Švagr - vydřiduch

Napsat příspěvek
Velikost písma:
477
23.8.20 21:51
@Malina7 píše:
Nedělejte dojnou krávu. Kočárek s tak vysokou pořizovacích cenou bych prodala lidem, co si ho budou vážit a ocení ho a peníze z prodeje bych vrazila do svých dětí a né do jiných. Oni čekají potomka, tak ať se starají. Udělali jste víc, než dost. A že budou urážení? Jejich boj. Nechápu tu drzost spoléhat na to, že jim někdo zajistí celou výbavu pro jejich dítě… 8o Zřejmé nějaká chyba ve výchově, či co… :poblion: Jejich finanční gramotnost na bodu nula :roll:

Jo přesně bych to takhle udělala a ještě se pochlubila, co jsem dětem pěkného koupila. Hodně by mě bavilo potom sledovat ty reakce. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
24.8.20 03:22

V žádném případě!! Už tak jste jim dali zbytečně moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
24.8.20 03:35

Dávali jste dávala tchyně… no tak to brali jako samo sebou a opravdu se urazili. Jednou musí přijít na to, že to není samozřejmost. I kdyby jste jim ho dali teď kvůli tchyni jen by se v tom utvrdili. Vím, že v rodině je to těžké ale tohle bych jim ještě osolila :nevim: a k jejich dobru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
262
24.8.20 04:57
@Anonymní píše:
@Nuníček to jo a nakonec ještě budou sponzorovat tchyni, protože ta brzo taky přijde skrz to na buben
@Anonymní píše:
@Nuníček to jo a nakonec ještě budou sponzorovat tchyni, protože ta brzo taky přijde skrz to na buben

Trefa až nebude moct, tak jí budou míti na krku a starat se oní. To je jistý výhled a nebudou jí znát, ideálně by si mohla vzít půjčku dát jím peníze a splácet dluh. Taková je skušenost :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
24.8.20 06:05

Tak to je síla, vychcanost některých lidí nezná mezí :jazyk: Jak se znám, hodně by mě to na..alo a chtěla bych vrátit darované věci. Jak je možné, že těmto drzým vykukum vždycky všechno projde? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39710
24.8.20 07:16
@Betty MacDonald píše:
Tak to je síla, vychcanost některých lidí nezná mezí :jazyk: Jak se znám, hodně by mě to na..alo a chtěla bych vrátit darované věci. Jak je možné, že těmto drzým vykukum vždycky všechno projde? :nevim:

Vrátit to zaklad. nechtěla, i proto, že oni už ty věci nebudou potřebovat a nebo z nějakého důvodu - jak psala, musí koupit na další dítě jiné, ale hlavně zastavit včas ten „tok“,na který si ne že zvykli, ale tchyně ještě podporovala tím, že jim pořád něco dávala, i když mají jen ve dvou pěkné výplaty, a oni si dovolí teď sprostě vydírat přes tchyni, že se neuvidí??? 8o Co to jako je? Přestaneš sponzorovat, tak já tě nechci na svatbě? A věděli, že na tchyni to zabralo, ale že se ona tchyně pustí málem ještě do nich (rodiny zaklad),je šílený.

Samozřejmě, že bych nepůjčila, i kdybych měla k někomu ten kočárek uklidit, ať ho někdy někde nezahlídnou, nebo třeba říct, že přece nevezmu děcku kočár (ta vymyšlená půjčka),jenže to ta tchyně si je tak naučila, tak co se teď vlastně diví, že oni teď dál natahují ruce, že. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
24.8.20 07:33

@Žirafa 69 Kamarádka má podobnou sestru, hrozný haló v rodině, když prodala auto a koupila si nový… Rok se s ní rodiče nebavili, že si to dovolila prodat, místo aby ho věnovala sestře :mrgreen: A věta, kterou to vždycky zakončí…Ty máš peněz dost! Chudinka… nemá nic! Kámoška maká dvanáctky, bere i přesčasy, teď šla kvůli prachům do jiné nemocnice, takže dojíždí padesát minut jednu jízdu a její rozmazlená sestra nedodělala ani učňák, má dvě děcka se dvouma divnyma existencama, bydlí u rodičů a v žádné práci nevydrží, kupodivu, všude se musí makat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
24.8.20 12:11
@Betty MacDonald píše:
@Žirafa 69 Kamarádka má podobnou sestru, hrozný haló v rodině, když prodala auto a koupila si nový… Rok se s ní rodiče nebavili, že si to dovolila prodat, místo aby ho věnovala sestře :mrgreen: A věta, kterou to vždycky zakončí…Ty máš peněz dost! Chudinka… nemá nic! Kámoška maká dvanáctky, bere i přesčasy, teď šla kvůli prachům do jiné nemocnice, takže dojíždí padesát minut jednu jízdu a její rozmazlená sestra nedodělala ani učňák, má dvě děcka se dvouma divnyma existencama, bydlí u rodičů a v žádné práci nevydrží, kupodivu, všude se musí makat :jazyk:

Tohle je bohužel velice časté. Jeden sourozenec maká jako barevnej, na hrbu hypotéku, na dovolené nebyl deset let, hadry ze sekáče, ale má. Má auto, má barák, má bazén. A taky žaludeční vředy a spoustu nervů.
Druhý sourozenec v zimě nepracuje a v létě tančí, zahraniční dovolené na dluh, auto na leasing. Celou tu diskotéku mu platí rodiče, u kterých ještě v 35 bydlí, aniž by jim čehokoli přispěl. Když se rodiče roznemůžou, pomáhá jim ten první sourozenec, který si holt k práci 12 hodin denně sedm dní v týdnu “přibalí” i péči o rodiče. A pak, když už se opravdu o rodiče nelze postarat doma, ukáže se, že lepší domov důchodců není z čeho financovat, protože celoživotní úspory rodičů dávno spolykal sourozenec č. 2. A sourozenec č. 1 nakonec bezmocně přihlíží tomu, jak rodiče přepisují barák na sourozence č. 2, který přece měl chudák v životě smůlu a nic nemá, zatímco “ty máš všechno a máš se dobře, a to by nebylo spravedlivé, sourozenci mají mít stejně.”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42515
24.8.20 12:14
@Andante píše:
Tohle je bohužel velice časté. Jeden sourozenec maká jako barevnej, na hrbu hypotéku, na dovolené nebyl deset let, hadry ze sekáče, ale má. Má auto, má barák, má bazén. A taky žaludeční vředy a spoustu nervů.
Druhý sourozenec v zimě nepracuje a v létě tančí, zahraniční dovolené na dluh, auto na leasing. Celou tu diskotéku mu platí rodiče, u kterých ještě v 35 bydlí, aniž by jim čehokoli přispěl. Když se rodiče roznemůžou, pomáhá jim ten první sourozenec, který si holt k práci 12 hodin denně sedm dní v týdnu “přibalí” i péči o rodiče. A pak, když už se opravdu o rodiče nelze postarat doma, ukáže se, že lepší domov důchodců není z čeho financovat, protože celoživotní úspory rodičů dávno spolykal sourozenec č. 2. A sourozenec č. 1 nakonec bezmocně přihlíží tomu, jak rodiče přepisují barák na sourozence č. 2, který přece měl chudák v životě smůlu a nic nemá, zatímco “ty máš všechno a máš se dobře, a to by nebylo spravedlivé, sourozenci mají mít stejně.”

Je to hnus, ale je to tak. To je život. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21409
24.8.20 12:27
@Anonymní píše:
Ahoj, můj manžel má bratra o 3 roky mladšího. Chlapec ma nyní 24 let. Bydlí se svou přítelkyní na bytě a v podstatě ani sami 2 se finančně nedokáži uživit. Každý měsíc jim dává tchyně minimálně 2000 protože nemají jak dožít do výplaty.
Ale k problému. Máme 2 letou dcerku. Nedávno jsme přestali využívat kočárek (kočárek jsme kupovali 2 roky zpátky 2-kombinaci tehdy za 28 000). Naše dcerka ho už nevyužívá. Chodí sama a v kočárku ji to vůbec nebaví. Kočárek jsme teda zabalili a schovali (plánujeme s manželem cca za rok druhé miminko).
Jenže přítelkyně manželova bratra je těhotná. Termín porodu ma za měsíc - čeká taky holčičku. Oblečení jsme jim podarovali, postýlku taky, protože jsme se s manželem dohodli, že si pro druhé miminko koupíme jinou z důvodu, že tahle nám až zas tak nevyhovovala). Darovali jsme jim i hraci podložku, koš pro novorozence a autosedačku - tu taky budeme kupovat novou. Tchyně jim taky plno věcí nakoupila. (matraci do postýlky, monitor dechu, povlečení, oblečky, vaničku, i zásobu plen do začátku) tudíž manželova bratra a jeho přítelkyni výbava nestála ani korunu.
Co mě ale dostalo - včera jsme se setkali na návštěvě u tchyně. Tchyně se po chvíli zeptala švagra, jestli už koupili kočárek. Na což švagr bez domluvy, optání oznámil, že až se malá narodí tak si přijedou pro náš kočárek po malé.
Ani manželovi se toto nelíbilo, už proto, že to jeho bratr bral jako samozřejmost. A vymyslel si, že my jsme ale náš kočárek půjčili moji kamarádce a jim jsme zase dali plno věcí. Na což přišla scéna ze strany švagrové. Že oni s tím počítali a proto žádný kočárek teď nemaji. A že nemají ani peníze na kočárek protože počítali s tím naším.
Darovali jsme jim už tak plno věcí včetně autosedačky za 5000, postýlky za 5000 a plno dětského oblečení a plno jiných věcí. Nevidíme ani já ani manžel důvod jim půjčovat ještě tak drahý kočárek. Nám na výbavu pro malou nikdo nic nedal, všechno jsme si koupili sami. A ani ve snu by mě nenapadlo počítat s tím, že nám někdo něco půjčí. Dítě jsme chtěli a každý měsíc jsme si proto odkládali bokem peníze na miminko.
Ale důsledkem toho všeho je, že švagrovci úplně přestali komunikovat jak s námi, tak s tchyni. Dokonce nám i tchyni poslali sms, že nemáme ani chodit na jejich svatbu. Mě ani manžela toto nijak netrápí :nevim: už z důvodu, že přece nemůžou počítat s tím, že jim jen tak někdo něco půjčí a ani se nezaptat a považovat to za samozřejmost. Tchyni to ale mrzí, že nebude na svatbě svého syna. Dokonce nás i přemlouva, ať si kočárek vezmeme zpátky od kamarádky a půjčíme ho švagrovcum. Na jednu stranu ji chápu. Nechce problémy a nepříjemnosti v rodině. Ale na druhou stranu už kvůli jejich přístupu s tím absolutně nesouhlasíme.
Co by jste na naším místě dělali? Půjčili by jste kočárek i vzhledem k tomu, že to jimi bylo podáno takto?

