Tchyně stále do mě rýpe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
433
18.1.21 14:22

@stinga moje řeč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.1.21 14:27
@Lenka_Hal píše:
No to jsi ale naivni. Moje tchyne se upnula na to, ze mi kazdy rok k Vanocum koupi nejaky sperk. Osobne jsem ji to rekla nepocitane, i muj muz se pridal (jsem si rikala, ze treba ho vnima vic nez me), opakkovane zduraznila…nepomohlo. Taky bych si mohla uz myslet, ze je to naschval, ja sperky neunosim, uplna zbytecnost a stejne, dostavam je porad. Uz to davam dceri na hrani. Jsem rezignovala. Normalni osoba to pochopi hned, ze darky nikdo neoceni, ta druha cast to nepochopi proste nikdy. :mrgreen:
No a pak uz je na kazdem, jestli chce mit dobre vztahy v rodine. :nevim:

Tak ale je rozdíl malý šperk a pytle s hadrama, že jo. Já bych jí to prostě řekla a nechala to na poště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
18.1.21 14:31

Já bych tuto situaci nechala vyřešit mého manžela, jejího syna. S tchyní bych se sama nedohadovala. Pokud by po prvním upozornění, že nemám o obnošené hadry zájem, stále posílala, zakročil by manžel. Ten můj určitě. :lol: Moje tchyně je jinak zlatá. Ale taky koupila dceři, když měla asi 4 roky, stříbrné střevíčky na 2 cm podpadku u Vietnamců. :zed: Malá samozřejmě chtěla být princezna a boty nosit. Já jsem pak musela být ta zlá a zakazovat. Nebo jí koupila takovou mikinu u vietnamců, co na první dotek byla vyrobena z pet lahví. Dcera je atopik a v něčem takovém by se zbláznil i zdravý člověk. Ale co mám dělat? Chápu, že nemá jako důchodkyně peněz a je mi to líto, ale kdyby radši koupila knížku nebo pastelky. A zrovna včera jsem tu mikinu hodila do kontejneru, úplně novou. Fakt to nebylo ani na charitu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.1.21 14:31
@Anonymní píše:
Doteď jsem ji přikyvovala, mám k ní respekt. Ale po tom co jsem z krabice vytáhla škaredou kombinézu, jsem už toho měla dost. Napsala jsem ji, že teda děkuji za balíček. Na druhý den mi napsala že jsem ji na kombinézu nic neřekla. Že myslela, že mi tím aspoň ušetří nějaké peníze…
A přesně jak tady píšou ostatní, akorát to zbytečně otravuje. Pořád skladovat a vyhazovat věci. Vždy to jdu položit k popelnici a možná si to někdo vezme… Kdyby to věděla, tak asi dostane mrtvici..

Tak to si ale děláš sama, když neumíš otevřít pusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
18.1.21 14:36

Já bych určitě nedekovala za něco co vypadá jak z popelnice. Cítila bych se jak socka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
18.1.21 14:53

Já bych ji asi řekla, že z toho balíčků moc věcí už většinou nepoužijes, že máš dost oblečení po někom jiném v lepším stavu a že teda asi je zbytečně, aby se platila s poštovným + ušetří čas všech a ať už to neposílá. Pokud to pošle zas, tak vzít jen to nejhezčí a zbytek vyhodit a když se bude ptát, co nosi, tak jí říct, že jsi jí to přece říkala, že si skoro nic nevybere s. Ať to dává případně do kontejneru na oblečení, pokud chce udělat někomu potřebnějšímu radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.21 15:23

Tchyně taky vždycky nakoupila malému v sekáči a pak si o ty peníze řekla nám. My měli 300,– na jídlo do výplaty, která byla za 4 dny a ona si ty 300,– vzala za opotřebované dupačky, které jsme nepotřebovali. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
78489
18.1.21 15:35
@GabinkaCh píše:
Já bych určitě nedekovala za něco co vypadá jak z popelnice. Cítila bych se jak socka
:palec: já také ne
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
18.1.21 15:53
@Anonymní píše:
Tchyně taky vždycky nakoupila malému v sekáči a pak si o ty peníze řekla nám. My měli 300,– na jídlo do výplaty, která byla za 4 dny a ona si ty 300,– vzala za opotřebované dupačky, které jsme nepotřebovali. :mrgreen:

To je vase hloupost, ze jste ji to platili :nevim:
Nikdy, opravdu nikdy, jsem nikomu neplatila za neco, co jsem si nevyzadala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.21 16:27
@Anonymní píše:
Tchyně taky vždycky nakoupila malému v sekáči a pak si o ty peníze řekla nám. My měli 300,– na jídlo do výplaty, která byla za 4 dny a ona si ty 300,– vzala za opotřebované dupačky, které jsme nepotřebovali. :mrgreen:

Doufám, že jsi troll, protože chlubit se vlastní finanční negramotností je celkem slušné faux pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
18.1.21 16:30
@Anonymní píše:

A to nemate ani jeden pusu rict, ze nemate penize na obnosene hadry a ze ji nic platit nebudete?

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
18.1.21 16:31
@stinga píše: :palec: já také ne

Napodobne

• Citovat
  • Upravit
18.1.21 16:33
@stinga píše:
Tak to teda nechápu, jak jste všechny poddajné a ustupující - já bych právě naopak tchýni napsala rázně, ale slušně, že staré hadry nepotřebujeme, že mám dost našetřeno a její syn dobře vydělává, a můžeme si dovolit kupovat nové věci
  • abych se tahala s nějakými šunty do kontejneru, proč? a tchýně musí platit poštovné a vléct do na poštu, proč? a ještě abych jí hezky poděkovala a fotila v tom dítě, ne fakt nechápu, proč se tak chcete chovat?

prostě to zarazit v počátku a bude klid, a tchýně, která sem dojede 3y za dva roky - tak ať je na mne naštvaná, no a co

Souhlasím, nejsem veřejná třídírna odpadů, aby mi kdekdo posílal staré hadry. Nedovedu si podobnou situaci ani představit. My kupujeme dětské věci kompletně nové a nezničené darujeme po příbuzných a známých, kteří o věci mají zájem, skutečně je využijí a ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
18.1.21 19:42
@Anonymní píše:
@Anonymní píše:

A proč jste ji ty peníze dávali? Já bych ji řekla že jsem od ní nic nechtěla a že si oblečení koupím sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
650
23.1.21 09:46
@Kosopemi píše:
Tak ja treba vychazim z toho, ze to, co pises uz ji zakladatelka rekla, sama to pise. To je zaklad. Pokud se s ni ani tak domluvit neda, podekuji, vyhodim a jestli plati postovne by mi bylo jedno, hlavne ze je klid. Tchyne spokojena a ja to nemusim poslouchat.

Ale o to přesně jde přece, proč má být tchýně spokojená a zakladatelka naštvaná a ještě má hrát divadlo a fotit dítě v něčem co nechce aby nosilo? A ještě se s tim pak tahat někam do kontejneru? Ani by mě nehlo a taky bych to nechtěla. Prostě bych to párkrát z té pošty vůbec nevyzvedla a nazdar bazar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová