, tak dám odpolední svačinu. Pokud vydržím tak v červenci to bude rok, co jsem „čistá “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@lllucie píše:
Můžu se zeptat, netrpela si v pubertě, v mládí anorex, bulim…mám to ti úplně stejnej problém…klidně nemusím celý den jíst…mám strašně špatný vztah k jídlu…tak mě jen zajímá, jestli je na tom někdo podobne… :mavam:

jj, mám za sebou pár let MA. A je to následek.. chlap mi i celkem hlídá, kolikrát připomíná atd. Ale jak jsem tu sama, což je třeba tenhle týden, tak na to fakt dlabu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
19.3.15 15:11
@Anonymní píše:
@uf-ounek Presne! Ted sem byla uklidit mliko, jelikoz sem si ho davala do kafe. Samozrejme, ze sem se napila mlika z krabice, nez sem ho dala do lednice. Jeste sem si urizla kus syra. :zed: Proste nedokazu furt neco neuzirat.Za den se to nascita. Vecer kdyz dite usne, tak zase jim, mam klid, tak jim.

Nechci se tě dotknout, to v žádném případě!!! Ale tebe nedonuti neprejidat se ani ta velká nadváha…psalas 25kg plus…vždyť to už člověk ani nekoupí pěkný oblečení si myslím…mám v obchodech pocit, ze hezky hadry končí ve velikosti 40…
A třeba, ze chlap se raději otočí za štíhlou holkou, než za baculkou?
Zkus sportovat, můžeš přece i doma, když děcko spí…nadváha je civilizacni nemoc…a spojí se s ní další zdravotní potíže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
19.3.15 15:14

@lllucie nevím, jak bude reagovat zakladatelka. Ale určitě nechce mít nadváhu, kdyby jo, tak se tu nesvěřuje se svými pocity a problémy. Chce radu. A v dnešní době je ezké oblečení i ve velikosti třeba 50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.3.15 15:15

@bozska-mrcha 8o 8o No to by mě zabilo… 8o :mrgreen: Drž se…jsi dobrá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
19.3.15 15:15

@martina.se tak to sme na tom stejně, včetně toho chlapa…řešilas to někdy s odborníkem, nebo se v tom placas sama jako ja?
Ale snažím se, to zas jo:oops:
Hlídala sem se hodně při kojení, ale ani tam yo nebylo sto pro.
Asi prostě závislost na štíhlým těle…a že já semena to ujeta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.15 15:17

@martina.se Co je MA? Zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
1342
19.3.15 15:18
@uf-ounek píše:
@lllucie nevím, jak bude reagovat zakladatelka. Ale určitě nechce mít nadváhu, kdyby jo, tak se tu nesvěřuje se svými pocity a problémy. Chce radu. A v dnešní době je ezké oblečení i ve velikosti třeba píše: Více

Vždyť se snažím poradit…cvičit atd…ano ha vím, že oblečení koupíš i ve velikosti 50,ale upřímně, jinak vypadá na 60ti kilovy holce, jinak na 100kilech.
Ale nechci opravdu nikoho urazit. To vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
@lllucie píše:
Nechci se tě dotknout, to v žádném případě!!! Ale tebe nedonuti neprejidat se ani ta velká nadváha…psalas 25kg plus…vždyť to už člověk ani nekoupí pěkný oblečení si myslím…mám v obchodech pocit, ze hezky hadry končí ve velikosti 40…
A třeba, ze chlap se raději otočí za štíhlou holkou, než za baculkou?
Zkus sportovat, můžeš přece i doma, když děcko spí…nadváha je civilizacni nemoc…a spojí se s ní další zdravotní potíže…

můžu tě "uklidnit " a svým způsobem i vyděsit, že tady už to moc není o tom, že by člověk uvažoval jestli se vejde do kalhot, nebo jestli se za ním někdo otočí. Tohle je houpačka, kdy než si šlehneš je ti všechno jedno…potom co si šlehneš máš výčitky a tak stále dokola :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Anonymní píše:

mentální anorexie :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
19.3.15 15:19
@Anonymní píše:

mentální anorexie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
19.3.15 15:20
@SIMONA1234 píše:
@bozska-mrcha 8o 8o No to by mě zabilo… 8o :mrgreen: Drž se…jsi dobrá!

díky :kytka: snad v vydržím :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová