Tchýně mě chce špinit u dětí

Anonymní
5.7.24 20:16

Tchýně mě chce špinit u dětí

Hezký večer, nemám dobrý vztah s tchýní, ale nyní se to stupňuje. Začalo to kdysi dávno, ale teď mám děti. Začala jsem si prosazovat nazor a nesouhlasím se vším a to se jí nelíbí. Pomlouvá, dělá věci za zády, lže mi do očí… A teď se ke mě dostalo, že jak ji budou děti rozumět, řekne jim všechno a vlastně mě pošpiní. Co s tím? Říkat dětem už dopředu babička mě nemá ráda? Nebo babička lže? Nebo čekat až mě pošpiní a doufat, že mi to děti řeknou, abych jim to vysvětlila? A pak? Jsem zoufalá. Vztah mezi mnou a tchýni je již neobnovitelný. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.7.24 20:20

A tchýně mi nepopřela, že by mě nešpinila. To je to nejsmutnější.

• Citovat
  • Upravit
16639
5.7.24 20:37
@Anonymní píše: Více

Pokud to míní dělat tchyně takto, děti bych k ní nedávala. Návštěva maximálně u vás, nebo obecně návštěva jen v tvojí přítomnosti a hotovo. Co na to říká partner?

Příspěvek upraven 05.07.24 v 21:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
5.7.24 20:42

Ahoj,
předně by se tě měl zastat partner, pokud takové chování vidí. Je to lepší varianta, než když se budeš do konfliktu pouštět ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8830
5.7.24 20:45

A manžel co? Tomu je to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
5.7.24 20:49

Souhlasím s příspěvky výše, postoj partnera je klíčový.
Upřímně řečeno - s mými dnešními zkušenostmi bych nikdy nesetrvávala ve vztahu, kde válčím s tchyní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.24 21:03

@Dahlia0409 partner stojí při mě, ale chtěl by aby se znaly - řekli totiž, že sem jezdit nebudou. Takže by je tam rád občas na hodinu vzal s tím, že u toho bude, ale sám řekl, že na záchod si děti nevezme a tchýně je velice mazaná a kdo chce, najde si příležitost

• Citovat
  • Upravit
16639
5.7.24 21:14

To chápu asi bych řešila návštěvu prostě u vás, nebo nic, nebo ne bez tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
5.7.24 21:15

No a v cem te chce spinit? Jako je rozdil, jestli jim rekne ze neumis varit, nebo ze si nekde neco ukradla. Neumim si predstavit, o co by melo jit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
5.7.24 21:16

A co třeba nějaký konkrétní příklad, co by mohla dětem říkat?

Ale představa, že pustím svoje dítě za jedovatou příbuznou a budu jen doma čekat a stresovat se s čím se vrátí 8o… Ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.24 21:21

Například nyní vypráví, že jim způsobují deprese. Tchýně má zdravotní problémy takové, že má nejvyšší stupeň invalidního důchodu, měla jít na přezkum skrz řízení a nešla - řekla, že bude jezdit i bez ŘP, řekla jsem, že si nepreju aby brala děti na výlet autem. Sama jsem ji několikrát potkala a prostě do křižovatky vletí a pak teprve zabrzdí. Urazila se a řekla, že řekne, že by chtěla brát děti na výlet, ale že jsem to zakázala (ale už neřekne proč nebo že mohla mít i jinou možnost)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.24 21:23

Tchýně kdysi řekla dětem, že jsem hloupá krava, co je nemá ráda a jednou je stejně nechám u ní, protože se o ně nechci starat.
Manžel je na mé straně. Už se vídáme minimálně. Samy děti k ní nesmí.
Preventivně jsme nic nedělali.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.24 21:25

A děti se na ní neptají? Manžel nechce aby se poznali/znali? Vysvětlili jste to dětem?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.24 21:29

Co oči nevidí, srdce nebolí. Vídáme se 2-3× za rok. Víc nemají zájem ani děti.
Dětem jsme nic nevysvětlovali. Ale ona se postupně i k nim chová ne úplně ideálně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.24 21:31

Myslím tu špínu jestli jste vysvětlili. Bojím se totiž, aby mi to kdyžtak řekly a abych to dokázala správně vysvětlit. Například, že nejezdí, protože se o ně bojím a babička není soudná,… Aby se neuzavřely a nelitaly mezi námi,…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová