Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co tvému příteli vyčítá konkrétně? Můžeš se odstěhovat z domova. Neuvažoval jsi o tom?
@Anonymní píše:
Zdravím vespolek,
jdu si k vám pro radu nebo možná se jen z toho vypsat, jelikož už nevím co s tím. Je mi 22 let, studuju VŠ a bydlím ještě doma s rodiči (víceméně jezdím domů na víkendy). Mám přítele, jehož rodina mě má ráda, vzali mě mezi sebe jak když tam patřím odjakživa, chtějí abych s nima jezdila na výlety, dovolený, prostě z jejich strany je všechno skvělý a sluncem zalitý. Zatímco z mojí je to úplně naopak. Moje mamka má přítele ráda, ale táta ho bytostně nesnáší. Ze začátku nás nechal na pokoji a teď pokaždé když jedu k příteli, tak poslouchám jak je pod moji úroveň, jak je špatný, ponižuje ho a bůh ví co ještě a prostě táta si nenechá vysvětlit, že je to normální kluk. Pokaždé když za ním jdu, tak se jen se mnou hádá, pak je naštvanej a třeba den se nebaví. Už mám dost těhle věčných hádek, nevím jak to mám ukončit, aby se otec konečně uklidnil. Ano vím že mi řeknete, že už je mi dost let na to abych si to zvládla vyřešit sama, ale vážně už nevím co s tím. Na začátku jsem si říkala, že to přejde - tohle je první kluk kterého jsem přivedla domů a mám s ním dlouhodobý vztah, všechno předtím bylo jen takový krátký, že ani představit doma nemělo smysl. Máte někdo nějaký rady? Budu Vám za ně moc a moc vděčná
Zamyslela bych se nad tím, jestli nemá v něčem pravdu. Ale jestli je tvůj táta „všechno vím, všechno znám, od všeho mám klíče“, asi by se mu nelíbil žádný kluk.
No a když se táty zeptáš, co mu na něm konkrétně vadí, tak ti řekne co? Je dost zvláštní, že k němu cítí takovou nenávist. Neví na něj třeba něco? Nebo je to prostě morous a nezkousne, že jeho holčička má ve svém životě jiného chlapa než jeho? Spousta otců to tak má, že to nedokážou překousnout ![]()
Tatínek na něj prostě žárlí. Nesnese myšlenku, že mu někdo bere jeho holčičku. Nejsou jen problémy s tchyněma, ale i ve vztahu tchán a zet, jen to možná není tak časté a omilane. Pokud je to fajn kluk, nechala bych to byt, ať se vztwka. Obávám se, že s tím moc neuděláte. Snad se časem umoudri. Nebo že by měl pravdu, že pro vás není vhodný?
Chtělo by to nějaké info o tom klukovi. Jaký je, co dělá, jak se chová, jako má minulost, znáš to. Je to první kluk, kterého jsi přivedla domů, tak má táta právo být rozhozený, ale nemuselo by to trvat dlouho. Jak dlouho jste spolu? Byl u vás někdy třeba na obědě?
Našim když se takto nějakej nelíbil tak měli vždycky pravdu.
ale musela sem na to časem přijít sama
@Uslava Právě že odstěhovat se nemůžu, jsem na nich ještě závislá a sama si vejšku a vše kolem neuplatím, ikdyž nějaké peníze si vydělám.
@arinecka Právě si myslím, že to je ten důvod. Nezkousne, že je teď v mém životě taky někdo jiný.
@bauem Ještě před rokem spolu dělali v jedné firmě. Tátovi vadí, že je pracuje „jen ve stavební firmě“ (jakože nemá vš nebo není na vyšších pozicích) a stále říká jaký je to chudák, že se nikdy o rodinu nedokáže postarat apod. ale ve výsledku když se srovnají tak v tuhle chvíli mají stejné výplaty, tak nevím o co mu jde. Dál tvrdí jaký je to alkoholik, ale teda to že jednou za měsíc jde na tři piva s kamarády, tomu já teda neříkám alkoholismus nebo asi nevím od kdy to nazývají ostatní…
Právě že je táta takový jak říkate „morous“ který prostě nezkousne, že chci být s někým jiným než stále jen s rodiči doma. Už nastali i chvíle, že mu řeknu, že jedu za přítelem a najednou v tu chvíli vymyslí, že jsem přesně v tu dobu chtěli jet někam na výlet (jen chci podotknout že u nás se výlety a takové akce plánují vždy dopředu, takže je to jen výmluva ze strany táty).
@Anonymní píše:
@Uslava Právě že odstěhovat se nemůžu, jsem na nich ještě závislá a sama si vejšku a vše kolem neuplatím, ikdyž nějaké peníze si vydělám.
@arinecka Právě si myslím, že to je ten důvod. Nezkousne, že je teď v mém životě taky někdo jiný.