Ale prosimte :D ze by tchyni a vas nepozvali na svatbu? A kdo by jim dal svatebni dary? :D
Nic bych jim nepujcila, s jejich zodpovednosti by ti ho leda znicili :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
24.8.20 12:29

@PaníBovaryová Však oni to z tchyně vytáhnou jindy…to se nebojím…a ona aby šla na svatbu, tak jim vysolí prachy na kočár…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
24.8.20 12:29
@Betty MacDonald píše:
@Žirafa 69 Kamarádka má podobnou sestru, hrozný haló v rodině, když prodala auto a koupila si nový… Rok se s ní rodiče nebavili, že si to dovolila prodat, místo aby ho věnovala sestře :mrgreen: A věta, kterou to vždycky zakončí…Ty máš peněz dost! Chudinka… nemá nic! Kámoška maká dvanáctky, bere i přesčasy, teď šla kvůli prachům do jiné nemocnice, takže dojíždí padesát minut jednu jízdu a její rozmazlená sestra nedodělala ani učňák, má dvě děcka se dvouma divnyma existencama, bydlí u rodičů a v žádné práci nevydrží, kupodivu, všude se musí makat :jazyk:

A řekla to někdy ta Tvoje kamarádka rodičům? Že ona maká jak šroub, nic nemá zadarmo a sestra je příživnice? Nerýpu, jen by mě fakt zajímalo, co na to Ti rodiče řeknou. Oni to opravdu nevidí, neuvědomují si, jak to je? To stejné i u švagra zakladatelky. To si ta tchýně neuvědomuje, že „musí“ sponzorovat jenom švagra s přítelkyní a rodinu zakladatelky ne? :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
24.8.20 12:31

@Hrozina Tak to ti můžu říct třeba já ;) že jsem vdaná a mám muže, který se o mě stará…a že jsou to její peníze a může si je dávat kam chce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.20 12:55

@Betty MacDonald To znam z muzovi rodine, meli vždycky pocit, že on vydělává statisíce, a že jim finančně bude pomáhat, ale všechno dostane jeho bratr. :roll: Tchyne mela kdysi finanční problémy skrz hypotéku a očekávala, že si manžel vezme 600 tisíc půjčku, zatímco platila svému druhému nezamestnanemu synovi hodinove pomoc na baráku (mesicne mu dala tak min. 20 tisic, bydlel a jedl u ni). A to bylo v době, kdy měla dohromady s jejím manželem víc peněz než my. :roll: Na nic nám nikdy nepřispěli, bratr dostal vždycky od babiček i mámy peníze, auto (sice starší ale i tak), jídlo. Po nas ještě chtěli, abychom jim a dětem kupovali drahé dárky.

• Citovat
  • Upravit
148964
24.8.20 13:25
@Hrozina píše:
A řekla to někdy ta Tvoje kamarádka rodičům? Že ona maká jak šroub, nic nemá zadarmo a sestra je příživnice? Nerýpu, jen by mě fakt zajímalo, co na to Ti rodiče řeknou. Oni to opravdu nevidí, neuvědomují si, jak to je? To stejné i u švagra zakladatelky. To si ta tchýně neuvědomuje, že „musí“ sponzorovat jenom švagra s přítelkyní a rodinu zakladatelky ne? :nevim: :nevim:
Myslíš že to ti rodiče nevidí? Neuvědomují?Ale jo,jen to NECHTĚJÍ vidět.
@Monchichik píše:
@Hrozina Tak to ti můžu říct třeba já ;) že jsem vdaná a mám muže, který se o mě stará…a že jsou to její peníze a může si je dávat kam chce…

Přesně. Já podle mámy měla štěstí, muže, děti, práci…že jsem se sama přičinila, to jaksi neviděla. Bracha byl ten chudáček, sám bez rodiny, maminka se musí postarat. Že věčně někde chlastal, plápolal, hrál bedny, tudíž žil z ruky do huby, respektive z hospody do hospody, to už jaksi nechtěla vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová