Tchyně a bio/nebio vnoučata

Anonymní
31.3.20 16:26

Tchyně a bio/nebio vnoučata

Holky prosím o vaše názory, třeba mi to pomůže v tom, jak se mám dál chovat.
Tchyně ma dva syny. Její mladší syn semnou žije 7 let a přijal mou dceru, malou vychovává od jejich 8 měsíců. Tchanovci nás přijali dobře. Svagrova manželka staršího syna nás nepřijala. Všechna pozornost se strhla na mě a dceru. Najednou, ze se budou brát, stavět barák a snažit se o dítě. Tchán slyšel svagrovou jak tchyni říká, ze si narodí první vnoučatko a vytouzena holčička. ( Moje dcera je taky holka) tchán ji řekl, že to bude druhé vnouče a ze moje dcera je první a tak nas přijali s vím ze to tak mají.. Jenže najednou opravdu změna ze strany tchyně. V práci se bavila s kolegyní, pracujeme ve stejné firmě a povídá ze její snacha je těhotná a budou mít první vnoučatko. Jsem se úplně blbě koukla a povídá teda jako druhé vnouče, ale první narozené. Jako fakt? Proč nemůže říct bude další vnouče? Takhle uz to bylo několikrát a přítel jí řekl at se snaží mě chápat ze mi to není příjemný a začne říkat jak dceru naší miluje atd coz je pravda tráví s ní čas malá tam jezdí na víkendy jezdí na výlety kupuje drahé hračky atd. Jenže teď přišla úplně nejvíc studená sprcha. Vyrobili jsme doma přání a poslali poštou tchyně měla minulý týden narozeniny a řekli že jim dcera něco posílá a děda ať to točí. A najednou během videa povídá. Dědo budeš podruhé děda a ze to je nejkrásnější dárek. Pi skončení videa tchán psal mě i příteli že bude potřetí děda ze nechápe proč to máma zase řekla. Úplně jsem z toho byla v prdeli. Chvíli na vola a říká ze jako druhé zase narozené ale jinak třetí vnouče. To už mi přišlo přes čáru. To už ji přítel řekl ze to pos…! A od té doby se neozvala a to obden píše. Kamarádka je ve stejne situaci a její tchyně říká ze bude další vnouče tak proč ta naše dělá pořád tohle. Di rodiny jsme přišly a mala ještě ani nechodila bylo ji 8 měsíců. Od té doby se trápim. Jestli bude dělat nějaké rozdíly tak budu zlá protože mezi syny je dělá a bohužel můj přítel jz jiný a řekne ze s tím nic nemůže dělat no.

Jak byste se chovaly? Taky Vám to přijde nenormální nebo jsem histericka? Jenže uz je to poněkolikáté :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8038
31.3.20 16:31

Upřímně se v tom moc nevyznám, píšeš to nějak zmateně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.20 16:32

Krev není voda, bohužel se mi to opakovaně potvrzuje v okolí. Neznamená to ale, že budou dělat rozdíly na venek, cítit to tak ale můžou a nevím zda jim to lze vyčítat, emoce těžko ovlivníš.

• Citovat
  • Upravit
30974
31.3.20 16:32

Tchyne ma pravdu. To, ze tve dite prijal tvuj muz je pekne, ale u rodicu to neni samozrejmost. Pokud se vy s muzem rozejdete, prarodice tve dite jiz nikdy neuvidi, dite narozene v rodine uz v rodine zustane i po rozvodu rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.3.20 16:33

Mě přijde, že to zbytečně hrotíš. Tvoji dcerku má evidentně ráda, přijala ji lépe než většina ostatních tchánovců. Ty by jsi měla prostě akceptovat, že vlastní vnouče je holt vlastní. Pokud z toho bude mít dcerka nějaký problém, tak spíš jen ten, jak to na ni přinesete vy s chlapem. Snad dcerka ví, že nejsou její biobabička s dědou. Nedělej problémy tam, kde nejsou.

• Citovat
  • Upravit
sahrazad1
31.3.20 16:34

Sorry za uprimnost, ale krev neni voda. Mit nekoho rad neni povinnost. Hele, asi bych netrvala na tom, aby tvoje dcera byla pro tchyni vnoucetem, ale rozhodne by se k male mela chovat tak, aby mala necitila rozdily mezi ni a bio vnoucaty. Dite tohle nesmi poznat, na druhou stranu si tchyne muze myslet cokoliv, cit opravdu neni narokovy.

• Citovat
  • Upravit
Černá vdova
31.3.20 16:34

Rodiče Tvého přítele nemusí brát Tvoje dítě jako vnouče, je to pro ně cizí člověk. Hlavní je, že Tvou dceru za vlastní bere Tvůj přítel.

• Citovat
  • Upravit
7228
31.3.20 16:37

Mě to přijde normální, asi má tvojí dceru ráda, za to bych byla vděčná, ale krev je prostě krev a ona si asi nemůže pomoci, já bych jí to za zlé neměla…

Naopak bych byla vděčná dědovi, že je tak super a on rozdíly nedělá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
31.3.20 16:37

Já se v tom vyznám. Krev není voda a nevlastní je prostě nevlastní. :( Taky to tak máme. Tchyně sice rozdíly nedělá a moji dceru má moc ráda, ale u manžela vidím, že ta vlastní může víc. Ale taky je o dost mladší, takže je to mazánek. Možná vidím trávu růst ale občas utrousím, že to by si ta starší dovolit nemohla. :nevim: Tvoje tchyně je asi jednodušší. Pokud má jen takovou poznámku a k dceři se chová stále pěkně, vůbec bych se v tom nevrtala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
31.3.20 16:38

Vidím, že s tou krví se nás tu ale sešlo. Asi to bude pravda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.20 16:39
@berusa.m píše:
Já se v tom vyznám. Krev není voda a nevlastní je prostě nevlastní. :( Taky to tak máme. Tchyně sice rozdíly nedělá a moji dceru má moc ráda, ale u manžela vidím, že ta vlastní může víc. Ale taky je o dost mladší, takže je to mazánek. Možná vidím trávu růst ale občas utrousím, že to by si ta starší dovolit nemohla. :nevim: Tvoje tchyně je asi jednodušší. Pokud má jen takovou poznámku a k dceři se chová stále pěkně, vůbec bych se v tom nevrtala. :kytka:

Tchyně je výkonná ředitelka v německé firmě. Jednoduchá fakt ne.

• Citovat
  • Upravit
1446
31.3.20 16:40

Příjde mi, že přeháníš. Pokud chápu, tak tvou dceru mají rádi, kupují ji dárky a chovají se jako prarodiče. Možná žárlíš i když nechápu proč. Kde má dcera biologické prarodiče? Otce? Jestli budou dělat ve vnoučatech rozdíly a tynbudeš jak píšeš zlá, tak uškodíš jen sobě a dceři. Dle mě prarodiče mají ke každému vnoučeti jinak blízko i když jsou vlastní. Tvá dcera je nevlastní, nemají žádné společné geny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.3.20 16:40

Máme v rodině též. Krev není voda. Dotyčná se k nevlastním vnoučatům chovala stejně hezky celý život jako k vlastním, ale úplně to tak necítila, prostě nebyly pokrevní. A s tím se srovnej. Není to dítě jejich syna, ale někoho jiného. Nemají povinnost mít tvou dceru stejně rádi jako pokrevní vnoučata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
31.3.20 16:41

Tak pokud si ji přítel neosvojil, tak to není jejich vnučka.
U nás tchyně taky prosazuje svého vnuka.
Prostě krev není voda.
Rozdili co se týče dárků, pozornosti nedělá. Ale to, že není jejich babička mích dětí říká.

Příspěvek upraven 31.03.20 v 16:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.3.20 16:41
@Petkaelik píše:
Příjde mi, že přeháníš. Pokud chápu, tak tvou dceru mají rádi, kupují ji dárky a chovají se jako prarodiče. Možná žárlíš i když nechápu proč. Kde má dcera biologické prarodiče? Otce? Jestli budou dělat ve vnoučatech rozdíly a tynbudeš jak píšeš zlá, tak uškodíš jen sobě a dceři. Dle mě prarodiče mají ke každému vnoučeti jinak blízko i když jsou vlastní. Tvá dcera je nevlastní, nemají žádné společné geny.

Nežárlim taková nejsem. Jde mi i to proč to musí pořád takhle prezentovat a pak obhajovat a vykecat se z toho.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky