Tchýně doma

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2768
12.8.24 14:24

Neplati samozrejme pro vsechny, ale bydleni u rodicu spise funguje v pripade kdy se bydli v dome rodiny manzelky. Ona si to snaze s rodici vykomunikuje a chlapi jsou casto v praci a neresi ty,,drobne veci,,, ktere nas privadeji k silenstvi. Pokud matka s dcerou maji dobre vztahy, hodne si pomohou a navadi si. Jsou zvykle :lol:

• načítám...
1793
12.8.24 15:10

Hele kdyby to bylo opačně, chtěla bych vidět, jak ti tady píší o tom, že tchýně musí dodržovat vše, co řekne pan, paní domu.. I když ji tam nic neříká pane.Ne bylo by to, že je to rodina a prostě se to musí oboustranně vyřešit..

Zkus si zamykat, říct ji narovinu co ti vadí. Zkuste najednou říct, kdy tam bude manžel i ona, že o dítě se staráš ty. Prostě si to vyříkat.

Nejhorší je soužití více generaci v jednom domě. Kdyby aspoň bytovky a více bytů..
Držím palce

• načítám...
andrasteia
12.8.24 15:47
@Prdolinka86 píše: Více

Myslim, ze reakce by byly obdobne. Problem je, ze tady pani ma na tchyni averzi a ma ji uplne plne zuby uz ted. Pritom nepise zadnou krivdu, co by ji tchýně udelallla. Jenom si holt tchyne dovoli nepracovat a byt doma 😀

Jako kdo si do tohohle poridi dite a ceka, ze mu vsichni pujdou z cesty? Dva dospeli lidi se snad dokazou zaridit tak, aby zakladali rodinu v prostredi, ktere jim vyhovuje.

• Upravit
76880
12.8.24 16:31

Papa :mavam:

• načítám...
15517
12.8.24 16:32
@Anonymní píše: Více

Proč si děláte děcko, když nemáte prachy? :roll: A to evidentně nemáte, když musíte bydlet u tchýně …

Využij toho, že je doma. Můžeš chodit na brigády/do práce. Vyděláš prachy a třeba se pak konečně postavíte na vlastní nohy. ;)

• načítám...
andrasteia
12.8.24 16:37

No a co přesně se ti nepozdava na moji odpovedi?

Nemas rada tchyni. To je fakt. Proč vychovavas sve dite v prostredi, kde jsi na nervy?

Jako ja mam taky rada soukromi, takze chapu, co te stve. Ale je naivni si predstavovat, ze budes s ditetem na zahrade a tchyne za vami neprijde. Proč by to jako delala, kdyz je doma?

Co se tyce jejich rad, tak ty samozřejmě poslouchat nemusis, ty jsi matka a pece o dite bude nastavena taky jak to vyhovuje vam.

Ale jinak soukromi…
Jestli jde o penize… Tak spousta lidi nebydli hned ve vlastnim a proste se casem vypracuje i s detmi. Nemusite přece mit vse hned.
Nebo proč se nemuzete odstěhovat? Je prirozene chtit mit vlastni hnizdo a vlastníme pravidla a v konecnym dusledku je snad klid dulezitejsi než šetření.

• Upravit
74217
12.8.24 16:44

Nutno dodat „tchýně u sebe doma“.
Musíš si uvědomit, že bydlíte relativně zdarma. Protože společným bydlením dost ušetříte. Takhle levně už v životě žít nebudete. Než si teda dělat zle, dusno. Tak si sednout, vykomunikovat si pravidla. Dej ji třeba pravidelně kočár, ať se jde chlubit po dědině, jak vozí a vy budete mít soukromí i pro sebe.

• načítám...
1972
12.8.24 20:18

Ano. Ona se nudí a ty a vnouče jste pro ní největší zdroj zábavy. Až mimi povyroste a vy budete na zahradě, budeš ji mít neustále za zadkem. Až mimi bude mluvit, stačí aby zavolalo „babi“ a ona se k vám přiřítí do bytu a budeš z toho mít hodinovou návštěvu…

Vždycky se jde odstěhovat. Řešte to. Tchýně se nezlepší.

• načítám...
310
13.8.24 10:05

To je prostě blbá situace…
Nicméně je jedna věc, že se tchyně volně pohybuje po vlastní zahradě a společných prostorech v domě a když vás zrovna potká, jde za dítětem. Druhá věc je, pokud číhá, je ti neustále v patách a radí a kritizuje, na to pochopitelně žádná matka není zvědavá.

Já bych z toho naopak zkusila něco vytěžit a domluvit se, že když má takový zájem, jestli by každý den hoďku dvě nehlídala a já bych si něco v klidu udělala v domácnosti nebo si dala veget.

• načítám...
33755
13.8.24 10:16
@Anonymní píše: Více

No hele, sama píšeš, že dřív to s ní bylo ok, ale tedˇse to u TEBE změnilo.
Důchod určitě nedostala na základě domluvy, tak to opravdu nechodí.
Proč jí neřekneš co píšeš tady? Tak sem na ní hodˇtelefon, já jí zavolám. Jestli ti tak strašně její přítomnost vadí, tak se odstěhujte.

• načítám...
8558
14.8.24 23:28

Společné bydlení bych nedala.
Jediné, co můžeš, je narovinu poprosit tchyni, že prostě potřebuješ taky nějaký klid. A pokud to nepochopí, natvrdo pouvažovat přece jen o změně bydlení.

Všem „chytrým“ (a free333 mě obzvlášť zklamala), co tu píšou o vděčnosti, rozumím, nějaká vděčnost je namístě každopádně. I když ze strany stárnoucí tchyně to taky může být vypočítavost.
Ale zároveň mě fascinuje, kolik lidí/tchyní je dotěrných a kolik zdejších mudrlantů to u monitoru toleruje. Sami by takovou vtíravou tchyni vynesli v zubech, a tady Tě kamenují. Ženská, která nechodí do práce a nudí se, musí být příšerná tchyně.

Ideální je samozřejmě vlastní bydlení, co se klidu týká.
Prostě apelovat na chlapa, že takhle s dotěrnou tchyní žít nechceš.
Nebyla bych s žádnými tchánovci ani za miliony. Není to holt soukromí. Obvykle to opravdu neklape a život máš jen jeden. Tvoje rodina Ti pomoct nemůže?

• načítám...
8558
14.8.24 23:29
@uběhaná máma píše: Více

To jsi napsala hezky. Já mám ale přímou zkušenost, že tyhle dotěrné nudící se typy nebudou dělat to, co Tobě vyhovuje. Prostě tam je to povahově o něčem jiném, bohužel.

• načítám...
48
15.8.24 08:52

Bydlet s rodici je vzdycky na pytel i kdyz by byli sebelepsi, ztrata soukromi je hrozna. Ja osobne bych na to nepristoupila i za cenu toho, ze bychom sli do podnajmu. Tady je to vzdycky neco za neco, narovinu - odstehujte se kamkoliv nebo ji zacnes nenavidet a to nechces, ver mi

• načítám...
42526
15.8.24 09:18

To je ta daň za to, že bydlíš u tchyně. Jesrli chceš mít svůj klid, zařiď si vlastní bydlení :jazyk:

• načítám...
20849
15.8.24 12:23

Dobrý den,

diskuzi na žádost zakladatelky zamykám

Krásný den

Diana :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky