Tchyně stále do mě rýpe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78489
18.1.21 12:45
@terien píše:
Já bych jí tedy žádný dítě v hadrech nefotila, to pak bude pytle posílat donekonečna a ještě se bude tvářit, že bez ní by chodil nahatý. Poslala bych jí s tím do háje, že to prostě nechceš a věcí máte dost. Vidíte se třikrát za dva roky, takže co si o tom myslí by mi bylo úplně u zadku.

konečně někdo se stejným názorem jako já, já fakt ty holky nechápu, proč jsou tak, jak to napsat hezky, neasertivní - přece nebudu ze sebe dělat šaška, že se mi ty hadry líbí, když je nechci a jsou hnusné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
18.1.21 12:55

Vůbec bych ho nefotila v tom oblečení. Donese Ti další a další. Slušně ji řekni, že máš dost peněz, ráda mu oblečení kupuješ, že je moc hodná, ale ať Ti nic neposílá. Že Ti dělá radost mu oblečení kupovat, zkoušet mu, jak to sedí v obchodě, apod. Některé ženy to fakt mají rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.21 13:02

Asi jste to špatně pochopily… já ho vyfotila v oblečení které jsem mu koupila já, které bylo nové. Moc dobře věděla, že syn má novou kombinézu a i tak poslala nějakou co ji někdo daroval. Ty věci které posílá ani nenosí, sem tam najdu něco pěkného na doma, ale jinak to jsou fakt sekáčové věci z roku raz dva… A stále se dožaduje fotek a videí. Přijde mi to od ní trapné, protože ona chodí do práce, vydělává slušné peníze, má iphone 12, auto a nevim co všechno. Já jí to nezávidím, sama ještě při mateřské makám aby jsme si mohli dopřát. Ale sakra, proč mu aspoň nekoupí něco nového, když na tom není ani ona špatně? Posílá mi i dětské použité slipy i ponožky. Přijde mi že si ze mě utahuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.21 13:08

Doteď jsem ji přikyvovala, mám k ní respekt. Ale po tom co jsem z krabice vytáhla škaredou kombinézu, jsem už toho měla dost. Napsala jsem ji, že teda děkuji za balíček. Na druhý den mi napsala že jsem ji na kombinézu nic neřekla. Že myslela, že mi tím aspoň ušetří nějaké peníze…
A přesně jak tady píšou ostatní, akorát to zbytečně otravuje. Pořád skladovat a vyhazovat věci. Vždy to jdu položit k popelnici a možná si to někdo vezme… Kdyby to věděla, tak asi dostane mrtvici..

• Citovat
  • Upravit
13821
18.1.21 13:09

A co dělá tatínek (její syn)? Proč to s ní nevyřídí on? Já bych s tchýní nekomunikovala, kdyby mi psala, jak jsem nevděčná… Prostě bych její zprávy mazala a hovory nezvedala, ať si to s ní vyřídí její syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roznova
18.1.21 13:15

Tchyne ma pravdu, ze ji chybinzpetna vazba od tebe - takze bych ji napdala, zavolala pravdu, ne ze budu lhat a delat tim ze sebe socku krome lharky.

Slusne, ale popravde.

• Citovat
  • Upravit
2128
18.1.21 13:30

No s těmi tchyněmi je to někdy těžké. Já bych to udělala trochu šalamounsky že bych to třeba malému oblékla na fotku vyfotila v tom a poslala tu fotku tchýni a pak bych mu to samozřejmě sundala a nikdy nedala. Pokud máš hezké věci tak opravdu není důvod aby to dítě chodilo v ošklivých obnošených věcech. Taky nejsem nějaký úchyl na značky ale prostě když od někoho dostanu věci na malého které nejsou hezké tak slušně poděkuji a pak to třeba vyhodím. Myslím si že člověk nemá povinnost být vděčný za každou cenu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
18.1.21 13:35

Mne taky tchyne pokazde neco privezla (ted uz kluci vyrostli). Parkrat jsem naznacila, ze ty 30 let stare veci asi uz neunosi, pak jsem se na to vykaslala a proste mlcky vyhodila, co nebylo potreba. :nevim: Je fakt, ze to mas slozitejsi, protoze ta tvoje reje, coz ta moje nedela. Tak ji to parkrat pochval, se zase tolik nestane. Oblec ho do te kombinezy, vyfot, posli fotku a pak ji vyhod. :nevim: Mit tchyni za nepritele je dost nevyhodna pozice. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
18.1.21 13:39
@terien píše:
Já bych jí tedy žádný dítě v hadrech nefotila, to pak bude pytle posílat donekonečna a ještě se bude tvářit, že bez ní by chodil nahatý. Poslala bych jí s tím do háje, že to prostě nechceš a věcí máte dost. Vidíte se třikrát za dva roky, takže co si o tom myslí by mi bylo úplně u zadku.

No to jsi ale naivni. Moje tchyne se upnula na to, ze mi kazdy rok k Vanocum koupi nejaky sperk. Osobne jsem ji to rekla nepocitane, i muj muz se pridal (jsem si rikala, ze treba ho vnima vic nez me), opakkovane zduraznila…nepomohlo. Taky bych si mohla uz myslet, ze je to naschval, ja sperky neunosim, uplna zbytecnost a stejne, dostavam je porad. Uz to davam dceri na hrani. Jsem rezignovala. Normalni osoba to pochopi hned, ze darky nikdo neoceni, ta druha cast to nepochopi proste nikdy. :mrgreen:
No a pak uz je na kazdem, jestli chce mit dobre vztahy v rodine. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
18.1.21 13:42
@Anonymní píše:
Doteď jsem ji přikyvovala, mám k ní respekt. Ale po tom co jsem z krabice vytáhla škaredou kombinézu, jsem už toho měla dost. Napsala jsem ji, že teda děkuji za balíček. Na druhý den mi napsala že jsem ji na kombinézu nic neřekla. Že myslela, že mi tím aspoň ušetří nějaké peníze…
A přesně jak tady píšou ostatní, akorát to zbytečně otravuje. Pořád skladovat a vyhazovat věci. Vždy to jdu položit k popelnici a možná si to někdo vezme… Kdyby to věděla, tak asi dostane mrtvici..

No to je jina, jestli jsi ji to nikdy nerekla. To budes muset s pravdou ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
18.1.21 13:47
@Anonymní píše:

a proč přikyvuješ a máš respekt? co z toho máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
18.1.21 13:55

Zakladatelko, z tvé strany jednáš správně asertivně. Nebo můžeš tchýni ještě říct, že ty věci se po prvním nošení roztrhaly a jsou v koši (tím ji ale asi zaručeně naštveš)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
18.1.21 13:56

Taky jsem překvapená, jak jste všechny vstřícné a řekla bych (ne ve zlém) až neupřímné. Proč tchyni (tohle slovo se nepíše s čárkou nad Y, to jen jako vsuvka pro pár uživatelek) neřekneš, ať už to neposílá? Pokud chce něco koupit, navrhni, že to vyberete společně, až příště přijede.

Pokud si nedá říct a bude to pořád posílat, balíček si nevyzvedávej. Pokud to nevezme od Tebe, mohla by to vzít od manžela.

Ony jsou ty tchyně celkově neponaučitelné v tomhle… Moje mi každý rok dá alespoň tři šátky, saténové, s květinkami nebo s ptáčky 8o Jak na starou babku. Říkala jsem jí to tisíckrát, všechny pokusy marné. Vždycky si to odvezu domů a nechávám na popelnici i s visačkou. Že mě ještě v žádném neviděla se, kupodivu, nediví. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.21 14:05
@Serpentini píše: Řekni, že je to hezké a poděkuj. Dávat mu to nemusíš, když se nevídáte. Vlk se nažere a koza zůstane celá.

Reseni snadne, ale ja nejsem fanouskem, teto falesne komunikace.

Ja bych tchyni sice :roll: podekoval, ale vysvetlil ji, ze o jeji pomoc s oblecenim nestojis, ze obleceni mas a nove nehledas. Muzi bych rekl, at si laskave matku srovna, at neurazi jeho zenu. Pokud by to nepomohlo, tak blokovat.

Obleceni z pochybnych zdroju bych asi rovnou vyhazoval. Riziko, ze bych si domu natahal vsi nebo stenice je sice nizky, ale ja bych mel stejne strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.1.21 14:18
@stinga píše:
konečně někdo se stejným názorem jako já, já fakt ty holky nechápu, proč jsou tak, jak to napsat hezky, neasertivní - přece nebudu ze sebe dělat šaška, že se mi ty hadry líbí, když je nechci a jsou hnusné :nevim:

Taky nechápu, proč si z bytu dělat smetiště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová