Tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12959
21.6.10 11:57

Jandulee: Takový řeči by mi taky vadili…Mě stačilo jednou,když přítelovo rodiče prohlásili při odchodu od nás na malýho,že si ho odvezou sebou ..tak jsem řekla,že to by se maminka zbláznila strachy a od tý doby už jsem to neslyšela…vím ,že to nemysleli nějak zle,ale já tohle prostě nemám ráda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
21.6.10 12:02
Alyss píše:
Jandulee: Takový řeči by mi taky vadili…Mě stačilo jednou,když přítelovo rodiče prohlásili při odchodu od nás na malýho,že si ho odvezou sebou ..tak jsem řekla,že to by se maminka zbláznila strachy a od tý doby už jsem to neslyšela…vím ,že to nemysleli nějak zle,ale já tohle prostě nemám ráda..

To věřím, že ti to stačilo :-( Mě malaá bojovala o život když se narodila :-( a pak když jsme jednou přišli z procházky a vytahovala jsem jí z kočárku spící že jí uložím do postýlky tak se tchýně urazila že jsem jí nenechala samotnou někde na verandě tak co to je toto :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
21.6.10 12:04
xangel87 píše:
lukina já si teda nemůžu pomoct, ale ať čtu, jak čtu, nevidím pořád, co ti ta tchýně krom častých návštěv dělá?? nepřijde mi prostě podle tvého příspěvku nijak hrozná.
Nemohla bys trochu tu její „blbou“ povahu rozvést, at víme, co je vlastně za problém?
Návštěvy bych jí striktně omezila.Jiné řešení není.Jsi v šestinedělí, chceš prostě mít svůj klid.

Naprosto přesně!!! :palec: Já tomu taky úplně nerozumím… vždyť se jenom rozplývá nad vnukem, ne? A že chodí do patra, to je holt riziko společného bydlení… ale já bych bývala byla vděčná, kdybych té mojí mohla děti dát na procházku a ne jí v tom bránit… :nevim: Zvlášť v šestinedělí, každá chvilka odpočinku se platí zlatem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
21.6.10 12:19

Já si myslím, že bydlet s rodiči, ať s tvými nebo manželovými je největší blbost. Ono to dřív nebo později bude dělat neplechu. V naší rodině to tak funguje (né přímo u mě), a švagrová je úplně na dně, je z ní uzlíček nervů a to jí tchýně taky nějak moc nic nedělá. Nic s tím nedělala a tchýně byla čím dál drzejší, neodbytnější,… Být tebou, tak bych to tchýni řekla na rovinu, ať ti tam nechodí. Klidně se s ní i pohádej, ona bude chvíli naštvaná, uražená, ale aspoň ti tam nebude chodit. Tebe to uklidní, budeš ve větší pohodě a třeba začneš chodit na návštěvu k nim ty, ale jen tehdy, když uznáš za vhodné. A říct manželovi jak to vidíš a jestli by neudělal v tomto pořádek by nešlo? Případně tchán by nemohl zasáhnout? Psala jsi, že ten ti tak nevadí a třeba by mohl víc pochopit. Každopádně hodně štěstí a pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.10 13:55

Já zakladatelku chápu.

Upřímně,vadilo by mi mít tu každý den babičky nebo kohokoliv jiného,aby si děti braly každodenně na procházku,ať jako miminka nebo i teď.Chci s nimi být já,rodina jsme my a máme svůj program.
Naštěstí naši bydlí dál a partnerovi rodiče to respektují.Nebydlíme společně.

Částečně si myslím,že jsou to hormony.Po narození prvního dítěte jsem měla podobné pocity.Já jsem si ale prostě prosadila,že dítě „půjčovat“ nebudu a hotovo.Nikdo mi to nevyčítal.
A to by měli respektovat i tchánovci zakladatelky.Zatím netrvat na tom,že si budou brát dítě na procházku.Můžu ujistit,že se názor zakladatelky časem změní a dítě občas s nimi pustí.Chodit jen po předchozí domluvě a v předem vymezený čas.To,že jsou z vnoučka „poprdění“ je neomlouvá.

• Citovat
  • Upravit
5173
21.6.10 14:22
Anonymní píše:
Já zakladatelku chápu.

Upřímně,vadilo by mi mít tu každý den babičky nebo kohokoliv jiného,aby si děti braly každodenně na procházku,ať jako miminka nebo i teď.Chci s nimi být já,rodina jsme my a máme svůj program.
Naštěstí naši bydlí dál a partnerovi rodiče to respektují.Nebydlíme společně.

Částečně si myslím,že jsou to hormony.Po narození prvního dítěte jsem měla podobné pocity.Já jsem si ale prostě prosadila,že dítě „půjčovat“ nebudu a hotovo.Nikdo mi to nevyčítal.
A to by měli respektovat i tchánovci zakladatelky.Zatím netrvat na tom,že si budou brát dítě na procházku.Můžu ujistit,že se názor zakladatelky časem změní a dítě občas s nimi pustí.Chodit jen po předchozí domluvě a v předem vymezený čas.To,že jsou z vnoučka „poprdění“ je neomlouvá.

souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
21.6.10 14:30

Já teda nevím, jestli jste si příspěvek zakladatelky přečetli pořádně, ale ona jim dítě NEPŮJČUJE…Takže ty rady o půjčování jsou celkem mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
21.6.10 15:44

presne tak ,ste predstavy se mi zveda zaludek.a ze malej nebude mit vztah k babicce tak to je to posledni co by me trapilo.ty jeji kontroly od doby co jsem dojela z porodky mi prerustaji pres hlavu.ona prijde a prvni co se zepta je ,jestli jedl,no dopr… nejedl,je hladem a cekame tady nani.nebo kolik hodin spal pokolika jsem kojila,a kolik pocural a pokakal,jak v porodnici,uz jsem premejslela ze ji to nalepim na dvere takovej prehled at ma devenka.nebo ja kojim a manza jde pryc se slovy at mame klid na papani,a ona se postavi na deme a rekne ty mas maly bradavky a on se pak nemuze prisat,no vzdyt to neni pravda,tak jsem ji rekla ze to by uz stacilo ajestliby nechtela uz jit,tak se urazila.ale ne nadlouho,vecer dosla ze jestli nebudu koupat,to aby se tu zas mohla roztahovat.premerovat vodu po nas,a rachat si tam ruce,a pak komentovat moje koupani,a upozornit popripade abych nezapomela na nejakou cast mimiska. :pocitac: a otom ze hned po porodu se me chodila ptat,spis premlouvat ,jestli muze nekdo prijit se podivat,ikdyz vedela jaky na to mam nazor a ze jsem ji zduraznovala ze tu nikoho nechci dokud budu nedelka.samozrejme kamosky a ostatni to respektuji ,ale ona ne ,chodila tak tyden aptala se ,a ze maji plyny at je pustim,tak jsem se vztekla a rvala jsem nani at mi da uz konecne pokoj,co myslite ? pekny prd chodi do ted,takze nejaka domluva tu nehrozi.me proste ten klid chybi,ja si nemuzu pomoct.tchan jen tise stoji vpozadi,protoze i on ji to rikal ale ona si neda rict.musim rict ze ani holky z predesleho manzelstvi ji nemusi,proste pohroma baraku. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
21.6.10 15:50

No kooonečně jsi popsala opravdu problémy, teď už to chápu.No nakopla bych jí za tohle.Jako koukat jak kojím mi nebude moct ani moje mamka, natož matka někoho jiného.
No a co manžel, ten tohle nevidí? Nebo nechce vidět? Psalas jen, že ti vyčítá, že jí děcko nepůjčuješ na procházky.Pokud jsi jí opravdu xkrát řekla, co si nepřeješ a ona to přesto dělá, jedinej, kdo by s ní něco zmohl je manžel.

