Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, nemůžu se dovolat na operátora tak se chci zeptat tady jestli náhodou o tom něco nevíte.
Dneska mi skončil tarif (24 měsíců ) a přišla mi SMSka, že se mi prodlužuje o další 2 roky, ale já tento tarif co mám na další dva roky už nechci. Chtěla jsem přejít k jinému operátorovi, protože mám v práci možnost vzít si firemní, který je mnohem výhodnější. Netušila jsem, ale ze mi smlouvu můžou prodloužit bez podpisu.
Nevíte tedy jestli je možné z té smlouvy odstoupit abych neplatila nějaké poplatky za předčasné zrušení smlouvy? A nebo tam budu muset další 2 roky zůstat?
Děkuji
@dena262 píše:
Dobrý den, nemůžu se dovolat na operátora tak se chci zeptat tady jestli náhodou o tom něco nevíte.Dneska mi skončil tarif (24 měsíců ) a přišla mi SMSka, že se mi prodlužuje o další 2 roky, ale já tento tarif co mám na další dva roky už nechci. Chtěla jsem přejít k jinému operátorovi, protože mám v práci možnost vzít si firemní, který je mnohem výhodnější. Netušila jsem, ale ze mi smlouvu můžou prodloužit bez podpisu.
Nevíte tedy jestli je možné z té smlouvy odstoupit abych neplatila nějaké poplatky za předčasné zrušení smlouvy? A nebo tam budu muset další 2 roky zůstat?
Děkuji
Podívej se do té smlouvy a pak volej operátora, někdy se mu snad dovolat během dne musíš. Chtěj vědět, jaké sankce ti za ukončení smlouvy hrozí.
Příspěvek upraven 12.04.20 v 10:09
@dena262 No máš určitě napsáno ve smlouvě, že pokud nepodáš výpověď před vypršením tarifu, automaticky se ti prodlouží. Nějaké poplatky tam určitě budou, musíš si přečíst smlouvu.
@dena262 No, to jsi měla, ale vypovědět smlouvu, dát jim vědět, tě o prodloužení nestojís, jinak se to prodlužuje automaticky.
Můžeš tu smlouvu vypovědět klidně teď, bude tam nějaký poplatek, ale je limitován ČTÚ.
Pokud to nemáš na IČO tak ti nic prodloužit nemůžou, prolongace byla zrušena… Jen to možná zkouší, navíc teď od 1.4. Můžeš přejít kam chceš i bez pokuty ![]()
@dena262 Ahoj.. Před koncem smlouvy musíš podat výpověď o ukončení, jinak se automaticky prodlužuje. Pokud tu novou smlouvu zrusis do 3 měsíců od prodloužení, tak ti můžou nauctovat pokutu. Pokud chceš přejít k jinemu operátorovi, tak po 3 měsících ti pokutu dát nemůžou. Zavolej, pokud nepůjde prodloužená smlouva stornovat, tak vydrž 3 měsíce a pak můžeš odejít bez sankce za předčasné zrušení ![]()
@dena262 tohle jsi měla řešit předem. Jinak od roku 2017 se nesmí automaticky prodlužovat závazky.. Odsouhlasila jsi to teď nějak? Pokud ne, zašli písemné odstoupení od smlouvy - uzavřené na dálku.. Máš zákonnou možnost do 14 dnů.. Mě fskt fascinuje to prodlužování, je to zakázané.. Co máš za operátora?
@Zlobolka123 od 2017,konktetne od září, se prodlužovat nesmí.. Byla novela zákona.. ![]()
@Anonymní píše:
Pokud to nemáš na IČO tak ti nic prodloužit nemůžou, prolongace byla zrušena… Jen to možná zkouší, navíc teď od 1.4. Můžeš přejít kam chceš i bez pokuty
Pokud smlouva trvá déle jak 3 měsíce.. Ne ihned..
@alena1995 píše:
@dena262 No, to jsi měla, ale vypovědět smlouvu, dát jim vědět, tě o prodloužení nestojís, jinak se to prodlužuje automaticky.
Od 2017 ne, pokud není icar
@martina.se Opravdu? Mě minulý rok v březnu automaticky smlouvu totiž prodloužili (T-MOBILE). Není to náhodou podle toho co kdo má uvedeno ve smlouvě?
@alena1995 píše:
@martina.se Opravdu? Mě minulý rok v březnu automaticky smlouvu totiž prodloužili (T-MOBILE). Není to náhodou podle toho co kdo má uvedeno ve smlouvě?
Ne, novela zákona platí pro všechny.. Zaprvé musí dát vědět předem, prokazatelně a za druhé to udělat nesmí.. Jen s jasným souhlasem zkz, tzn podpis Smlouvy, hovor, odpovědní SMS.
Mám Vodafone. Podařilo se mi tam dovolat a řekli mi, že to můžu kdykoliv zrušit a do té doby mi běží tento tarif. Tak snad to půjde. ![]()
@martina.se To jsou opicaci
já se s nema pořad dohadovala, tarif jsem nechtěla, trvalo dalších 5 měsíci než mi jej po X odstoupení zrušili a ještě mi naúčtovali pokutu/poplatek.