@bauem Ještě před rokem spolu dělali v jedné firmě. Tátovi vadí, že je pracuje „jen ve stavební firmě“ (jakože nemá vš nebo není na vyšších pozicích) a stále říká jaký je to chudák, že se nikdy o rodinu nedokáže postarat apod. ale ve výsledku když se srovnají tak v tuhle chvíli mají stejné výplaty, tak nevím o co mu jde. Dál tvrdí jaký je to alkoholik, ale teda to že jednou za měsíc jde na tři piva s kamarády, tomu já teda neříkám alkoholismus nebo asi nevím od kdy to nazývají ostatní…
Právě že je táta takový jak říkate „morous“ který prostě nezkousne, že chci být s někým jiným než stále jen s rodiči doma. Už nastali i chvíle, že mu řeknu, že jedu za přítelem a najednou v tu chvíli vymyslí, že jsem přesně v tu dobu chtěli jet někam na výlet (jen chci podotknout že u nás se výlety a takové akce plánují vždy dopředu, takže je to jen výmluva ze strany táty).
Rodiče tě musí přiměřeně živit dokud řádně studuješ a nejsi sama schopna si vydělávat. Přítel uz pracuje ne? Dáte peníze dohromady a můžete spolu žít. Možná se ještě ráda vrátíš domu a možná že ne.
@Anonymní píše:
A to musíš s tatínkem ve 22 na výlet, když pískne? ![]()
@Russet Ne to jasně že nemusím, ale to vždy vznikne ze situace, že spolu jezdíme na motorkách po čr, takže mě tím chce přemluvit
@Uslava Ano přítel už pracuje, teoreticky má svůj barák, takže bych i k němu mohla jít, ale přijde mi jako sviňárna odejít od rodičů dokud mi financují školu.
Na jednu stranu si taky říkám, že bysme mohli bydlet spolu a uvidíme, ale zase nechci mít tu nejistotu, že vztah nevyjde a já nebudu mít kam jít ani finance, když ještě nepracuju.
[citace
@Uslava Ano přítel už pracuje, teoreticky má svůj barák, takže bych i k němu mohla jít, ale přijde mi jako sviňárna odejít od rodičů dokud mi financují školu.Financovat dítěti vzdělání je normální. Ty myslíš že si to musíš zasloužit? A když vztah nevyjde, tak vrátit se domů, je taky normální. To si taky musíš zasloužit? Pak to máte doma nějak divně nastavené. ![]()
@Uslava Ne to si opravdu nemyslím, jen prostě nevím co dělat a zajímají mě názory ostatních.
@Anonymní píše:
@Uslava Ne to si opravdu nemyslím, jen prostě nevím co dělat a zajímají mě názory ostatních.
Tak co říct tátovi, že už jsi velká holka, že ho máš opravdu ráda a ať ti věří. Není ostuda se rozejít s klukem. Vždyť ty teprve hledáš, s kým si budeš rozumět. Tak bys holt šla zpět k rodičům. To není katastrofa. Ale zvaž, jestli nebude problém, že budeš mít vyšší vzdělání a možná časem i vyšší plat. Co vlastně studuješ?
@Russet medicínu, já si teda nemyslím, že vystudovaný člověk nemůže být s člověkem menšího vzdělání. No asi každého názor
Zdravím vespolek,
jdu si k vám pro radu nebo možná se jen z toho vypsat, jelikož už nevím co s tím. Je mi 22 let, studuju VŠ a bydlím ještě doma s rodiči (víceméně jezdím domů na víkendy). Mám přítele, jehož rodina mě má ráda, vzali mě mezi sebe jak když tam patřím odjakživa, chtějí abych s nima jezdila na výlety, dovolený, prostě z jejich strany je všechno skvělý a sluncem zalitý. Zatímco z mojí je to úplně naopak. Moje mamka má přítele ráda, ale táta ho bytostně nesnáší. Ze začátku nás nechal na pokoji a teď pokaždé když jedu k příteli, tak poslouchám jak je pod moji úroveň, jak je špatný, ponižuje ho a bůh ví co ještě a prostě táta si nenechá vysvětlit, že je to normální kluk. Pokaždé když za ním jdu, tak se jen se mnou hádá, pak je naštvanej a třeba den se nebaví. Už mám dost těhle věčných hádek, nevím jak to mám ukončit, aby se otec konečně uklidnil. Ano vím že mi řeknete, že už je mi dost let na to abych si to zvládla vyřešit sama, ale vážně už nevím co s tím. Na začátku jsem si říkala, že to přejde - tohle je první kluk kterého jsem přivedla domů a mám s ním dlouhodobý vztah, všechno předtím bylo jen takový krátký, že ani představit doma nemělo smysl. Máte někdo nějaký rady? Budu Vám za ně moc a moc vděčná