Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lojzísek píše: Více
Ona dovede škodit i ta tchýně co se nezajímá. Bydlet v jednom městě, tak musím chodit kanálama kvůli tomu co o nás vykládají. A to roky neodepisují ani na zprávy, takže kontakt opravdu nula. ![]()
@Lojzísek píše: Více
Když se tchyně moc plete, je to otravné.
Když o vnouče vůbec nestojí, je to bolestivé.
Jedno ti leze na nervy, druhé ti láme srdce.
A kdo řekne, že jedno je „lepší“ nebo „horší“, prostě nepochopil, že každý z těch problémů má jinou váhu a jiný dopad.
@TRG opravdu skvely komentar… Gratuluji… Ja se zeptala jak by jste se zachovali vy… Ale vy mezitim vymyslite scenare… Tu pani neznate a rikam vam ze laskyplna babicka to rozhodne neni. Ale stylem vasich komentaru vidím ze mi asi neporadite co? Jen si rypnout
@Serpentini píše: Více
Jo, tak to máš taky pravdu… no, i já o tom vím bohužel svoje.
Ale to už je asi spíš taková nějaká msta, že nevyšel partnerský vztah jejího milovaného syna. Nebo teda alespoň u nás, tomu tenkrát tak bylo…
@Alice180 píše: Více
Rozumím a souhlasím, porovnávat to nejde..
Jen si říkám, že když tam není nějaké velké ublížení, dalo by se to napravit.
A to vůbec nechci psát, že nezájem ublížení není..
Prostě mi to nepřijde tak beznadějné, jako kdyby tam byl nějaký velký podraz atd. Takhle to cítím já, samozřejmě pro někoho může být konečná ten nezájem.
Celkově je mi ale divné, že najednou je z návštěvy „haló“. To ten syn nějak v průběhu let neřešil? Souhlasím s příspěvkem výše, že za tím bude víc..
@Pipi 3004 píše: Více
Já psala komentář, co bych dělala, už odpoledne. A nechápu, čím jsem ti svým druhým komentářem šlápla na kuří oko. Byl úplně neutrální.
V prvním příspěvku jsem psala:
24.2.26 14:03 Chápu reakce na obě strany, neznáme situaci, tak každý soudí podle svých možnosti, resp. zkušeností. Ale co bys chtěla dělat? Protože doteď nejevila skoro žádný zájem, tak už se nikdy nebudete vídat, ačkoliv jste si nic neudělali? To se mi zdá jako blbost. Prostě tomu dej šanci a uvidíš, jak to dopadne.
A v čem chceš radit?
Hoď radu s příťou.. Ptal se jí během let, proč nepřijde, nezajímá se?
Jestli se rozhodnete, že jí šanci nedáte, ok, je to Vaše volba.
Většina Ti tu píše, že by na setkání kývla a zeptala se, proč jsou vztahy takové, jaké jsou.
Ale je logické, že nás taky napadá, že to nebude tak jednoduché, že ten stav z něčeho plyne. Ale to ví jen ona, Ty a on.
Především tvůj přítel musí vědět proc má s matkou takový nevztah. Ja osobně bych s návštěvou souhlasila.
@Černá Madonna píše: Více
No, já znám jednoho, který vykládá, jak je jeho matka na prd a nesnaží se, přitom realita je úplně opačná. Tím nechci zakladatelce nic podsouvat, jen mě napadá, že zakopaný pes bude možná právě ve vztahu matky se synem.
Ona není Tvoje tchýně, nejsi vdaná. Nejste spojeny příbuzenským vztahem. V podstatě je to cizí ženská.
@884135 píše: Více
Není to cizí ženská. Je to babička jejího dítěte. To, že nejsou sezdáni, na tom nic nemění.
@884135 píše: Více
Boha jeho, v dnešní době, kdy se polovina párů nebere tady budeme bazírovat na jednom slovíčku? Ono se tím papírem něco zázračně změní, jak když si Vitetů s Oldou podřízli žíly? Do vztahů člověk nevstupuje papírem, ale vytvořením vztahu. A nebojte holky, vaše práva vydobytý manželstvím nijak neohrozí, když zakladatelka bude matku přítele označovat jako tchýni. Tohle je tak maloměšťácký, až to bolí….
Kolikrát jí to tu ještě někdo napíše že to není tchyně?
protože to je na celé věci to nejdůležzitější asi.
@Anna766 píše: Více
Taky si tu připadáš jak za časů Paní, žen a dívek…. ![]()
Dokud na to nemáš papír, tak nesmíš říkat tchýně, jinak tě umlátí kramflekama…. ![]()
@Janli píše: Více
Praštěný no
já můžu řikat tchyně ( i když nemám komu) mám na to oddací list ale Maruš odvedle musí řikat paní Nováková, maminka mého druha i když s panem Novákem, synem paní Novákové žije stejně dlouho jako já se svým Dvořákem.