Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, můj manžel má bratra o 3 roky mladšího. Chlapec ma nyní 24 let. Bydlí se svou přítelkyní na bytě a v podstatě ani sami 2 se finančně nedokáži uživit. Každý měsíc jim dává tchyně minimálně 2000 protože nemají jak dožít do výplaty.
Ale k problému. Máme 2 letou dcerku. Nedávno jsme přestali využívat kočárek (kočárek jsme kupovali 2 roky zpátky 2-kombinaci tehdy za 28 000). Naše dcerka ho už nevyužívá. Chodí sama a v kočárku ji to vůbec nebaví. Kočárek jsme teda zabalili a schovali (plánujeme s manželem cca za rok druhé miminko).
Jenže přítelkyně manželova bratra je těhotná. Termín porodu ma za měsíc - čeká taky holčičku. Oblečení jsme jim podarovali, postýlku taky, protože jsme se s manželem dohodli, že si pro druhé miminko koupíme jinou z důvodu, že tahle nám až zas tak nevyhovovala). Darovali jsme jim i hraci podložku, koš pro novorozence a autosedačku - tu taky budeme kupovat novou. Tchyně jim taky plno věcí nakoupila. (matraci do postýlky, monitor dechu, povlečení, oblečky, vaničku, i zásobu plen do začátku) tudíž manželova bratra a jeho přítelkyni výbava nestála ani korunu.
Co mě ale dostalo - včera jsme se setkali na návštěvě u tchyně. Tchyně se po chvíli zeptala švagra, jestli už koupili kočárek. Na což švagr bez domluvy, optání oznámil, že až se malá narodí tak si přijedou pro náš kočárek po malé.
Ani manželovi se toto nelíbilo, už proto, že to jeho bratr bral jako samozřejmost. A vymyslel si, že my jsme ale náš kočárek půjčili moji kamarádce a jim jsme zase dali plno věcí. Na což přišla scéna ze strany švagrové. Že oni s tím počítali a proto žádný kočárek teď nemaji. A že nemají ani peníze na kočárek protože počítali s tím naším.
Darovali jsme jim už tak plno věcí včetně autosedačky za 5000, postýlky za 5000 a plno dětského oblečení a plno jiných věcí. Nevidíme ani já ani manžel důvod jim půjčovat ještě tak drahý kočárek. Nám na výbavu pro malou nikdo nic nedal, všechno jsme si koupili sami. A ani ve snu by mě nenapadlo počítat s tím, že nám někdo něco půjčí. Dítě jsme chtěli a každý měsíc jsme si proto odkládali bokem peníze na miminko.
Ale důsledkem toho všeho je, že švagrovci úplně přestali komunikovat jak s námi, tak s tchyni. Dokonce nám i tchyni poslali sms, že nemáme ani chodit na jejich svatbu. Mě ani manžela toto nijak netrápíuž z důvodu, že přece nemůžou počítat s tím, že jim jen tak někdo něco půjčí a ani se nezaptat a považovat to za samozřejmost. Tchyni to ale mrzí, že nebude na svatbě svého syna. Dokonce nás i přemlouva, ať si kočárek vezmeme zpátky od kamarádky a půjčíme ho švagrovcum. Na jednu stranu ji chápu. Nechce problémy a nepříjemnosti v rodině. Ale na druhou stranu už kvůli jejich přístupu s tím absolutně nesouhlasíme.
Co by jste na naším místě dělali? Půjčili by jste kočárek i vzhledem k tomu, že to jimi bylo podáno takto?
Kočár bych jim nepůjčila a byla ráda, že nemusím na svatbu… ![]()
Nic bych nedělala. Nic bych jim už nepujcovala. Co si tchyně vychovala to má. Jsou svepravni k tomu si pořídit kočárek stejně jako každý jiný. Sama píšeš že jste jim toho dost dali a přitom vám nikdo nic. Je na čase aby švagr se ženou začali žít jako dospělý a začali se starat.
Ne, nepujcila, o kontakty za těchto okolností nestála a nenechala se vydírat ani tchyni. Však se s ní brzy zase usmiri, když bude tchynka platit a to bude, pokud chce vidět vnouce.
Nepujcila měli času až až na koupi nebo blbý dotaz jestli jo pujcite. A s tou svatbou bych byla na vašem místě ráda to by byly další peníze navíc.. Dle popisu bych řekla že krom svatebního daru ve formě peněz by chtěli ještě aspoň půlku svatby od vás zaplatit…
Nepůjčila, a ještě bych jim řekla že můžou být rádi, že nechceme zpátky autosedačku, hadry a zbytek věcí. ![]()
Nic bych jim nepujcila, bazarovy slušný kočárek dnes sezenou za pár tisícovek, kdyby slevili na vzhledu a nechtěli novodobý model, tak i za pár stovek.
Tchyně, ať si je srovná. To není vaše věc.
Ještě dotaz a nechci být rypava ale když nevyzijou od výplaty k výplatě že jim tchyně přispívá, tak jak chcou uživit děcko?
Nepůjčila
prostě sorry. A s tím že vás nepozvou na svatbu? Kdo tu svatbu jim zaplatí? A nepozvat kvůli kočárku vlastní matku? Pěkné s vama manipulují.
@Anonymní píše:
Ještě dotaz a nechci být rypava ale když nevyzijou od výplaty k výplatě že jim tchyně přispívá, tak jak chcou uživit děcko?
No jak, milá babicko, nemáme, dej, jinak vnouce nevidíš a babička bude sypat.
Nepůjčila. Ta jejich drzost a vychcanost je do nebe volající. Byla bych ráda, že se s nima už nemusím bavit.
Ne, nepůjčila bych jim ho. To je pěkná drzost, že se ještě nafouknou, když ho půjčit odmítnete, protože oni s tím počítali ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, můj manžel má bratra o 3 roky mladšího. Chlapec ma nyní 24 let. Bydlí se svou přítelkyní na bytě a v podstatě ani sami 2 se finančně nedokáži uživit. Každý měsíc jim dává tchyně minimálně 2000 protože nemají jak dožít do výplaty.
Ale k problému. Máme 2 letou dcerku. Nedávno jsme přestali využívat kočárek (kočárek jsme kupovali 2 roky zpátky 2-kombinaci tehdy za 28 000). Naše dcerka ho už nevyužívá. Chodí sama a v kočárku ji to vůbec nebaví. Kočárek jsme teda zabalili a schovali (plánujeme s manželem cca za rok druhé miminko).
Jenže přítelkyně manželova bratra je těhotná. Termín porodu ma za měsíc - čeká taky holčičku. Oblečení jsme jim podarovali, postýlku taky, protože jsme se s manželem dohodli, že si pro druhé miminko koupíme jinou z důvodu, že tahle nám až zas tak nevyhovovala). Darovali jsme jim i hraci podložku, koš pro novorozence a autosedačku - tu taky budeme kupovat novou. Tchyně jim taky plno věcí nakoupila. (matraci do postýlky, monitor dechu, povlečení, oblečky, vaničku, i zásobu plen do začátku) tudíž manželova bratra a jeho přítelkyni výbava nestála ani korunu.
Co mě ale dostalo - včera jsme se setkali na návštěvě u tchyně. Tchyně se po chvíli zeptala švagra, jestli už koupili kočárek. Na což švagr bez domluvy, optání oznámil, že až se malá narodí tak si přijedou pro náš kočárek po malé.
Ani manželovi se toto nelíbilo, už proto, že to jeho bratr bral jako samozřejmost. A vymyslel si, že my jsme ale náš kočárek půjčili moji kamarádce a jim jsme zase dali plno věcí. Na což přišla scéna ze strany švagrové. Že oni s tím počítali a proto žádný kočárek teď nemaji. A že nemají ani peníze na kočárek protože počítali s tím naším.
Darovali jsme jim už tak plno věcí včetně autosedačky za 5000, postýlky za 5000 a plno dětského oblečení a plno jiných věcí. Nevidíme ani já ani manžel důvod jim půjčovat ještě tak drahý kočárek. Nám na výbavu pro malou nikdo nic nedal, všechno jsme si koupili sami. A ani ve snu by mě nenapadlo počítat s tím, že nám někdo něco půjčí. Dítě jsme chtěli a každý měsíc jsme si proto odkládali bokem peníze na miminko.
Ale důsledkem toho všeho je, že švagrovci úplně přestali komunikovat jak s námi, tak s tchyni. Dokonce nám i tchyni poslali sms, že nemáme ani chodit na jejich svatbu. Mě ani manžela toto nijak netrápíuž z důvodu, že přece nemůžou počítat s tím, že jim jen tak někdo něco půjčí a ani se nezaptat a považovat to za samozřejmost. Tchyni to ale mrzí, že nebude na svatbě svého syna. Dokonce nás i přemlouva, ať si kočárek vezmeme zpátky od kamarádky a půjčíme ho švagrovcum. Na jednu stranu ji chápu. Nechce problémy a nepříjemnosti v rodině. Ale na druhou stranu už kvůli jejich přístupu s tím absolutně nesouhlasíme.
Co by jste na naším místě dělali? Půjčili by jste kočárek i vzhledem k tomu, že to jimi bylo podáno takto?
Kočárek za tolik peněz bych nepůjčila a ani si teda tak drahy nekoupila. Oni to berou jako samozřejmost, což by mě štvalo o to víc a nepůjčila bych. V bazaru jistě levně pořídí. Když nemám na dítě, tak si ho nepořizuju ![]()
@Nuníček to jo a nakonec ještě budou sponzorovat tchyni, protože ta brzo taky přijde skrz to na buben
Hledala bych nejake smirlive reseni. Treba se s dalsimi pribuznymi slozit na nejaky levny bazarovy kocarek-jako darek k narozeni miminka. Nemaji narok treba na porodne? Pak by si mohli kocarek koupit za to. Je teda otazka, jestli to pak takto nebude dlouhodobe, kdyz nemaji moc penez a jestli nebudou chtit neco furt. Dite neni zrovna levny spas. Jinak je to samo nehoraznost predpokladat, ze jim ten kocar date.
už z důvodu, že přece nemůžou počítat s tím, že jim jen tak někdo něco půjčí a ani se nezaptat a považovat to za samozřejmost. Tchyni to ale mrzí, že nebude na svatbě svého syna. Dokonce nás i přemlouva, ať si kočárek vezmeme zpátky od kamarádky a půjčíme ho švagrovcum. Na jednu stranu ji chápu. Nechce problémy a nepříjemnosti v rodině. Ale na druhou stranu už kvůli jejich přístupu s tím absolutně nesouhlasíme.
Ale důsledkem toho všeho je, že švagrovci úplně přestali komunikovat jak s námi, tak s tchyni. Dokonce nám i tchyni poslali sms, že nemáme ani chodit na jejich svatbu. Mě ani manžela toto nijak netrápí