Taky se přejídáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7797
19.3.15 16:31

Zakladatelko, tento problém nemám, ale myslím, že by ti pomohlo psát si denně jídelníček - co sníš, vypiješ - u toho čas. Když uvidíš jak a co jíš, bude se ti snáze dodržovat režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anro
19.3.15 16:52
@Anonymní píše:
@uf-ounek Presne! Ted sem byla uklidit mliko, jelikoz sem si ho davala do kafe. Samozrejme, ze sem se napila mlika z krabice, nez sem ho dala do lednice. Jeste sem si urizla kus syra. :zed: Proste nedokazu furt neco neuzirat.Za den se to nascita. Vecer kdyz dite usne, tak zase jim, mam klid, tak jim.

Já to mám stejně, naštěstí váha stojí, a když mám velké břicho, druhý den nic nemám :)

• Citovat
  • Upravit
72725
19.3.15 17:53
@Anonymní píše:
Já to mám v podtatě stejně. Normálně se už najíst neumím :?
Buď se přejím nebo jedu druhý extrém-nejím téměř nic. Tohle je psychický problém, lidé řeší stres jídlem. :nevim:

dá se to řešit - léčit se. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.3.15 17:56
@Karleon píše:
Dá se to zjistit, taky už jsem přemýšlela, že se do toho pustím u sebe. Jinak u mě v pubertě to stejné - nežer, budeš tlustá, roste ti zadek a podobně..
:think: něco na tom bude..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1043
19.3.15 20:05

Mně docela pomohlo, když jsem žrala jak bezedná, když jsem si dala hodně pálivou žvýkačku, protože pak to jídlo bylo :poblion:. A večer si čistím řádně zuby hned po véče, protože vím, že bych byla líná znovu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
19.3.15 20:13
@Karleon píše:
Dá se to zjistit, taky už jsem přemýšlela, že se do toho pustím u sebe. Jinak u mě v pubertě to stejné - nežer, budeš tlustá, roste ti zadek a podobně..

Mne zase nutili jist moc. Musela jsem tlacit hrozny mnozstvi a neodejid od stolu. Takze jsem tloustla v podstate ne moji vinou. Nechtela jsem tolik jist. Jako batole jsem temer nejedla. A pak takovej zaprah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
19.3.15 20:14
@modrasek13 píše:
Mně docela pomohlo, když jsem žrala jak bezedná, když jsem si dala hodně pálivou žvýkačku, protože pak to jídlo bylo :poblion:. A večer si čistím řádně zuby hned po véče, protože vím, že bych byla líná znovu:-)

Tak tohle by mi nepomohlo :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
19.3.15 20:29
@martina.se píše:
bohužel.. každý si myslí, pohoda. Ale cigára si odřeknu, jenže u jídla to nejde :think:

Protože bez cigár se obejdeš, ale bez jídla to nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25077
19.3.15 20:45
@uf-ounek píše:
@MartinaIrena zaměstnat jinak je super. Ale co když musíš být doma? dcerka mi spí v postýlce cca 2 hodiny a ten čas bych pořád něco jedla. Musím se hodně držet. Venku nemám problém.

Tak ji nenechávej spát v postýlce a vem ji spát do kočárku, ne? Venku je jaro a aspoň uděláš něco pro svou kondici :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24146
19.3.15 20:50
@Anonymní píše:
Zdravim. :mavam: Budu psat anonymne.Mam nezdravy vztah k jidlu, prejidam se. Nekdy uz me boli zaludek a stejne jim.Jim kdyz mam hlad, jim kdyz je mi smutno, kdyz mam radost. Zkratka stale jim, porad neco ochutnavam.Chci normalne zit, nebyt zavisla na jidle.Mate s tim take nektera problem? Rada bych pokecala s nekym, kdo je na tom stejne, take uvitam rady, jak prestat s prejidanim.Uz to zacinam vnimat jako psychicky problem. Nedokazu si to prejidani zakazat, ale uz musim neco se sebou delat. Dekuji vsem za rady. :kytka:

Zakladatelko, nečetla jsem ostatní komentáře, ale to co píšeš mi přijde jako by jsi jídlem zakrývala jiný problém. Buď, že se ti do něčeho nechce, nebo jak jsi na tom se sebeláskou? Zkus se zamyslet, když se takto budeš zase přejidat, proč? Co za tím vězí? Jak se cítíš (pominout špatné pocity z přejídání, jít hlouběji). Většinou se přejídáním i řeší nedostatek lásky. Přeji ať to byry zvládneš.

Jinak já tím trpěla většinou po rozchodech s chlapami, jsem se přežírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
19.3.15 22:12

Pokud jde o „uždibování“, mohl by ti pomoct sebekoučink od STOBu, zapisuje se tam, kolik čeho denně sníš a vždycky ti to vyhodnotí, kolik jsi ten den snědla bílkovin, tuků a sacharidů a jaký byl celkový energetický příjem. Jednak získáš představu o tom, jak na tom skutečně jsi, jednak ti může pomoct už samotné zapisování - když má člověk každou potravinu zvážit a zapsat, kolikrát si rozmyslí, jestli mu to vlastně stojí za to :mrgreen:

Odkaz: http://www.stobklub.cz/

Ale jestli se přejídáš v důsledku jiných psychických problémů, nebo jestli je to fakt extrém typu jím a jím, až se mi z toho chce zvracet, byla by na místě návštěva odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.3.15 07:16
@Dovesilke píše:
Protože bez cigár se obejdeš, ale bez jídla to nejde…

však právě.. a najít si ten zdravý přístup prostě neumim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12603
20.3.15 07:26

@MartinaIrena v kočárku nespí. Je na to velká (18 měsíců) prostě to ty dvě hodinky co spí musím vydržet. Jindy nemám problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová