Tchýně mě chce špinit u dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.7.24 12:05

@SaxaL
Jj, já dceru chápu. My ji nenutili, aby jela k babičce. Pojedeme i pro dceru dřív. Jak říkáte, my dospělí už s tím umíme nějak pracovat, ale to dítě ne. Možná i sama pak dcera uzná, že nepojede k babičce už nikdy sama a jen s námi. Já nechci dětem upírat babičku. Ale víte jak stáří lidi říkají pak, že my nemáme o ní zájem atd. Furt je nám něco vyčítá. Málo jezdíme máme to 180 km, tak tam třeba jezdíme jednou za dva měsíce. Nebo, že ji manžel nevolá často, on sám moc nechce protože jeho mamka, vždy začne rejt, poučovat jak máme vychovávat děti a furt nás srovnává s cizími lidmi, že slyší jak jí její známá vykládá, že je jejich Pepíček takový ( a pak se dozvíme jak Pepíček není, tak perfektní). Jeden čas jsem měla i potíže, když jsme jeli ke tchyni, že mi bolelo břicho. A ani k ní nechceme, tak často jezdit, protože se pomalu musíme doprošovat o teplou vodu. Její sy( 48) který s ní žije je sám, partnerku nikdy neměl, nechápe že my se chceme osprchovat každý den, a ne jak on 2× do týdně. Nebo jsou pak problém ručníky, to se taky máme střídat, protože by to museli prát na dvakrát a to by moc pak stálo. To tam pak nemusíme jezdit, když si máme pomalu vše brát z domů.

• Citovat
  • Upravit
874
9.7.24 12:29
@Anonymní píše: Více

Jako přes kopírák, od výčitek po to adorování cizích dětí. Víš jak to dopadlo?
Bála jsem se matky, omlouvala to morálkou, a „neodpíráním babičky“. Po letech ji děti začaly stejně ignorovat, ona začala být agresivnější, agresivnější, až jsme na prahu jejich dospělosti styk s ní museli ukončit, já šla do terapie a neseme si rány, které fakt nestojí za to.
Tohle je člen rodiny, kterého je dobré naopak upřít co nejdřív. Nepřináší do rodiny nic dobrého, kromě nevolností, špatné nálady a nemožnosti se uvolnit do svého vlastního života. Postupně vám klidně rozkope i manželství.

A to jen podotýkám, že třeba s tou smrtí to nebylo ani často… a pak to zkoušela i na moje děti (asi rodový foklor), ale mne to v podstatě výrazně znemožnilo kvalitní život, ty smrtelný úzkosti a strach mám pořád.

A omluva?
Pokud se matka chová takto, patrně vůbec (podprahově) nechce, abyste tam jezdili. Tak jí to splňte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80095
9.7.24 12:36
@SaxaL píše: Více

nevím - mojí dceři tohle nikdo neříká, a přesto teď v 7,5 letech každý večer řeší smrtelnost sebe, babičky a je z toho nešťastná, není to strašením, dítě se vyvíjí a uvědomuje si smrtelnost všeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.24 12:39

U nás byla situace naprosto stejná, ale já jsme chlap a byla to moje tchýně. Možná mi nebudeš věřit, ale děti samy poznají pravou lásku od falše. Nikdy se ji nepovedlo nic, co si plánovala. Dnes je pod drnem a s láskou na ni vzpomínám. :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.24 12:41

@SaxaL
No starší syn, už tam nechce jezdit ( 10), že jsou prostě u lesa, kde je pár usedlíků a nikdo věkově jemu. Babička pak má blbé řeči, že chce třeba syn někdy koukat na tv, ale ona to nechápe, že by se měl i jinak zabavit atd.. a nedej bože mobil to jsou pak taky řeči.
Mohu se zeptat a co ostatní členové tvojí rodiny? Třeba sourozenec jestli nějakého máte? A nepomlouvá vás mamka u příbuzných?

• Citovat
  • Upravit
874
9.7.24 12:52

Sourozence nemám, u příbuzných nevím, matka s nimi udržuje formální až střídavě nepřátelské vztahy, takže já už nikdy neměla ani důvod je kontaktovat nebo cokoliv, spíše se stydím, že patřím do této větve protivné rodiny.
Patrně nyní už pomluvena jsem, když jsem si dovolila ukončit kontakt a ještě jí tajit, že mám muže, který by jí mohl platit důchod, na který ze zákona nárok nemá, tak si ho nárokuje na potomkovi.
Dneska to okořenila ještě tím, že ve chvíli, kdy jsem po dospělosti dětí začala žít svůj život, tak se se mnou a partenrem chce soudit o výživu, proplacení nákladů dětství a vydědení, apod… ale na právníka už nereagovala, takže :nevim: tyhle lidi maj svůj svět sobeckých tříletých holčiček, co dupou nožičkou.
Teoreticky, když se rázně vymezíte a vydržíte prvotní agresivitu, máte možnost ty vztahy ještě udržet na nějaké slušné úrovni, jinak to je doživotní boj o (jejich) moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová