Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A problém jsou tam stále? Rozhodně bych rodičům řekla svůj pohled. Pak bude na nich, jak se tomu postaví
@Dahlia0409 ano problem stale je, sice asi pije min, ale z narazek mamky chapu, ze kdyz se napije vic tak je naprosto nezvladatelny
Pokud má otec problém s pitím i teď, nikdy bych tam syna bez mé přítomnosti nenechala.
Řekni jim Pravdu! Nauč se komunikovat!
a nebo vem mamku k vám domů třeba na noc někdy, ať si vnoučka pořádně užije, nebo s ní někam na výlet…
chápu, že dávat dítě k agresivnímu alkoholikovi je rizikové…
ale ty jsi už dospělá a musíš se k problému postavit čelem! a říct jim, co je ve věci a jak ti ublížili a že dodnes nejsi OK, tak ať se nediví
třeba se otec chytne za nos…
mamce nabídni, ať malého veme třeba do zoo nebo na celodenní výlet…
ale mluv..
problémy samy nemizí.
Ano vim, ze mas pravdu. A je na case se vymezit.
Kdyz oni celkove maji pocit, ze je asi budu poslouchat i kdyz jsem davno dospela. Takze ocekavam, ze se vztahy spis zhorsi ale uvidime..
Pak bych tam syna nedávala. Ať třeba přijede mamka k vám, nebo ať je s ním prostě jen ona
Hele mami, tati. Pavel sem rozhodně nebude jezdit sám! Chlastáš skončit to nechceš a já si nepřeju aby měl takovej vzor. Až budete svůj problém aktivně řešit tak se nad tím možná zamýšlím. Do té doby bude jezdit s námi tak, jak uzname za vhodné. Jestli se vám to nelíbí nemusíme sem jezdit vůbec.
Histericka jsem jenom díky tomu co jsem si s vámi užila.
Konec! Vyřešeno! Klidně jim to pošli když ti to nejde říct.
Pokud to nechces na plnou pusu rict pred tatou, aby nebyla scena, tak to naprosto chapu. Co to rict o samote jen mamce, aby pochopila, odkud vitr vane?
V normálních rodinách se soudem nevyhrožuje.
Tak jim řekni, že soudu popíšeš jejich alkoholové dýchánky protkané výhružkami zabitím, ať mají pořádnou ostudu
Nenech se vydírat.
Jejich pocit je jejich problém. Vím, o čem mluvím, sama jsem si tím prošla - 2×. U každého rodiče zvlášť.
Delej to tak, jak to děláš a jak se v tom dobře cítíš. Taky bych tam dítě nedávala. A důrazně bych se vyhradila proti tomu, aby oslovovali dítě a tlačili na dítě, které o tom nerozhoduje. Je to manipulace
I za cenu zhoršení vztahu bych si stála asertivně za svým. Ty jsi dospěla, máš svou rodinu a rozhoduješ se podle sebe, ne podle toho, jak to cítí tví rodiče.
Ano, mate vsechny naprostou pravdu. A vsem kdo napsal moc dekuji.
![]()
Priste az se s nimi uvidime a zase na to zavedou “rec” tak si to s nima vyjasnim, at je cisty stul.
Celkove uvazuji nad nejakou psychoterapii..
Ahoj,
potřebuji náhled někoho jiného. Moji rodiče na nás tlačí, že chtějí hlídat našeho 3 letého syna. Neustálé narážky na syna ve stylu : “Pajo tak kdy prijedes na prazdniny”, Pajo dojdi za maminkou a rekni ji, ze chces prijet k nam”.
S mymi rodici se vidame pravidelne 1-2 x mesicne. Vzhledem ke vzdalenosti mi to prijde akorat. Takze jim kontakt s vnoucetem podle me neberu.
A ted k tomu proc nechci tam syna davat samotneho. Muj otec ma problem s alkoholem, jiz kdyz jsem byla dite tak kdyz se opil, tak byly doma hadky a vyhrozovani, ze mamku zabije. V tomto jsem vyrustala nekolik let, a musim rict, ze z toho mam obrovske nezpracovane trauma. Kdyz to ted po sobe ctu, tak si rikam, ze nechapu proc jsem je uplne neodstrihla tenkrat, jenze jsem to brala, ze jsem se odstehovala a at si tam doma delaji co chteji. Jenze od narozeni syna citim, ze proste to nedam a nedopustim, aby byl svedkem neceho co jsem musela jako dite byt ja.
Oni si samozrejme zadny problem nepriznavaji, i kdyz otevrene jsem jim pravy duvod jeste nerekla.
Vim, ze jedine reseni je s nimi otevrene promluvit, ale dovedu si predstavit, ze to neprobehne hladce a bojim se, ze budou vyhrozovat soudem.
Kdo docetl az sem, tak dekuju