Tchýně mě chce špinit u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4164
5.7.24 21:31
@Anonymní píše: Více

Tak tohle jestli zkusí, pohrozila bych, že ji udám, že jezdí bez řidičáku. Možná bych to i udělala, aby měla jasno, že neradno si zahrávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.24 21:36

@Karamba2020 myslím, že teď už bude jen říkat a to právě nepopřela - taky bych tě vzala na výlet, ale mamka to nedovolí. Na tohle mi řekla a proč to nemůžu říct, vždyť je to pravda. Ano, je, ale neřekne důvod…

• Citovat
  • Upravit
78493
5.7.24 21:40

no já bych jí nehrozila, že ji udám, že jezdí bez řidičáku, já bych to opravdu nahlásila, víte o tom, je to nebezpečné, takže v podstatě jste povinni to oznámit - dřív než někoho zabije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
5.7.24 21:57

No tak to je jednoduché naprosto, pan manžel oznámí, že to nedovolí taky, protože babička nejezdí bezpečně. Na výlet je může vzít v místě nebo třeba na zmrzlinu či hřiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
5.7.24 21:57
I babička dítěte má právo na kontakt s ním a bude-li jí v něm bráněno, může se domoci kontaktu soudním rozhodnutím. V soudním řízení se poté zkoumají okolnosti případu a zejména, zda je v zájmu dítěte stýkat se s touto osobou. Bohužel to pokud se o Vás tchýně „pouze“ vyjadřuje nelichotivě by zřejmě nebylo překážkou pro styk s dětmi. U výhružek záleží na intenzitě. Určitě je možné, minimálně prozatím podmiňovat kontakt babičky s dětmi za přítomností otce dítěte. Pokud nebudete styk umožňovat záleželo by na tom, zda by se tchýně styku domáhala u soudu, tam by se poté, jak již jsme uvedla, zjišťoval nejlepší zájem děti …. Google.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
5.7.24 22:23

Z vlastní zkušenosti matky už skoro dospělých dětí. Boží mlýny melou pomalu ale jistě. Děti poznají manipulaci, faleš i přetvářku.
Nemusíš dělat žádné speciální kroky ani ty děti oddělovat od jejich babičky. Nemusíš jim nic vysvětlovat. Nemusíš z toho být přehnaně zoufalá. Stanov si jasné hranice včetně kontaktu dětí a tchyně. Buď sama sebou a žijte si svůj život. Přijde den, kdy jim to dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.24 22:25

To víš, že mi řekly, co o mě babička povídala a ještě se ptaly, jestli tam opravdu budou bydlet. Řekla jsem jim, že babička je smutná, proto říká ošklivé věci. Dál jsme se k tomu nevraceli, protože děti to nevytahovaly a časem si zvykly, že se skoro nevídame. Máme další 2 babičky, takže není problém. Mám rozvedené rodiče a táta má partnerku, co je super babička.

• Citovat
  • Upravit
21708
5.7.24 22:25

Tady tyto osoby si vetsinou podrezou vetev samy pod sebou. Stejne jako to udelala u syna. Vubec bych se nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13823
5.7.24 23:55

Prosím tě, myslím, že to řešíš zbytečně dopředu. Než děti budou vyspělé tak, aby pochopili, že jim babička vypráví, že někomu způsobuješ deprese, tak budou dávno vědět, co je babka zač. A že se jich tajně zmocní, když zrovna půjdou na záchod je nesmysl. Prostě je nebude sama hlídat a budete tam jezdit jen na krátké návštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
6.7.24 00:00
@Martija píše: Více

při kladném výsledku u soudu vysoudí babička 2 hodiny měsíčně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
6.7.24 00:17
@stinga píše: Více

Přesně tak. A klidně ještě za dozoru rodiče. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.24 00:17
@PaníBovaryová píše: Více

U nás se zatím nestalo 😔 Tchyně o mně napovídala dost hnusných věcí, málem překazila svatbu, došla i ke mně do práce k mojí nadřízené, a k dítěti do školky, aby nás pomluvila.. Nakonec si vymýšlela i před dětmi Když jsem byla v nemocnici, tak jim lhala několikrát, napovídala jim, že jsem pryč a nic mi není. Byla jsem na neurologické JIP. Přesnê říkala ty věci, co píše zakladatelka, že by dětem ráda koupila, zaplatila, atd, ale máma a táta nedovolí( nikoho se neptala). A tak je manipulovala proti nám. U manžela a mě jí to nevyšlo( všechno jsme si řekli).A nakonec i zkusila dvě děti proti sobě.
Pak jsme se s nimi dlouho nevídali, protože i manžel uznal, že už to jeho matka přehnala. I jeho otec lhal, aby ty její lži zamaskoval. Řekl jim, co dělají a oni se urazili. Nám to tak nevadilo, nikdy nepomáhali, jen občas popřáli dětem.

Ale žádné boží mlýny. Teď se po několika měsících jejich úplného nezájmu ozvali, že by děti vzali na výlet ( místo několika přání k narozeninám) a manžel souhlasí. Říká, že se uvidí, ale chce jim odpustit a dělat, že se nic nestalo. Oni prý už na všechno zapomněli 8o

• Citovat
  • Upravit
78493
6.7.24 00:34

promiň - ale je to u vás jako obvykle tady na diskusích, problém není tvá tchýně a tchán, ale tvůj manžel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
6.7.24 00:57
@stinga píše: Více
👍
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.24 06:46

Z toho mám taky trošku strach. Můj manžel je totiž taky velice hodný a pořád dává další a další šance a je naivní, že se něco změní, zlepší.
Z toho co ale čtu, je teda lepší kontakt nechat běžet s tím, že za dozoru otce a až přijde ta pomluva, tak v tu chvíli kontakt zastavit? Nebude to dítě pak kontakt vyžadovat s prarodiči? Já jsem tomuto totiž chtěla předejít.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová