Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bubla Bůčková píše: Více
V tom případě by ses měla především zamyslet, proč je snaše týden dopředu špatně z návštěvy u Tebe.
Bohužel zatím ze Tvé zdejší konverzace vyplývá, že toho nejspíš nebudeš schopna.
@Bubla Bůčková Tak neznám teda děti nad 10 let, které o svoje rodiče nestojí. To jsou ještě celkem malé děti, které s rodiči tráví čas rády. Moje děti s námi jezdily na dovolené občas rády i jako dospělé než jeden odešel do světa a druhý si pořídil přítelkyni. Třetí s námi rád jede i letos, bude mu 20. Tak uvidíš jak to bude u vás ![]()
@Cimada píše: Více
No ten chlap tam jezdit chce, od toho bych se odpichla…tchyně ani nic netuší, možná začne tušit, když jezdit přestanou. Rodičům to vyhovuje, synovi to vyhovuje, nevěsta si s tím tedy musí nějak poradit. Horší tu vidím- kluk má dvojí metr, co smí on a co ona.
@Monchichik píše: Více
Ano, příjemných zvratů může být více a příklady jsou
Já jsem spíš realista a tak mi netřeba podsouvat, jak budu synovi kazit vztahy nebo očekávat každý vikend sedavou návštěvu.
@Bubla Bůčková Nikdy nikdo nevíme, co pro nás osud připravil a jak se pak zachováme…takže si něco můžeš dneska myslet a nakonec to stejně bude jinak
já taky úplně nesouzním s tím jak to vede synek se svojí ženou, dělala bych věci jinak, ale beru to tak, že je to jejich věc a mně do toho nic není…můžu se k tomu vyjádřit, což dělám, mlčet neumím
a oni si stejně udělají co chtějí…a žijou si v tom oni…takže pohoda..
@Bubla Bůčková píše: Více
Mas zbytecne předsudky, nemusí to být vždycky negativní. Mám už jednu dceru dospělou a s rodiči svého přítele si rozumí výborně, byla s nima i na dovolené, nebo jedou na vikend spolecne na vylet, navstevuji se. Urcite, ale by k nim nejela na vikend, jen tak sedět doma, na to je moc aktivní povaha. Příteli by nebránila, kdyby on chtěl být vikend u rodičů doma, ale na to on nemá čas, má své koníčky. V podstatě funguji tak, ze dcera s jeho rodiči komunikuje víc než on. Oni jí mají radi jako by byla jejich dcera. Takže ne vždy musí být vztahy na houby.
@Monchichik píše: Více
Hele já zas znám jednu kejvačku bez názoru na všechno a to je ještě horší…všechno joooo, skvělý
No tak slušně a jednou říct názor proč ne, třeba ti dají jednou sami za pravdu ![]()
@Bubla Bůčková No občas už na moje slova dojde, kdy si nedal synek říct a teď ho to mrzí…
já s nimi fakt vycházím v pohodě, je to jejich věc a jejich volba, já si svůj názor řeknu a co udělají oni je na nich, já s nimi nebydlím. Já se se svojí tchyní nevídám už drahně let, prostě to nešlo, tak i v tom mám vzor, jak ne…
Určitě se nedej. Jako bych to psala ja pred rokem. Já to mela s mužem. Každý víkend na chatu k babi a dědovi. A mě to nepřišlo divný. Až po 2,5 letech vidím, že rodina si vše určuje a on litá jak oni pisknou. A abych o víkendech byla pořád za Prahou, kde opravdu není co dělat a v týdnu se honila v práci, po práci ještě udržovala domácnost, ne děkuji. Byla jsem úplně vyflusaná, protože místo prostoru o víkendu na nějaké domácí práce, odpočinek, film, koníček, jsem musela vše dělat v pracovním týdnu. Ono je občas lepší se neprizpusobit automaticky. Já se ohradila, muž si tam může jet jak chce, pokud zrovna není něco třeba a já si dělám vlastní program. Ne, není tam každý víkend beze mě. To by sám nechtěl.
Divná určitě nejste, návštěva u tchýně stačí jednou za čas, já každý týden u tchýně a tchána jen myla nádobí, vytirala a to se mi vždy akorát vzbudili děti, takže jsem si neodpočala ani chvilku. Pak práce na zahradě a jet domů. Úžasné víkendy!!!
@Ina23 píše: Více
V bytě ve dvou lidech v týdnu nestihnete domácí práce na pohodu? ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
A i kdyby stihala, neznamená ze každý touží prožít každý vikend někde na chatě s tchány nebo rodiči. Pamatuju z dětství jak mě od určitého věku stvalo, ze se musí o víkendu na chatu. Chtěla jsem být ve městě s kmoskama a ne v lese s babičkou na malinách. Ani jako dospěla s vlastnima detma jsem neměla tu potřebu každý vikend na chatu, je spousta věci kterým se člověk chce věnovat.
S tchýní se vidím tak jednou za měsíc až dva.
A je to optimální,
Nebudu číst celou diskusi, takže se omlouvám, jestli se opakuji, ale pokud bydlí pouze 20 minut od Vás, dovedu si představit přijet s manželem, strávit tam zdvořile pár hodin a poté se mile rozloučit, omluvit se, že máš jiný program a odjet (manžela tam nechat).
Připadá mi důležité, aby oba trávili občas čas každý sám dle vlastních preferencí.
Jinak, rodina mého manžela bydlí hodinu cesty autem od nás, takže tam jezdíváme na skoro celý den. Hry nehrají, ven nechodí, jsou to typy na sezení u buchty, což zvládáme (oba z manželem) jen chvíli, takže návštěvy probíhají tak, že přijdeme, povídáme a jíme, chvíli posedíme, poté jdeme s manželem sami na pár hodin na procházku do okolí a vrátíme se na závěrečné povídání a jedení, po kterém se loučíme. Všichni jsou s tím v pohodě, nikoho to neuráží… Návštěvy máme rádi. Takže jestli jsou tchyně a tchán v pohodě a manžel si s nimi chce povídat, nebála bych se jít se projít i sama.
Znáš to, jaké si to uděláš…