Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
To by mě taky nebavilo. Proč tam cce jezdit? A to jako každý víkend? Tak atˇjede sám, a je to. Ale jestli tam je každý víkend, a není prostor pro tebe, tak je to špatně. Na návštěvu občas na pár hodin je ok, ale takhle ne.
Tak si polib prd. elinku
preju jen syny a podobný poklady jako ses ty za snachy ![]()
@arinecka píše: Více
Není to nijak často asi není každý víkend ![]()
Divná určitě ne. Teď budeš mít novou práci, tudíž omluvenku. Počkej si jak se to bude vyvíjet. Pokud ve volných víkendech budeš muset jezdit k nim protože si to přítel přeje, nebo budeš muset lhát abys tam nemusela. Bude to špatně. Pak už bych si položila otázku : chci vůbec takový vztah?
Chce tam jezdit, aby si prostě mohli povídat, prý.
Přitom to pokaždé dopadne, že na povídání stačí to jedno odpoledne a pak je přítel zalezlý s knížkou, nebo kouká na tv apod. Nevím, asi chce mít pocit, že tráví čas u svojí mámy, aby neměl černé svědomí.
Nevím. U mojí mámy nechce ani přespávat, přespal jednou, jsme spolu rok. Tam jezdíme jednou za čas, tak jednou za dva měsíce na cca 17-23 (jakože večer po práci, většinou v pátek) a pak prostě jedeme domů, jinak je to cca stejně daleko, no respektive jeho máma bydlí asi o 20 minut dál od nás.
Nevím, jak příteli vysvětlit, že mi to nepřijde fér. Bojím se, že když něco řeknu, že si bude myslet, že nemám jeho rodinu ráda, mám je ráda, ale prostě chci si o víkendu dělat i své aktivity, ne jen sedět u tchýně v domě a vlastně za celý víkend nic svého neudělat.
Jak jsem říkala, nemám nic proti, aby tam přítel na víkend jezdil, ne každý víkend, třeba jednou za měsíc, ale i tak, já nemám potřebu prostě tam trávit tolik času. U mojí mámy taky netrávíme bůhvíjaký čas a já jsem tak spokojená, prostě jsem už dospělá a nemám potřebu, třeba jsem u mamky na velikonoce, vánoce apod, více dní, ale normálně jen na návštěvu a ahoj. Chápu, že on to má jinak, ale nechce se mi prostě jezdit s ním na tak dlouho. Ne, ani občas tam nechci trávit celý víkend. Stačí mi to jedno odpoledne, max jeden den.
@Bubla Bůčková píše: Více
Proc tak utocne?
Vyjadrila svoje pocity - ze ji tam nebavi za techto podminek jezdit. Je snad povinnosti kyblovat se k rodicum na cely vikend?
Neni to divne. Me taky nebavi jezdit ke svoji, ani pritelove rodine jen tak prosedet vikend v obyvaku a na zahrade, tak nejezdim. Kdyz se slavi nejake narozky nebo tak neco, jedu, ale jen tak marnit volny cas se mi nechce.
@Bubla Bůčková Sama jsem tak nastavená, že až budu mít děti, bude mi stačit mít je doma na návštěvu, ne celý víkend je hostit, jako já nemám nic proti nikomu, ale jsem spíš samotář, než člověk do společnosti. Řekla bych, že to je mojí povahou.
A nemyslím, že je něco špatného, že víkend chci mít k tomu, abych si odpočinula a abych si dělala i své věci, co třeba přes týden nestíhám. Návštěva ano, ale nevidím důvod být tam celý víkend.
@arinecka píše: Více
Tyvle a proč tam chce jezdit
No má rád svoje rodiče, rád si s nima povídá, tráví s nima rád čas, rád se nechá opecovat maminkou a její oblíbenou buchtou nebo svíčkovou, rád se vrací domů…
Je normalni, ze se lide v paru domluvi na nejakem kompromisu.
Vaz si sebe a proste to tema otevri - pokud jezdime oba, tak jednou k vasim, jednou k nasim, na stejnou dobu.
Pokud tam ale chce pritel vpodstate na vikendy bydlet, neudelas nic..
@Bubla Bůčková Vždyť jsem psala, že proti tomu nemám absolutně nic, ale že já tam jezdit takto nechci.
Nechápu tu útočnost.
@Bubla Bůčková píše: Více
Tak at jede sam… musi jim tam k tomu nevesta pokazde svitit? A kdyz ne, tak bububu, budu ji prat to nejhorsi. A jeste se ji to musi libit!!!
A jakože on to může říct že u tvojí mámy spát nebude a ty to říct nemůžeš? Skončí to kde? On může s klukama ven a ty se doprosovat, zda můžeš s kamoskou na rychlý kafe? Tohle je Red flag celkem, že jeden něco může a druhej ne…
@Svetluska55 píše: Více
Nebaví bych ještě chápala, ale že je madam uzko týden dopředu…moje noční můra ![]()
Ahoj,
asi se chci jen vypovídat, bavila jsem se o tom už s mojí mamkou a ta mi řekla, že to měla stejně, když ještě byli s tátou spolu, že návštěvy u tchánovců jí nebavily a vždy je s úsměvem přetrpěla a u se těšila domů.
Jenže.. Můj přítel chce jezdit za maminkou na celý víkend, a to mě nebaví. Neřeknu návštěna klidně na celé odpoledne, nebo klidně na celý den, kdyby se jelo někam na výlet. Ale mě prostě nebaví tam v pátek po práci přijet, jen jíst, koukat na televizi, sedět, koukat, poslouchat co si povídají, protože mě se málokdo na něco zeptá, přijdu si že je nezajímám. No to je vedlejší, asi je mi tohle jedno, ale vadí mi trávit takhle celé víkendy. Není to nějak často, ale když už to má být, tak je mi z toho úzko už tak týden předem.
Jak to máte vy?
Budu teď nastupovat do nové práce, kde budu mít naštěstí i víkendové směny (ne krátký dlouhý, ale prostě obchod co má otevřeno 6-21 a střídají se tam zaměstnanci na 8h směny po-ne, takže takový prostě nepravidelný režim), a do toho mám ještě brigádu, kterou si teda můžu naplánovat jakkoliv chci.
No teď nastala situace, že se zase mělo jet, ale mě se to tak nějak příčí, že jsem si radši naplánovala brigádu na neděli, abych tam nemusela trávit celý víkend.
Myslíte, že je to špatně?
Moje pocity jsou, že tam nikoho moc nezajímám, nikdo se mě nezeptá, jak se mám, maximálně, když se dozví něco od přítele, např o té nové práci, tak se zeptají jednou větou a pak už nikdo neřeší a baví se mezi sebou, dělají si svoje vtipy a já si tam prostě přijdu nepříjemně.
Myslíte si, že je ok vidět se s tchýní jednou za čas prostě a aby když teda přítel chce, jezdil si tam na celý ten víkend sám, já s ním jen občas, třeba na ten den nebo tak?
Mě nevadí, že on tam bude klidně od pátku do neděle, ale já tam takto dlouho být nechci, a nic nedělat, protože tam se moc na výlety nejezdí, nebo ven se moc nechodí, max na zahradu, což mě nebaví.
Radši strávím víkend tak, že teda jeden den u tchýně a druhý den z víkendu třeba doma úklid, zacvičím si, budu mít klid sama pro sebe apod.
Co si o tom myslíte? Jsem divná?