Tchyně stále do mě rýpe

Anonymní
18.1.21 11:19

Tchyně stále do mě rýpe

Zdravím všechny, potřebuji trochu uklidnit, že opravdu nejsem taková kráva…
Mám tchyni která bydlí v Polsku. Mám 2 letého syna. Viděla ho za celou dobu asi jen 3× a neustále mi posílá balíky s hadrama, které ji donáší po dětech nějaká její známá.. Minulý týden poslala opět balík do kterého dala kombinézu. Ta kombinéza vypadá jako vytažená z popelnice… všechny hadry které posílá vypadají jako po 10 dětech a syn to ani nenosí.. :? Já teda nenakupuji nějaké značkové oblečení, klidně koupím i z bazaru, když je to v top stavu. Ale tohle? :roll: Včera mi začala vypisovat, jak jsem nevděčná, že jsem ji k té kombinéze ani nic neřekla. Přitom jsem ji nedávno posílala foto, že má syn novou kombinézu do sněhu. Přijde mi, že to dělá naschvál. Pořád na mně hledá nějaké chyby. Že prý jsem ji nikdy na věci neřekla že jsou hezké, přitom to není pravda. Taky mi napsala, že ostatní děti by za to byly rády, že jsem nevděčná a že mi chtěla ušetřit těch pár korun. Já ji na to napsala, že na svém jediném dítěti šetřit nepotřebuju… To už napsala, že budeme nepřítelkyně apod. věci, na které jsem už ani nereagovala.
Myslíte, že jsem fakt tak nevděčná, když nechci svého syna oblékat do obnošených bot a oblečení?… Vždyť dnes se dá za pár kaček koupit tolik pěkných věcí…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1134
18.1.21 11:23

Já Vás úplně chápu. Děti ještě nemám, ale taky si přeju aby chodily v hezkých věcech. A pokud na ty věci jsou peníze, tak není o čem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9117
18.1.21 11:28

Řekni, že je to hezké a poděkuj. Dávat mu to nemusíš, když se nevídáte. Vlk se nažere a koza zůstane celá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
18.1.21 11:33
@Serpentini píše: Řekni, že je to hezké a poděkuj. Dávat mu to nemusíš, když se nevídáte. Vlk se nažere a koza zůstane celá.

Přesně tak. :potlesk: nejlepší řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
18.1.21 11:33

Já mám teda super tchýni, ale taky mi dává věci po manželovi co nosil když byl malý :zed: no některé si nechám třeba na lítačku a některé dám na půdu… Mám totiž problém říct ne :lol: ale už se to trošku učím… V dnešní době kdy existuje pepco, kik apod. Jsou ty věci fakt za babku… Takže bych tchýni prostě řekla, ať se nezlobí, ale že věcí máte dost… Když to nepochopí tak věci zanes do kontejneru na oblečení a je to ;) on to ještě někdo ocení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
18.1.21 11:40
@Serpentini píše: Řekni, že je to hezké a poděkuj. Dávat mu to nemusíš, když se nevídáte. Vlk se nažere a koza zůstane celá.

Přesně. Jí poděkuj, a synovi to neoblékej. Rovnou zanes do kontejnera na oděvy. Jednou ho v tom vyfoť, pošli fotku tchýni, ať je happy a fertig.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
18.1.21 11:50

Nevdecna nejsi. Taky chci oblekat deti podle sebe, ne podle nekoho jineho. Mozna jsi ale trochu vztahovacna. Treba ti vazne chce ulehcit a nehleda chyby, i kdyz to dela spatnym zpusobem. Podekuj a malemu to nedavej.

Příspěvek upraven 18.01.21 v 11:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
18.1.21 11:51

Pokud jde tchýni o peníze, tak řekni, že dědíš po kamarádčině děcku a víc nepotřebuješ. Věci od tchýně naházej do kontejneru na oblečení a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.21 11:57

Spíše než se s ní hádat bych se snažila vždy to oblečení vzít, vyfotit syna a vyhodit a nebo odnést to oblečení do nějaké charity. Když ho viděla třikrát v životě tak určitě na návštěvy nejezdí často takže nemusíš hrát komedii s tím, že to tvůj syn nosí, ale prostě do té sms bych jí poděkovala. Možná to nemyslí zle a je z jiné doby a možná by chtěla své vnouče vidět nebo prostě chce mu něco dát a tohle jí dovolí finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
18.1.21 12:10

Podekuj a vyhod to. S tchyni to neres. At to s ni vyresi manzel. Vzdyt je to jeji syn :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
18.1.21 12:22

Tak to teda nechápu, jak jste všechny poddajné a ustupující - já bych právě naopak tchýni napsala rázně, ale slušně, že staré hadry nepotřebujeme, že mám dost našetřeno a její syn dobře vydělává, a můžeme si dovolit kupovat nové věci

• abych se tahala s nějakými šunty do kontejneru, proč? a tchýně musí platit poštovné a vléct do na poštu, proč? a ještě abych jí hezky poděkovala a fotila v tom dítě, ne fakt nechápu, proč se tak chcete chovat?

prostě to zarazit v počátku a bude klid, a tchýně, která sem dojede 3y za dva roky - tak ať je na mne naštvaná, no a co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.21 12:24

Mám s tchýní něco podobného, akorát teda děti vidí častěji.
Ze začátku měla mánii a pletla dětem čepice a ponožky. No jo, jenže malému dítěti čepici s bambulí, že ani nepoložil hlavu. Syn je atopik a vlnu nesnese, marně jsem ji upozorňovala. A tchýně neopoměla vždy zdůraznit, kolik stála vlna…
Ze začátku jsem dítě vyfotila a poslala ji fotku, nebo když jsme přijeli na návštěvu, dítěti jsem před barákem čepici nasadila…bylo mě to blbý.
Ale naše vztahy nejsou moc dobré a tchýně už nám neplete, protože,,ona" jako já - mu to stejně nedá…No nedám no :mrgreen:.
Máme pěkné věci z bazarů a sekáču, čistá, někdy opraná bavlna nám vyhovuje nejvíc…
Prosím anonym - chodí sem rodina…

• Citovat
  • Upravit
1870
18.1.21 12:33
@stinga píše:
Tak to teda nechápu, jak jste všechny poddajné a ustupující - já bych právě naopak tchýni napsala rázně, ale slušně, že staré hadry nepotřebujeme, že mám dost našetřeno a její syn dobře vydělává, a můžeme si dovolit kupovat nové věci
  • abych se tahala s nějakými šunty do kontejneru, proč? a tchýně musí platit poštovné a vléct do na poštu, proč? a ještě abych jí hezky poděkovala a fotila v tom dítě, ne fakt nechápu, proč se tak chcete chovat?

prostě to zarazit v počátku a bude klid, a tchýně, která sem dojede 3y za dva roky - tak ať je na mne naštvaná, no a co

Tak ja treba vychazim z toho, ze to, co pises uz ji zakladatelka rekla, sama to pise. To je zaklad. Pokud se s ni ani tak domluvit neda, podekuji, vyhodim a jestli plati postovne by mi bylo jedno, hlavne ze je klid. Tchyne spokojena a ja to nemusim poslouchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
18.1.21 12:38

@Kosopemi no rozhodně bych jí neděkovala a nedělala, že mám radost. Vždyť to člověka hrozně obtěžuje, jet pro balík na poštu, vystát si frontu, dovézt domů staré hnusné hadry a jet to někam vyhodit, proč? Komu tím prospějete? :mrgreen:
no někdy ti balík přivezou až domů, na poštu bych pro to ani nejezdila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.1.21 12:40

Já bych jí tedy žádný dítě v hadrech nefotila, to pak bude pytle posílat donekonečna a ještě se bude tvářit, že bez ní by chodil nahatý. Poslala bych jí s tím do háje, že to prostě nechceš a věcí máte dost. Vidíte se třikrát za dva roky, takže co si o tom myslí by mi bylo úplně u zadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová