Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já mám s tchýní ten nejlepší vztah…je mi oporou, když jsem byla na odběru plodové vody, manžel nemohl, musel být v práci, tak tam byla semnou, ale k porodu bych ji nechtěla, ale je to každého volba ![]()
Proc anonymne?…co bychom za to my, ktere nemame dobre vztahy daly?…delej, jak myslis a citis bude to tvoje chvile a tvuj porod ![]()
Tchýně u porodu
nevím, je to každého věc, ale je to hodně intimní a já rozhodně teda jedině manžela, max. kdyby nemohl mojí maminku, ale tchýni určitě ne, kdyby byla třeba zlatá.
@Anonymní píše:
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat na váš názor.. chtěla bych k porodu přítele i jeho maminku. Mám k ní velmi pěkný citový vztah a myslím si, že by mě podpořila víc, než přítel. Máte s tím některá zkušenosti?
no to snad není ani možný - konečně někdo, kdo má s tchýní dobrý vztah ![]()
no já bych k porodu nešla nikdy nikomu - bohužel u toho mého jsem být musela ![]()
pro mě je porod utrpení, se spoustou krve a bolesti a kdybych musela jít ještě někdy rodit, tak tam nechci nikoho ani manžela ![]()
pokud jí tam chceš mít a bude pro tebe psychickou oporou, tak proč ne…
některý ženský mají s tchýní lepší vztah než-li s vlastní mámou, takže mě tvůj nápad vůbec nepřekvapuje
Já jsem měla tchýni u porodu
Nebylo to úplně plánované, doprovázela mě do porodnice a potom už i zůstala
Je zdravotní sestra, ne tedy porodní, ale pracuje ve stejné nemocnici, takže to bylo i gratis
Přítel je srab, nechtěl jít
Aby z toho prý neměl trauma v budoucím sexuálním životě… ![]()
Bylo to fajn jí tam mít, respektive někoho blízkého, kdo to s vámi prožívá a sdílí tu radost z narození nového člena rodiny ![]()
Koukala jsem na tu RS 16tileté maminky z USA a tam bylo u porodu třeba 5-6 lidí a nevadilo to. Já bych tam sice nechtěla vůbec nikoho, ale pokud to někomu nevadí, tak je to pěkné. I ty rodičky byly spokojené i všichni ti lidé okolo. Nekoukali jí přímo do rozkroku, byla trochu zaplentovaná a byli všichni šťastní, že u té chvíle mohli být. Je to určitě intimní, ale pokud má rodička kolem sebe své blízké, nemusí to být vůbec špatné. Myslím, že i otec se tak cítí lépe, že to není všechno na něm.
Děkuji všem za názory.. Mám s jeho maminkou lepší vztah, než s mojí mamkou, proto bych jí tam chtěla.. I jako zkušenější osobu. Dlouho jsem nad tím přemýšlela a fakt bych jí tam chtěla..:-)
@Anonymní píše:
Děkuji všem za názory.. Mám s jeho maminkou lepší vztah, než s mojí mamkou, proto bych jí tam chtěla.. I jako zkušenější osobu. Dlouho jsem nad tím přemýšlela a fakt bych jí tam chtěla..:-)
Na to pozor, to jsem měla dlouhou dobu taky a teď bych si za to nafackovala.
Osobně si myslím že na tom není nic špatného naopak je fajn že máš s tchýní takový super vztah. hodně štěstí ti přeji ![]()
@Anonymní píše:
Tak si ji tam vem ![]()
@Anonymní píše:
Vždyť je jedno, kdo to je, hlavní je, že tě podpoří. A jestli k ní máš tak dobrý vztah, tak proč ne. Já bych u porodu nechtěla ani mamču. A přítele jsem ve finále poslala pryč. Než u porodu, tak jsem pak ocenila pomoc doma po porodu. To pro mě bylo daleko horší.