Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Kristýnka526 takže v pohodě bát se nemusím? Jsem docela mladá tak panikařím
Kdyby jsi ten šok měla, tak bys to poznala, to se neboj. To je kolapsový stav. Nic ti nebude.
@Anonymní píše:
@Kristýnka526 jsem ve škole nemam se kde osprchovat
Neplaš prosímtě, hygiena musí být, ale zase bych to nepřeháněla. Běžně jsem s MS jezdila na tábory nebo na vodu, kde se fakt každý den nesprchuješ a kolikrát je problém umýt si i kvalitně ruce. To už bych byla stokrát mrtvá, kdyby to mělo až tak vadit ![]()
@unuděná píše:
To se při každé výměně tamponu sprchuješ??A proč měnit tampon častěji, než je třeba? Přece kdyby byl nasáklý, tak jí proteče nebo vyklouzne, pokud se tak nestalo, není důvod měnit častěji
Ony některé uživatelky všechno rády dramatizují
.
@unuděná píše:
Neplaš prosímtě, hygiena musí být, ale zase bych to nepřeháněla. Běžně jsem s MS jezdila na tábory nebo na vodu, kde se fakt každý den nesprchuješ a kolikrát je problém umýt si i kvalitně ruce. To už bych byla stokrát mrtvá, kdyby to mělo až tak vadit
Tak dají se v nouzi použít intim ubrousky, ale máte pravdu. ![]()
@unuděná me je jedno sprchování. Sprchuju se ráno a večer při menzes. Mě spíš znepokojuje ten šok. A děkuji všem co me tu uklidnili
Já ho mít 8hodin ano jdu se osprchovat když to mám tak chodím ráno i večer do sprchy takže klid každá to máme jinak já to mám tak. A ano chodím i v noci na záchod měnit.
Já prostě krámy nenávidím takže jsem na ně až tak citlivá
![]()
@Anonymní píše:
@unuděná me je jedno sprchování. Sprchuju se ráno a večer při menzes. Mě spíš znepokojuje ten šok. A děkuji všem co me tu uklidnili
K tomu šoku musejí být určité sklony. A kdo je má, může ho dostat, i když bude mít ten tampón jen půl hodiny. Navíc je to extrémně vzácné.
@Kristýnka526 píše:
Já ho mít 8hodin ano jdu se osprchovat když to mám tak chodím ráno i večer do sprchy takže klid každá to máme jinak já to mám tak. A ano chodím i v noci na záchod měnit.
Já prostě krámy nenávidím takže jsem na ně až tak citlivá![]()
Nevím sice, jak souvisí sprcha s vnitřkem vagíny, ale budiž, každá to máme naučeno jinak. V pohodě.
Když jsem ještě používala tampony, měla jsem je v pohodě celou noc (i víc než 8h) a nikdy se mi nic nestalo.
@Kristýnka526 píše:
Jaký je rozdíl mezi tím, když ho měníš po hodině a po osmi?
To si při sprše děláš výplach pochvy, nebo jak tomu máme rozumět? ![]()
@Kristýnka526 píše:
Já se také sprchuji ráno i večer a vzbudím se max první či druhou noc, když mě bolí břicho. další noc se prostě neporbudím, hlavně ke konci to mám slabě, takže mini tampon a a spím i déle, jak 8 hodin.
@unuděná nevím jaký je v tom rozdíl alee to vadí
výplach určitě ne
ale cítím se jak kdyby prostě špinavá nevím jak to popsat vadí mi to no ![]()
@Kristýnka526 píše:
@unuděná nevím jaký je v tom rozdíl alee to vadívýplach určitě ne
ale cítím se jak kdyby prostě špinavá nevím jak to popsat vadí mi to no
Tak to já taky, ale právě jen když ten tampon měním častěji. Protože když je vevnitř, tak jaksi není jak se zvenku ušpinit ![]()
@unuděná já to mám teď strašně silné jsem 3 měsíce po zamlklým a když si dám tampón tak mi to někdy ani nestačí někdy i vložka…
Já jsem s toho prostě nešťastná no
![]()
@Kristýnka526 Zkus kalíšek. Vydrží podstatně déle, nehrozí STŠ a ještě se chováš ekologicky a ekonomicky ![]()