Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Oriseka píše:
Hledala bych nejake smirlive reseni. Treba se s dalsimi pribuznymi slozit na nejaky levny bazarovy kocarek-jako darek k narozeni miminka. Nemaji narok treba na porodne? Pak by si mohli kocarek koupit za to. Je teda otazka, jestli to pak takto nebude dlouhodobe, kdyz nemaji moc penez a jestli nebudou chtit neco furt. Dite neni zrovna levny spas. Jinak je to samo nehoraznost predpokladat, ze jim ten kocar date.
To bych nedělala, proč taky? Už dostali postýlku, autosedačku atd. Tak asponˇkočár si můžou koupit oni. Počítají že vše dostanou, pokud nemají peníze, tak si neměli pořizovat dítě
Určitě bych nehledala nějaké řešení, když se ještě nafouknou a napíšou hnusnou sms, že jim nemají chodit na svatbu. Kvůli tomu, že nedostanou co chtějí, tak rozhádaj celou rodinu.
Myslím si že dostali dost, ať jde chlapec makat, je sprostý natahovat ruku a čekat že všechno dostanou, asi si ho matka moc rozmazlila.
Tchyni bych vysvětlila, že chápu, že chce klid, ale že kočár jim půjčovat nebudete a že pokud se kvůli tomu chovají takto, tak už od vás nedostanou ani ubrousek na zadek.
A zdůraznila bych jí, že k vám může přijet kdykoli a nemusí vám nic vozit.
Ani náhodou ![]()
Mladí rozmazlenci, co se vším automaticky a drze počítají, fuj
![]()
Už bych nedala nic, vztahy nevztahy, akorát rozmazlenost a manipulace ![]()
Chápu tchýni, že chce s nimi být v kontaktu, ale nechápu, proč přestali komunikovat i s ní, vždyť se jí to netýkalo ![]()
Pevné nervy přeju ![]()
@arinecka píše:
To bych nedělala, proč taky? Už dostali postýlku, autosedačku atd. Tak asponˇkočár si můžou koupit oni. Počítají že vše dostanou, pokud nemají peníze, tak si neměli pořizovat dítěUrčitě bych nehledala nějaké řešení, když se ještě nafouknou a napíšou hnusnou sms, že jim nemají chodit na svatbu. Kvůli tomu, že nedostanou co chtějí, tak rozhádaj celou rodinu.
Jo, asi mate pravdu. Ja si to vubec neumim predstavit, ze se takto nekdo choval. Ale lito by mi to stejne bylo.
Na porodné nárok určitě nemají. Ona vyděláva okolo 15 000 on okolo 25 000. Žijí v bytě 2+1 na který platí hypotéku. Jinak žádné tak velké výdaje, aby nezvládli našetřit pár tisíc na kočárek nemají
@Zwetta píše:
Ani náhodou
Mladí rozmazlenci, co se vším automaticky a drze počítají, fuj![]()
Už bych nedala nic, vztahy nevztahy, akorát rozmazlenost a manipulace
Chápu tchýni, že chce s nimi být v kontaktu, ale nechápu, proč přestali komunikovat i s ní, vždyť se jí to netýkalo
Pevné nervy přeju
Manipulace, oni ví, že tchýně na ně bude tlačit, ať ten kočár dají a pak další a další věci a jak vidno tak zatím jim to vychází.
Kočárek je váš a je jen na vás, jestli a komu ho půjčíte. Sponzorovoat takové vyžírky a finanční negramoty bych nechtěla. Od nich je to neskutečná drzost. Já bych si teda ani nevymýšlela, že jsem ho někomu půjčila.
Nepujcila. A svatba stejně nebude, protože na ni nebudou mít. Ušetříte.
Ne nepůjčila, z mé zkušenosti je docela rozdíl vozit dítě v kočáru po jednom dítěti, nebo po dvou, takže pokud bych věděla, že chci druhé, kočár bych jako jednu z mála věcí fakt nepůjčila. A nenechala bych se vydírat svatbou ani tchyní, ač by mi to mohlo být kvůli ní sebevíc líto. Ale popravdě bych si ani nevymýšlela, že ho má už půjčený někdo jiný, z toho budou jen další nepříjemnosti, pokud zjistí, že jste jim lhali.
Nechápu tu nezodpovědnost, že si pořizují dite, když sami nevystačí. Kočárek bych jim nepujcovala a když se přestali bavit..Tak bych jim řekla, ať vám vrátí věci, co jste jim dali. Ať se zařídí sami. Chudák dítě..
Je to jejich zodpovědnost. Fakt miluju tyhle lidi, kterým spadne vše do klína a ještě mrmlaji.
za chvili jim budete kupovat i sunar a pliny
@Anonymní píše:
Na porodné nárok určitě nemají. Ona vyděláva okolo 15 000 on okolo 25 000. Žijí v bytě 2+1 na který platí hypotéku. Jinak žádné tak velké výdaje, aby nezvládli našetřit pár tisíc na kočárek nemají
To jako že nejsou schopni vyžít se 40 000,tak tomu říkám finanční negramotnost, ti by se neměli rozmnožovat a ještě sosají rodinu, no fuj.