Jinak se ale obávám, že tím ,že žijete v jejím domě to bude otřes vždycky, upřímně bych to nepřežila… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
21.6.10 16:47

Tak denní návštěvy bych nevydejchala. Naši žili s babičkou v jednom bytě, proto bych NIKDY nechtěla bydlet ani s našima a už vůbec ne s tchánovcema. Budeš muset udělat čoro moro. Kluka jim v kočáru na hodinu klidně půjč, ale domů Ti snad neustále lízt nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
21.6.10 17:28

Tenhle problém je klasika, když se bydlí pohromadě s prarodiči… s tím asi nic nenaděláš, pokud se nechceš zamykat… Blbý na tom je, že tchyně to evidentně myslí dobře a chce pomoct, jen holt neslyší na ta upozornění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317
22.6.10 07:40

Zakladelku úplně chápu, taky bydlim v baráku s tchýní a žádný med to rozhodně není a to jsem pohodářka, ale už jsem tu 8 rok a je to čim dál horší a není to nejen ohledně dětí. A už mi vadí i ta nejmenší blbůstka. Jsem taky tak ráda, když tu není a my jsme tu sami to je taková krása. No radu mám leda se odstěhovat! Buď to jsou hormony po porodu, ale nebo taky né a pokud už teť ti vadí, tak to bude jen horší to mi věř. My jsme se taky snažily domluvou, ale vydrží to chvílí a pak je to na novo. No, ale to je na dlouho a o něčem jiném. Držim pěstičky, ať je líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
22.6.10 08:58

no tak tohle by mě štvalo a ani bych nemusela bejt v šestinedělí :cert: hele a tvůj partner tam předtím taky žil s tou svou bejvalou manželkou?! Proč se asi rozvedli :think:
No tady platí buď si nahoře svoje zamykat a nebo se odtěhovat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.10 09:11

Já bydlím s tchýní v baráku, který postavil její jediný syn (manžel), takže varianta stěhování neexistuje.
Ale tchýně nikdy nejde k nám nahoru, pokud není pozvaná třeba na oběd, což je zřídka, nějak nestíhám. Já jdu každý den s dítětem dolů na chvíli, co dítě snese-cca půl hodina. Jednou týdně jede s kočárem, zatím pracuje. Až nebude, tak to vidím tak dvakrát týdně.
Takže bych doporučila jasně říct, že si nepřeješ, aby k vám chodila a že se stavíš ty. Pokud by to nezabralo, tak do toho razantně zatáhnout manžela, že takhle teda ne. Bez většího cirkusu se to hold asi neobejde.
Hormony jsou to určitě, sama na sobě jsem to taky viděla. Štvalo mě tam chodit kažýd den, teď už to beru jako rozptýlení.

• Citovat
  • Upravit
88
22.6.10 10:20

proc nekdo chape normalne,a nekomu se tomusi troubit dokola jak u debilu? puc ja si ho pochovam,zatnu zuby a rikam si je to jen chvilka, ajak zacne pofnukavat tak ji ho stejne zeberu.to je tak vsechno co ja ji dovolim.treba jsou to hormony ja nevim,ale uz bych je teda mela 7let. :mrgreen: treba se tomu jednou zasmeju,dnes chapu proc dedousek ji nesnasel,to se jeste tak neprojevovala,asi ji drzel skratka,navic co umrel tak se tu roztahuje ,porad slisim muj barak muj barak.ja jsem ji uz tolikrat rikala ze neznamena ze kdyz je neco v tom baraku ze je vsechno jeji ,nerespektuje ze tu mame veci.proste co je uvnitr je jeji,ale ne v byte to jsem ji vyhnala.semtam skousi jako mela bys tu kytku dat jinam,ale pak uvidi muj pohled ajde pryc.takhle by mohla respektovat leoska,a byl by pokoj.to bych toho chtela asi prilis,no nic uvidime . :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová