Dávat syna na hlídání?

Anonymní
2.7.24 16:28

Dávat syna na hlídání?

Ahoj,
potřebuji náhled někoho jiného. Moji rodiče na nás tlačí, že chtějí hlídat našeho 3 letého syna. Neustálé narážky na syna ve stylu : “Pajo tak kdy prijedes na prazdniny”, Pajo dojdi za maminkou a rekni ji, ze chces prijet k nam”.
S mymi rodici se vidame pravidelne 1-2 x mesicne. Vzhledem ke vzdalenosti mi to prijde akorat. Takze jim kontakt s vnoucetem podle me neberu.
A ted k tomu proc nechci tam syna davat samotneho. Muj otec ma problem s alkoholem, jiz kdyz jsem byla dite tak kdyz se opil, tak byly doma hadky a vyhrozovani, ze mamku zabije. V tomto jsem vyrustala nekolik let, a musim rict, ze z toho mam obrovske nezpracovane trauma. Kdyz to ted po sobe ctu, tak si rikam, ze nechapu proc jsem je uplne neodstrihla tenkrat, jenze jsem to brala, ze jsem se odstehovala a at si tam doma delaji co chteji. Jenze od narozeni syna citim, ze proste to nedam a nedopustim, aby byl svedkem neceho co jsem musela jako dite byt ja.
Oni si samozrejme zadny problem nepriznavaji, i kdyz otevrene jsem jim pravy duvod jeste nerekla.
Vim, ze jedine reseni je s nimi otevrene promluvit, ale dovedu si predstavit, ze to neprobehne hladce a bojim se, ze budou vyhrozovat soudem.

Kdo docetl az sem, tak dekuju ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16456
2.7.24 16:32
@Anonymní píše: Více

A problém jsou tam stále? Rozhodně bych rodičům řekla svůj pohled. Pak bude na nich, jak se tomu postaví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 16:37

@Dahlia0409 ano problem stale je, sice asi pije min, ale z narazek mamky chapu, ze kdyz se napije vic tak je naprosto nezvladatelny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.7.24 16:38

Pokud má otec problém s pitím i teď, nikdy bych tam syna bez mé přítomnosti nenechala.

• Citovat
  • Upravit
24988
2.7.24 16:41

Řekni jim Pravdu! Nauč se komunikovat!
a nebo vem mamku k vám domů třeba na noc někdy, ať si vnoučka pořádně užije, nebo s ní někam na výlet…
chápu, že dávat dítě k agresivnímu alkoholikovi je rizikové…
ale ty jsi už dospělá a musíš se k problému postavit čelem! a říct jim, co je ve věci a jak ti ublížili a že dodnes nejsi OK, tak ať se nediví
třeba se otec chytne za nos…
mamce nabídni, ať malého veme třeba do zoo nebo na celodenní výlet…
ale mluv..
problémy samy nemizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
2.7.24 16:48
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 16:55

@Lucy75

Ano vim, ze mas pravdu. A je na case se vymezit.
Kdyz oni celkove maji pocit, ze je asi budu poslouchat i kdyz jsem davno dospela. Takze ocekavam, ze se vztahy spis zhorsi ale uvidime..

• Citovat
  • Upravit
16456
2.7.24 16:58

Pak bych tam syna nedávala. Ať třeba přijede mamka k vám, nebo ať je s ním prostě jen ona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 17:19

Hele mami, tati. Pavel sem rozhodně nebude jezdit sám! Chlastáš skončit to nechceš a já si nepřeju aby měl takovej vzor. Až budete svůj problém aktivně řešit tak se nad tím možná zamýšlím. Do té doby bude jezdit s námi tak, jak uzname za vhodné. Jestli se vám to nelíbí nemusíme sem jezdit vůbec.
Histericka jsem jenom díky tomu co jsem si s vámi užila.
Konec! Vyřešeno! Klidně jim to pošli když ti to nejde říct.

• Citovat
  • Upravit
31291
2.7.24 17:27

Pokud to nechces na plnou pusu rict pred tatou, aby nebyla scena, tak to naprosto chapu. Co to rict o samote jen mamce, aby pochopila, odkud vitr vane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
2.7.24 17:30

V normálních rodinách se soudem nevyhrožuje.
Tak jim řekni, že soudu popíšeš jejich alkoholové dýchánky protkané výhružkami zabitím, ať mají pořádnou ostudu :roll: Nenech se vydírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21499
2.7.24 17:31

Jejich pocit je jejich problém. Vím, o čem mluvím, sama jsem si tím prošla - 2×. U každého rodiče zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
2.7.24 18:20

Delej to tak, jak to děláš a jak se v tom dobře cítíš. Taky bych tam dítě nedávala. A důrazně bych se vyhradila proti tomu, aby oslovovali dítě a tlačili na dítě, které o tom nerozhoduje. Je to manipulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15005
2.7.24 18:21

I za cenu zhoršení vztahu bych si stála asertivně za svým. Ty jsi dospěla, máš svou rodinu a rozhoduješ se podle sebe, ne podle toho, jak to cítí tví rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.24 19:47

Ano, mate vsechny naprostou pravdu. A vsem kdo napsal moc dekuji. :palec: :palec:
Priste az se s nimi uvidime a zase na to zavedou “rec” tak si to s nima vyjasnim, at je cisty stul.
Celkove uvazuji nad nejakou psychoterapii..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová