Sledujete na facebooku stránku Táta parťák?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1157
5.3.18 16:20
@lolink píše:
@Johnny7 mam stejny nazor. Tam by ten spatny system minul dite uplne a socializace taky :mrgreen:

A chudák dítě by bylo tak na psychoterapii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
5.3.18 16:22

Nechci strasit, ale co jsrm cetla, tak se bude casem hodne divit i tak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
5.3.18 16:24
@lolink píše:
@lucenka Na vsech statnich skolach neni dite pretezovano. Nevim, kde se tu vzal ten nazor, ze statni skola je neco spatneho. Ne kazdy ma na to platit lyceum. Ale volby jsou. Kdo chce vymluvu najit, vzdy ji najde. A spukroma skola rozhodne neni zarukou toho, ze tve dite bude dobre pripraveno na dalsi studium.

A ty si myslíš, že ty lepší státní školy vezmou všechny děti? Říká tu něco spádovost? Takže mnohdy rodiče nemají a výběr a musí dát dítě i do nechtěné školy, protože do té lepší jim ho už kvůli kapacitě nevezmou

• Citovat
  • Upravit
1157
5.3.18 16:27
@lolink píše:
Nechci strasit, ale co jsrm cetla, tak se bude casem hodne divit i tak :mrgreen:

No je to svobodný člověk, nikdo ho nemůže nutit dělat něco jiného. Neřeším ho, nějak mě neoslovil. A do rodičovské výchovy mu mluvit nebudu. Dítě by kvůli němu trpět nemělo, ale to by by růžový ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
5.3.18 16:29

@lucenka hele, muzes si zalozit rodicovske sdruzeni a tam, s podobne smyslejicimi rodici resit, co se ti libi a co ne. Pak muzete vypracovat navrh na zmenu a tu predlozit skole. A s tou skolou hledat spolecne reseni a kompromis. Ale ono je lepsi brecet ze jsi chudak, co nekam spada a nemas na to zaplatit soukromou skolu. A ano, spadovost mi neco rika. Jenomze volani po zmene neni jen to, ze poukazeme jako jednotlivci na neco, co se nam nelibi a to si vydupavame. Je to spolecne reseni a hledani spolecne cesty. Takove, ktera bude vyhovovat oboustranne. Ale to chce cas. A ten radsi budeme travit brecenim na emiminu :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
2204
5.3.18 16:36
@lolink píše:
@dalimil nevyklube se nic. Tatka dal dite do jine skoly. I vy muzete.
…právě proto jsem si zjistil předem, jak to v té které škole chodí a pak vybral tu, která nám vyhovovala…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
5.3.18 16:38

@dalimil ano, to je jednani cloceka, co premysli dopredu. Jednani tatky neni takove.

• Citovat
  • Upravit
2204
5.3.18 16:44
@lolink píše:
@dalimil ano, to je jednani cloceka, co premysli dopredu. Jednani tatky neni takove.

ale tak já jsem měl info od známých, co už s tím mají zkušenosti, kdybych neměl, taky bych byl velmi rozčarovaný. Nedělejme z české školství modlu, kde není místo na debatu.

Já si tedy osobně myslím, že ten příběh pravdivý není, ale uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
5.3.18 16:48

@dalimil ja si prave myslim, ze typek misto debaty nastoupil spis na agresivni styl prosazeni sveho vlastniho pozadavku. Z mych zkusennosti prostor pro debatu je a je vitan. Podle me je to i pravda, jak je to absurdni…

• Citovat
  • Upravit
4990
5.3.18 16:58

Taky jsem to dneska cetla. Jestli ma pan casu nazbyt se hadat s ucitelkou a vyhledavat paragrafy, je to jeho vec. Na pristupu ucitelky mi vadi to, ze nedoneseni ukolu je sankcionovano dutkou, nekde deti dostavaji puntiky za nepodepsane znamky a podobne. Taky ucim a domaci ukoly davam v podstate dobrovolne, jen je pak davam do testu, takze ti, co je delali, maji vyhodu a vetsinou lepsi znamku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1157
5.3.18 17:02
@ProfZav píše:
Taky jsem to dneska cetla. Jestli ma pan casu nazbyt se hadat s ucitelkou a vyhledavat paragrafy, je to jeho vec. Na pristupu ucitelky mi vadi to, ze nedoneseni ukolu je sankcionovano dutkou, nekde deti dostavaji puntiky za nepodepsane znamky a podobne. Taky ucim a domaci ukoly davam v podstate dobrovolne, jen je pak davam do testu, takze ti, co je delali, maji vyhodu a vetsinou lepsi znamku.

Klobouk dolů :). Fandím fajn učitelkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
5.3.18 17:07

@ProfZav mohu se zeptat kolik procent deti dobrovolne ukoly plni? Typuju vetsinu. Tak 80 %.

• Citovat
  • Upravit
1805
5.3.18 17:18

Já ho sleduju. Nemám ještě děti ani ve školce a ani s ním ve všem nesouhlasím, ale ten přístup mě zajímá a přináší trochu jiný pohled na věc.

Ohledně toho článku s domácími úkoly mi připadá, že ho polovina diskutujících tady ani nečetla :lol: Jednak se mu nedá upřít, že domácí úkoly prostě nemají oporu v zákoně. Že se “něco tak dělá” neznamená, že je to vždycky dobře, ve školství i jiných oblastech se mění spousta věcí, to je přirozené a správné.

Domácí úkoly jsou podle mě ok když to není extrém, pomáhám sousedovic klukovi s angličtinou několikrát týdně a tam to podle mě učitelka trošku přehání, ale to není moje věc.

Mně se nám tom přístupu líbí, že jeho syn dělá úkoly z vlastní motivace a táta ho v tom podporuje, vysvětluje mu proč je to důležité a nechá mu vlastní zodpovědnost. A když to dítě jen párkrát zapomene, ačkoliv ho nikdo nekontroluje, tak je to vlastně dobrý skóre :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
5.3.18 20:01
@lolink píše:
@ProfZav mohu se zeptat kolik procent deti dobrovolne ukoly plni? Typuju vetsinu. Tak 80 %.

Jj, tak nejak to asi bude. Hlavne se mi neboji rict, ze ten ukol nemaji, protoze nedostanou puntik ani vynadano. Ale ucim na druhem stupni a snazim se je vest k tomu, ze je to jejich boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
5.3.18 20:11

Já jsem to dnes četla a víc mě děsí to kolik lidí s ním souhlasí. Neříkám, že má dítě třásnitá u domácího úkolu hodinu, ale půl hodinky opravdu nic nezkazí a jak tady výše někdo psal, tak si to děti aspoň procvičí. Neříkám, že dítě má dostat důtku když úkol nedonese, ale určitá motivace je taky dobrá, viz za pět hotových úkolů dostat třeba jedničku nebo něco takového. Ale v dnešní době je trend nadávat na učitele a rodiče k nim nemají vůbec úctu. A je jedno jestli ten učitel je dobrý nebo ne. Pak tohle chování přebírají i děti a nechci vidět jak se pak budou chovat v dospělosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí