Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky děvčata. Prosím Vás, jsem prvorodička, v 38tt…Pohyby cítím a celkem dost, ale zatím žádné poslíčky. Ani vlastně nevím, jak je poznám. Ale nic mě nebolí, netlačí..je to v pořádku?
@Drahomira Svobodova Poslíčky jsem měla poprvé a naposledy 24 hodin před tím, než se malý narodil. Trvaly ani ne 3 hodiny, pak zase nic. Takže je to zcela normální.
Moje máma rodila dvě děti a vůbec neví, co to poslíčci jsou. ![]()
Ja rodila 39+0 od prvni kontrakce.byl malej za 2h venku. a byli to jediny kontrakc co sem mela. posel ani jeden
@Drahomira Svobodova já neměla poslíčky celé těhu…přenášela jsem. ![]()
@Svistice píše:
@Drahomira Svobodova Poslíčky jsem měla poprvé a naposledy 24 hodin před tím, než se malý narodil. Trvaly ani ne 3 hodiny, pak zase nic. Takže je to zcela normální.
Moje máma rodila dvě děti a vůbec neví, co to poslíčci jsou.
Takže by to mělo být v pořádku, viď? To jsem ráda a děkuju ![]()
To jsem ráda, holky…A děkuju za rady.Asi bych nevěděla co s tím.
U druhorozeného jsem necítila poslíčky za celé těhotenství ani jednou.
Taky jsem je neměla -rovnou kontrakce a to hned po cca 3 minutách ![]()
@gabi.design píše:
U druhorozeného jsem necítila poslíčky za celé těhotenství ani jednou.
Koukám, že to je normální. Bála jsem se, že bez poslíčků to nejde ![]()
@Drahomira Svobodova Já jsem taky celé těhotenství neměla žádné poslíčky, v den porodu, jsme byli s manželem na procházce, v kině, doma jsme si ještě pustili film (za celý den jsem neměla žádný náznak toho, že bych měla rodit)a o půl 9 večer jsem měla první kontrakci a ve 23:15 byl malý na světě. Takže bych si rozhodně nelámala hlavu nad tím, že nemám poslíčky.
No tak buďte v absolutní pohodě. Já u prvního těhu taky necítila žádné poslíčky. V 38tt máte ještě 2 týdny čas do klasického termínu (ale když by se to spustilo teď, nic se neděje:-)).A že byste probíhající porod nepoznala, to se fakt nebojte:-) Prvorodička se obvykle zas tak rychle neotvírá, aby nestihla dojet do porodky, když si uvědomí, že (asi) rodí. Mě u prvního porodu prvně praskla voda a několik hodin se nic nedělo…No, ale jeli jsme hned, kvůli té vodě, protože už jsou jakoby nechráněné porodní cesty. Jinak se doporučuje jet, když jsou stahy pravidelné, cca po 5 minutách - pokud teda nemáte porodnici 200 km daleko:-) No, a i kdyby jste si kontrakce náhodou zaměnila za poslíčky, vždyť se nic neděje. Takových bylo. Lepší přijet „zbytečně“, než pozdě.
@Drahomira Svobodova Jojo, jde. Zkrátka přišel porod jako blesk z čistého nebe, den po termínu.
Proto jsem si ani nebyla jistá, jestli rodím, myslela jsem, že právě dorazili poslíčci.
Taky jsme dojeli do porodnice na poslední chvíli, nebýt chlapa, co mě přesvědčil, tak se nám kluk narodí u sporáku. ![]()
@pe-terka píše:
No tak buďte v absolutní pohodě. Já u prvního těhu taky necítila žádné poslíčky. V 38tt máte ještě 2 týdny čas do klasického termínu (ale když by se to spustilo teď, nic se neděje:-)).A že byste probíhající porod nepoznala, to se fakt nebojte:-) Prvorodička se obvykle zas tak rychle neotvírá, aby nestihla dojet do porodky, když si uvědomí, že (asi) rodí. Mě u prvního porodu prvně praskla voda a několik hodin se nic nedělo…No, ale jeli jsme hned, kvůli té vodě, protože už jsou jakoby nechráněné porodní cesty. Jinak se doporučuje jet, když jsou stahy pravidelné, cca po 5 minutách - pokud teda nemáte porodnici 200 km daleko:-) No, a i kdyby jste si kontrakce náhodou zaměnila za poslíčky, vždyť se nic neděje. Takových bylo. Lepší přijet „zbytečně“, než pozdě.
Já bych byla pro, aby mi praskla voda a já hned jela
,jinak se bojím, že to fakt nepoznám!:-)
@gabi.design píše:
@Drahomira Svobodova Jojo, jde. Zkrátka přišel porod jako blesk z čistého nebe, den po termínu.Proto jsem si ani nebyla jistá, jestli rodím, myslela jsem, že právě dorazili poslíčci.
Taky jsme dojeli do porodnice na poslední chvíli, nebýt chlapa, co mě přesvědčil, tak se nám kluk narodí u sporáku.
Tohle čeká asi i mě ![]()