Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
@bozska-mrcha já v tomto ujíždim na žvýkačkách.. strašnýklidně 20-30 ks denně.. to je berlička.. dřív cigára, ale teď nekouřim.. jsi dobrá, že to dáváš
přesně ,člověk si vždycky najde šudlátko .U mě to byl žvanec .Kdo ví jak dlouho zvládnu "abstinovat "
.Teď jsem taky ve fázi že potřebuju hubnout ,ale …na svoji váhu jím málo .Z jídla mám respekt ,pořád sama si sebou nejsem natolik jistá ,že když na jídle přidám ,že zase nespadnu kde jsem byla
takže jogurty 3% měním za smetaňáky ,30% sýr za 45% a víc ,prostě aby to člověk nahnal jinde .Ovšem efekt nula nula nic
![]()
@Anonymní píše:
@bozska-mrcha To je to, ze mame doma porad plno jidla. Nakupujeme podle akci, takze neumim koupit jen neco, kdyz vim, ze pak uz to a to v akci nebude.Tak delam zasobu jidla na tyden.Driv me stvala zavislost na koureni a ted mam zase jinou zavislost.
tak s tím budeš muset něco dělat. Pokud máš opravdu problém, který cítíš že tak úplně sama nedáváš, budeš muset doma s pravdou ven. Chápu, že to není snadné, ale nedá se svítit. Sama jsem v té době měla muže a doma dvě děti, ale nedalo se holt nic dělat. To je prostě buď a nebo.
V začátku jsem u sebe neměla ani kartu k bankomatu a na hotovost max 20kč. Dětem se blbě vysvětlovalo, že doma pořád nic není, ale nedalo se jinak
jo a tři měsíce jsem nechodila nakupovat, chodil chlap a se striktním seznamem
ale dával to líp než já. Není od věci, že i náklády na stravu nám značně klesly, bože co já byla za měsíc schopná sama jen tak prožrat
![]()
@lllucie píše:
@martina.se ja vím, že špatný…mám stigro, že chlap je na mě pes a dohlíží fest…ale jako tučný, tlustý, mastný…to do mé nedostane.,..frčím si hlavně na syrech, bio stravě a nerest má je kafe…
u nás se dohlíží na pravidelnost.. poslední cca 3 měsíce to celkem jde, ale tenhle týden fakt bída
![]()
@martina.se píše:
jo, aji to mi chlap říká - že na sebe kašlu, protože mám pocit, že na mě nezáleží. Asi na tom něco bude
Třeba tě rodiče nechtěli, nebo si přáli kluka. Bývá to častá příčina menstální anorexie.
@Karleon píše:
Třeba tě rodiče nechtěli, nebo si přáli kluka. Bývá to častá příčina menstální anorexie.
tak toto zodpovědět nemůžu, protože to netuším. Ale spíš táta do mě pořád rýpal, že moc žeru, že budu tlustá, že mám kejty atd.. takže tam to vzniklo..
![]()
@martina.se píše:
@bozska-mrcha znám velmi dobře![]()
pořád něco, celoživotní boj
Přesně, psychická porucha, jako každá jiná…at je to přejídání, bo nejezeni…je to fakt napořád…
Prejidani se je tez forma PPP. Ja trpela PPP a asi jest etrpim.
Momentalne se neprejidam, ale malo jim, myslela jsem si, opet, ze tehotenstvi mi pomuze se naucit jist, ale bohuzel. Ted to odkladam na to az zhubnu na 60 kg. Tak jsem na sebe zvedava
.
Mam formu Anorexie kombinovanou bulimii. Bulimii mam uz dlouho za sebou, nastesti.
Ale taky jsme mela obdobi prejidani se, je to peklo…Rozhodne bych to resila s odbornikem.
@hedabedna píše:
V tom anabellu, platí se něco?
ne, je to bezplatné.
@martina.se píše:
tak toto zodpovědět nemůžu, protože to netuším. Ale spíš táta do mě pořád rýpal, že moc žeru, že budu tlustá, že mám kejty atd.. takže tam to vzniklo..![]()
Máš úplně stejně hodný rodiče jako já ![]()
@lllucie píše:
Přesně, psychická porucha, jako každá jiná…at je to přejídání, bo nejezeni…je to fakt napořád…
bohužel.. každý si myslí, pohoda. Ale cigára si odřeknu, jenže u jídla to nejde ![]()
@lllucie píše:
Máš úplně stejně hodný rodiče jako já
on to myslel asi v žertu, ale vysvětli to pubošce, že..
@martina.se píše:
tak toto zodpovědět nemůžu, protože to netuším. Ale spíš táta do mě pořád rýpal, že moc žeru, že budu tlustá, že mám kejty atd.. takže tam to vzniklo..![]()
Dá se to zjistit, taky už jsem přemýšlela, že se do toho pustím u sebe. Jinak u mě v pubertě to stejné - nežer, budeš tlustá, roste ti zadek a podobně..
Já to mám v podtatě stejně. Normálně se už najíst neumím ![]()
Buď se přejím nebo jedu druhý extrém-nejím téměř nic. Tohle je psychický problém, lidé řeší stres jídlem. ![]()