Tak to jsou drzí jak lázeňská veverka. Jsem pro to, aby si rodina pomáhala, od toho rodina je.Ale co je moc, to je moc. Dostali první poslední pomalu a berou jako samozřejmost že dostanou všechno?
Kočárek si schovejte a ať se taky švagrovci trochu snaží.
@Oriseka píše:
Jo, asi mate pravdu. Ja si to vubec neumim predstavit, ze se takto nekdo choval. Ale lito by mi to stejne bylo.
Já bych měla na ně vztek, a pořádnej. Takhle se chovat je prostě strašný. Napíšou sms tchyni, že ani nemá chodit na jejich svatbu, proč? Vždytˇo ní tam vůbec nešlo. A vsadím se, že pokud bude chtít vidět vnučku, tak bude muset držet pusu a krok a sypat, jinak bude zákaz. Z takových lidí se mi chce zvracet.
@Anonymní píše:
Ahoj, můj manžel má bratra o 3 roky mladšího. Chlapec ma nyní 24 let. Bydlí se svou přítelkyní na bytě a v podstatě ani sami 2 se finančně nedokáži uživit. Každý měsíc jim dává tchyně minimálně 2000 protože nemají jak dožít do výplaty.
Ale k problému. Máme 2 letou dcerku. Nedávno jsme přestali využívat kočárek (kočárek jsme kupovali 2 roky zpátky 2-kombinaci tehdy za 28 000). Naše dcerka ho už nevyužívá. Chodí sama a v kočárku ji to vůbec nebaví. Kočárek jsme teda zabalili a schovali (plánujeme s manželem cca za rok druhé miminko).
Jenže přítelkyně manželova bratra je těhotná. Termín porodu ma za měsíc - čeká taky holčičku. Oblečení jsme jim podarovali, postýlku taky, protože jsme se s manželem dohodli, že si pro druhé miminko koupíme jinou z důvodu, že tahle nám až zas tak nevyhovovala). Darovali jsme jim i hraci podložku, koš pro novorozence a autosedačku - tu taky budeme kupovat novou. Tchyně jim taky plno věcí nakoupila. (matraci do postýlky, monitor dechu, povlečení, oblečky, vaničku, i zásobu plen do začátku) tudíž manželova bratra a jeho přítelkyni výbava nestála ani korunu.
Co mě ale dostalo - včera jsme se setkali na návštěvě u tchyně. Tchyně se po chvíli zeptala švagra, jestli už koupili kočárek. Na což švagr bez domluvy, optání oznámil, že až se malá narodí tak si přijedou pro náš kočárek po malé.
Ani manželovi se toto nelíbilo, už proto, že to jeho bratr bral jako samozřejmost. A vymyslel si, že my jsme ale náš kočárek půjčili moji kamarádce a jim jsme zase dali plno věcí. Na což přišla scéna ze strany švagrové. Že oni s tím počítali a proto žádný kočárek teď nemaji. A že nemají ani peníze na kočárek protože počítali s tím naším.
Darovali jsme jim už tak plno věcí včetně autosedačky za 5000, postýlky za 5000 a plno dětského oblečení a plno jiných věcí. Nevidíme ani já ani manžel důvod jim půjčovat ještě tak drahý kočárek. Nám na výbavu pro malou nikdo nic nedal, všechno jsme si koupili sami. A ani ve snu by mě nenapadlo počítat s tím, že nám někdo něco půjčí. Dítě jsme chtěli a každý měsíc jsme si proto odkládali bokem peníze na miminko.
Ale důsledkem toho všeho je, že švagrovci úplně přestali komunikovat jak s námi, tak s tchyni. Dokonce nám i tchyni poslali sms, že nemáme ani chodit na jejich svatbu. Mě ani manžela toto nijak netrápíuž z důvodu, že přece nemůžou počítat s tím, že jim jen tak někdo něco půjčí a ani se nezaptat a považovat to za samozřejmost. Tchyni to ale mrzí, že nebude na svatbě svého syna. Dokonce nás i přemlouva, ať si kočárek vezmeme zpátky od kamarádky a půjčíme ho švagrovcum. Na jednu stranu ji chápu. Nechce problémy a nepříjemnosti v rodině. Ale na druhou stranu už kvůli jejich přístupu s tím absolutně nesouhlasíme.
Co by jste na naším místě dělali? Půjčili by jste kočárek i vzhledem k tomu, že to jimi bylo podáno takto?
nedělala bych nic, kočár jim nedala. Už ted nevyjdou finančně a co potom s miminem? kdo je bude dotovat? Jen at si kočár koupí, zatím neinvestovali nic tak uvidíš že dlouho uražení nebudou až budou chtít peníze. naopak jestli se jim něco nezdá můžou ty věci vrátit a nakoupit si za svoje.