Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky… Prosim o radu, nevim jak se zachovat… Mame s pritelem syna, za 2 mesice mu budou 4 ročky… A ted ten muj problém… Moje tchyne.. Od te doby co se maly narodil ho videla 2×…kdyz se narodil a kdyz mel 8 mesicu… Bydlime od sebe 13 km, ale nikdy neprojevila zadny zajem, nikdy se nezeptala treba jak se mame, jestli je vse v poradku, ani se nikdy niceho nezucastnila, ani narozeninky… Proste nic… Jen jednou za rok zavola k narozeninam a tim to konci… Ja uz si zvykla na to ze malý ma babicku a dedecka z me strany a je pro ne vsim… Najednou se ale pani rozhodla ze by nas chtela videt… Po tak dlouhe dobe… Normalne me to rozhodilo… A nevim jak se zachovat… Prosim poradte ![]()
Prostě ne každý má ten vztah k vnoučatům, že musí být s nimi každou chvíli. Hele já bych ji dala šanci, možná se uvědomila a chce si vnuka taky užít. Nevíš co za tím vším bylo. U nás je to zase tak že moji rodiče k dětem nemají vztah. nikdy s nimi nechtěli nějak extra být a ano bylo mi to ze začátku líto no smířila jsem se s tím.
@Pipi 3004 píše: Více
a co na to říká tvůj chlap?
a je problém ji vidět? resp. vnímáš to jako něco, co by mohlo dítko ohrozit? pokud má jen dojet na kafe, chvilku poklábosit a zase na rok odjet, říkám si proč ne. At dítko ví, že patří do rodiny a od začátku ji vnímá jako někoho, kdo sice neublíží ale zjeví se jednou za rok
kdoví, třeba šla do sebe…anebo ne ![]()
Ten uz se prave taky nejak smiril s tim, ze je jeho máma takova… Vzdycky resila jen sebe, kdxz uz musim byt tak uprimna…
Porad je to matka tveho partnera. Pokud jste si jinak neudelali nic zleho. Tak bych se s ni slusne domluvina na nejaky termin, ktery bude vyhovovat vsem a nechala ji at se stavi na navstevu na kafe. ![]()
Nikdy jsme si prave nic neudelaly… Tak jsem nikdy nechapala ten nezajem ![]()
tak jedině dobře, že tam není zlá krev. Tak jed v tom, že nemá zájem a když se nekdy ozve, dejte kafe, pokecejte o dítku, ale nespoléhejte na ni a nechte ji zase odejít…
Tak to zkuste napravit. Jeď tam a uvidíš. Co se může stát?
Asi mas pravdu dekuji… Necham rozhodnuti na chlapovi, i kdyz vim ze to asi bude zvlastni navsteva…
Trosku se bojim sve reakce, tak rada bych se zeptala z plnych plic kde byla 3 roky… Nemam se komu vypovidat a s pritelem jsme si rekli ze uz to resit nebudem, ale tohle me fakt boli
Tyjo..maminky, ročky, narozeninky.. to je hotova smrst deminutiv ![]()
Jinak se domluv s muzem, je to jeho mama. To jste se 3 roky nevideli? Telefonat jednou rocne? Syn sve mame nevola? Ona nevola synovi? Tohle je o nich dvou a pokud ti je neprijemne byt toho soucasti, nebud doma, az navsteva prijde.
Udělala bych, co by chtěl chlap. Vůbec bych se do toho nemotala.
No co? Přijde, dáte si kafe a uvidíš co z toho bude dál. Třeba se budete vídat častěji, a nebo jí zas dlouho neuvidíš.
Nechala bych to na manželovi. Je to jeho matka, takže primárně jeho vztah. Pokud by on chtěl, setkání bych se zúčastnila, ale zatím od něj nic moc neočekávala.