Tchýně špína, vetešnice, bordelářka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3063
18.4.24 19:48
@Dollorres píše: Více

To je hezke, ale za a) nevim, z jakeho titulu mluvis za 100% obyvatel planety :mrgreen:, ale hlavne za b) nezazila jsi opravdu hardcore rozjeteho hoardera. Nevim, jestli by to u tchyne kdysi byla byvala sance to zastavit, ja ji poznala v momente, kdy ji absolutne nevadilo, ze se tezko uklizi, ona totiz neuklizela. V dome mela vsude kominy veci s cestickou na projiti a nich centimetrovou vrstvu prachu, na zdech plisen atd. A i tak nedokazala nic vyhodit, jesze tahala veci z cizich popelnic. Jestli zakladatelka mysli neco takoveho, tam uz s minimalizmem fakt neuspejes, to je na odbornou lecbu a kdyz ten clovek nechce, tam je to marne :nevim: A vzhledem k tomu, ze s kazdym „skvelym ulovkem“ z pochuzek po popelnicich se chlubila a na ty tuny veci se divala s hrdosti, dost pochybuji, ze byla ve stavu uznat, ze bez nich by se ji zilo lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.4.24 20:02
@Anonymní píše: Více

Nejsi moje sestra? :lol:

Kterou z možností sis vybrala? Já nakonec výrazně omezila styky. Máma s tím nic nechtěla dělat, pomoc nepřijala, pořád tvrdí, že nemá problém. Ještě mě napadlo scházet se s ní buď jen u nás nebo na neutrálním území (do toho borčusu fakt nešlo chodit), ale stejně to pořád viselo mezi námi a vedlo ke konfliktům… Vlastně jsem nikdy nepochopila, jak jí můžou být věci milejší než děti a vnoučata. Neměla jsem si s ní o čem povídat, pochopila jsem, že nevyznáváme stejné hodnoty… Moc se nevídáme. :(

• Citovat
  • Upravit
3094
18.4.24 23:47
@Králičice píše: Více

Někdy to tak bývá, ale ne vždy. Jedna sousedka, starší paní, je taky taková schraňovačka věcí. Její dospělý syn naopak skoro nic nevlastní a žije velmi minimalisticky. Je sám.

Příspěvek upraven 18.04.24 v 23:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
18.4.24 23:53
@Lily-of-the-valley píše: Více

A nestěžuje si maminka, že má doma bordel, protože si syn u ní nechal SPOUSTU věcí?
:mrgreen: :mrgreen:
Takovou rodinku taky znám. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
19.4.24 00:04
@iila píše: Více

To by si stěžovala už skoro 20 let, odstěhoval se ještě před plnoletosti k babičce 😅
Ale máme teď nový problem, kdy neni schopna pochopit, proč ji nedáme dítě na hlídání domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.4.24 00:22

Místo nadpisu a jedné věty o ničem ji zaplať někoho na velký komplexní úklid celého bytu/domu.

Bydlet v tom nemusíš, tak nevím proč ti bordel v cizím bytě tak rve žíly… :zed:

• Citovat
  • Upravit
2499
19.4.24 03:04

Staří lidé bývají nemocní, hlavu mají v chaosu, nezvládají to, co dřív zvládali hravě, nemají dost životní energie, mají formu deprese, která se projevuje i takto. Tak snacha hned ji nenávidí? Proč jsou mladí lidé tak krutí? Také jednou budou staří, když budou mít to štěstí, že se stáří dožijí:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2267
19.4.24 11:23

A ty s ní žiješ, nebo jak? Taky záleží, co jsi zač ty. Jestli je pro tebe prase člověk, který nevytírá pětkrát denně. V té jedné větě nejsou žádné informace.

Příspěvek upraven 19.04.24 v 12:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
19.4.24 12:00

Zakladatelko, nic si tady z těch moralistek, že máš tchýni uklidit - nedělej. TENTO týden jsem to zažila na vlastní oči. Odpracovala jsem tak 6 hodin, a domů se vrátila pokousaná od štěnic. Celou noc peru na 60, svlíkla jsem se venku, několikrát vykoupala, v noci jsem studovala „téma štěnice“, prohlížela jsem se nahatá, jestli nemám muňky…Psychicky nemocná žena po 60 a dospělé dítě v patře, dávno přes 30 let, také psychicky nemocný. Jenom ti napíšu: hovna, výkaly, myši, štěnice, plesnivé hadry, 40 let se tam neuklízelo, smrad a fleky od spermatu…Oželela jsem výdělek za 6 hodin práce, protože už tam nevkročím. Ještě mi zbývá vystříkat auto biokillem, pro jistotu. V noci jsem z toho zvracela, ještě jsem nic nejedla, jak se mi navaluje, a to jsem zvyklá na hodně dost…Takže ti naprosto věřím. Zažívám to teď v přímém přenosu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
19.4.24 12:28

Teda, holky, teď jste mě uklidnily, že někde to může být ještě horší. Moje maminka (93) sice není ta klasická sběratelka, ale nic se nesmí vyhodit, protože se to někdy může ještě potřebovat. A je to takový „překupník“. Vždycky od nějaké babky něco dostane, přitahne to domů a pak to přerozděluje. Většinou to vozí sestře, protože tam na vesnici se to někomu zase může dát. Tak jen doufám, že tam mají dost velké popelnice, aby se jim tam ty krámy všechny vešly :lol Já už jí nechávám, když jí to baví. Jo a vyhazují věci tak, aby o tom nevěděla, a když něco hledá, tak dělám, že nevím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
19.4.24 12:46

Jo, jo, ona je to vážná věc. Tady se nebavíme o nepořádku nebo dokonce „až“ bordelu, tady se bavíme o místnosti, co je do 1,5 výšky plná plesnivých hadrů, v tom myši, mrtvé myši, štěnice…hovna. Možná se dá něco na „charitu, oni to vyčistí“ a někomu dají. Ti lidé jsou naprosto mimo. Nechápou, co je to kontejner na odpad…nechtějí nic měnit, nevidí to. Je to psychická nemoc. No, takto jsem si tento týden naběhla, ještě jsem nic nejedla, pak si půjdu do krámu pro čokošku a kus salámu, abych se z toho vzpamatovala. A to jsem se dívala před pár lety na ty „hoarderes“ na YT - tak často musí zasahovat policie, sanitka a psychiatr, když už to třeba lidé v ulici nemohou vydržet, mít tohle za sousedy. Ti lidé se brání, obviňují, že jim to kradete, že jim berete věci…nakonec jste vy ti špatní. Tak za mě už nikdy více. Já když jsem to tam viděla, tak jsem se doma venku před domem na zahradě svlíkla do naha a pod sprchu…peru celou noc, všechno jsem omyla a když si na to vzpomenu, obrací se mi drůbky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13998
19.4.24 13:08
@Poustevnice píše: Více

Brrrr, se divím, ze těch 6 hodin jsi dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
19.4.24 13:26

Mám ponaučení. Začneš tam otvírat skříně, šuplíky, odhrneš lino, podíváš se pod matraci…to na první kuk nezjistíš. Pak ti dojde, co tam tak smrdí, že je to nejspíš sperma od honiče. Ten samozřejmě bere důchod celá ruka. Co naděláš, těm lidem není pomoci. Zbavit svéprávnosti je nemůžeš, vyhodit jim nic nemůžeš. To sonduješ nejdřív, jak moc je dotyčný ochotná vyhazovat a třídit, to ti dojde postupně, jak se věci mají. Už mám vypráno, o štěnicích vím víc, než je mi libo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
19.4.24 13:27

U nas na chalupe, kdyz ve vesnici dlouho neviděli mistniho podívína, ktery chodil s dvoukolákem a tahal bordel z kontejnerů, tak chudaci policajti pote co vlezli do osamoceného dvoupokojoveho domku tak asi čtyřikrát na stridacku blili, sousedka jim vařila kafe.

Nezvraceli z mrtvoly, na to byli zvykli, ale z toho bordelu vsude - nejen ve dvou místnostech zanesenych bordelem, ale i dvorečku… :poblion:

• Citovat
  • Upravit
2499
19.4.24 14:33

To, co tady čtu za hrůzy, to je těžká duševní porucha. Za to přece nejde člověka, který jí trpí, nenávidět. Nejspíš s tou poruchou nejde nic dělat, ale nenávidět nemusíte. Lidi trpí různými poruchami a vždycky trpěli a nějak se to v rámci rodiny řešilo. Uvědomte si, že jsou to lidi jako vy. Jen jste mladé, zdravé a myslíte si, že to máte napořád? On život každému naděluje dobré i to, co za dobré považovat nejde a vy, co se ošklíbáte nad druhými lidmi, nejste výjimka z toho. Co vás čeká a nemine, to nevíte. Zkuste se vcítit do těch nemocných lidí, místo toho ošklíbání se nad nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný