Tchýnina reakce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
78396
17.11.23 21:38
@Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi (zejména ohledně nenavštěvování).
A ještě prosím, jak řešit situace, když se toto děje u nás doma?

ježíš, ona se sáčkuje i k vám? a ty ji u vás doma zdravíš a ona ti neodpoví a chová se k tobě pohrdavě? no twl, nezvat nezvat nezvat, jediná rada,
manžel ať k ní jezdí s dětmi a ona k vám v žádném případě, nejsi přece rohožka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.23 21:47
@stinga píše:
ježíš, ona se sáčkuje i k vám? a ty ji u vás doma zdravíš a ona ti neodpoví a chová se k tobě pohrdavě? no twl, nezvat nezvat nezvat, jediná rada,
manžel ať k ní jezdí s dětmi a ona k vám v žádném případě, nejsi přece rohožka

@stinga no já jsem fakt krav.ka si říkám. Chlapovi rodiče zakazovat nechci, tchán je fajn v pohodě, akorát teda tchyně taková, když jsme samy, pravě je to fakt až k neuvěření, když normálně mezi dalšími lidmi funguje. A pravdou je, že se aktivně k nám z velké části zvou sami. Budu muset doma udělat dusno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.23 21:49
@stinga píše:
ne, ne - pozdravit je slušnost, odpovědět na pozdrav POVINNOST, pokud osoba není hluchá

@stinga to nám říkali už na ZŠ.

• Citovat
  • Upravit
78396
17.11.23 21:52
@Anonymní píše:

ano, mně to říkali i všichni příbuzní, tuhle poučku o chování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
17.11.23 21:54
@Anonymní píše:

Tak ji ignoruj stejně jako ona s.re na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21672
17.11.23 21:58
@Anonymní píše:
@stinga no já jsem fakt krav.ka si říkám. Chlapovi rodiče zakazovat nechci, tchán je fajn v pohodě, akorát teda tchyně taková, když jsme samy, pravě je to fakt až k neuvěření, když normálně mezi dalšími lidmi funguje. A pravdou je, že se aktivně k nám z velké části zvou sami. Budu muset doma udělat dusno.

Vsak at si je zve. Ale s tim souvisi, ze si je i resi, vcetne jidla a zabavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2788
17.11.23 22:00

Ji natoc ne? Pusť manželovi a řekni že je ti to líto, ale s lidmi co se takto vůči tobě chovají, se stýkat nemůžeš.
Asi jsi měkká. Chlap je zřejmé při tobě, stanov hranice. Neboj se. Zeptej se o co jí jde? Aby se narušily vztahy? Aby jsi k nim přestala jezdit? Aby jsi začala trvat na tom že ona k vám domů nebude jezdit? Cokoli co se k vaší situaci hodí. Protože její chování - kdy před lidmi je jak med a o samotě tě ani nepozdravi, je neakceptovatelné. Případně jestli se cítí dobře, protože je možné že se jí rozjíždí psychická nemoc. Hlavně to Res, bude se to stupnovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
17.11.23 22:09
@K. Rocánková píše:
Ji natoc ne? Pusť manželovi a řekni že je ti to líto, ale s lidmi co se takto vůči tobě chovají, se stýkat nemůžeš.
Asi jsi měkká. Chlap je zřejmé při tobě, stanov hranice. Neboj se. Zeptej se o co jí jde? Aby se narušily vztahy? Aby jsi k nim přestala jezdit? Aby jsi začala trvat na tom že ona k vám domů nebude jezdit? Cokoli co se k vaší situaci hodí. Protože její chování - kdy před lidmi je jak med a o samotě tě ani nepozdravi, je neakceptovatelné. Případně jestli se cítí dobře, protože je možné že se jí rozjíždí psychická nemoc. Hlavně to Res, bude se to stupnovat

Natoč to ticho :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
17.11.23 22:11

Nevidělas film Tchyně a uzený? Je to o něčem podobném… Já si tohle zažila u minulého vztahu. Matka ex byla před publikem ke mně jak kdybych byla její nejmilovanější dcera, ale v soukromí se ke mně chovala jak k povlu. Cílem těchto lidí je z tebe udělat hlupáka, co má pořád něco proti ní, když ona je přece ta super hodná a milá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.23 22:14

@K. Rocánková no jo jsem měkká, s tím natočením si to taky říkám, to tak příště udělám a pustím nebo pošlu rovnou chlapovi, ať mi tedy vysvětlí. Ono třeba občas dřív byly nějaké nesrovnalosti ohledně dětí, když se narodily a později také (jak jsem psala, že jsme si to uhájili), ale bylo to spíš tak, že chlap řekl, že se do toho montovat nebude. Pak jednou něco bylo, u čeho byl svědkem, tak tchyni rekl, ze mě prostě bude respektovat (zpětně si uvědomuji, že to začalo asi už tehdy).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.23 22:16
@PaníBovaryová píše:
Vsak at si je zve. Ale s tim souvisi, ze si je i resi, vcetne jidla a zabavy.

@PaníBovaryová to on se postará, případně tchyne taky (ohledně vaření by strašně ráda)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.23 22:17
@Vejanek píše:
Natoč to ticho :mrgreen: :mrgreen:

@Vejanek jj, nezbyde nic jiného. Ježíš, to je děs teda a ještě bude, ale zas aspoň bude jasno.

• Citovat
  • Upravit
7355
17.11.23 22:18

Divadýlko ta moje nehrála, ta mě prostě nezdravila a ignorovala. Vždy pro mě měla slovo, až když manžel šel na wc nebo prostě odešel z místnosti.
A víš co? Přestala jsem tam po letech chodit (chodila jsem kvůli dceři, aby měla možnost mít také babičku). A je mi krásně. Naopak tahle babička se o mě neustále otírá, když už tam děti velmi výjimečně jdou. Např. má řeči o mé práci, o váze, o velikosti bot atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.23 22:19
@tartaletka píše:
Nevidělas film Tchyně a uzený? Je to o něčem podobném… Já si tohle zažila u minulého vztahu. Matka ex byla před publikem ke mně jak kdybych byla její nejmilovanější dcera, ale v soukromí se ke mně chovala jak k povlu. Cílem těchto lidí je z tebe udělat hlupáka, co má pořád něco proti ní, když ona je přece ta super hodná a milá :nevim:

@tartaletka viděla jsem nějak od půlky, jak tam nastoupila nová budoucí snacha. Asi budu muset pustit od začátku. A teda ten konec síla - pochybuju, že exsnachy by se takto kamarádily s extchynema.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.23 22:20

@dedrichov i před mužem tě nezdravila? A co on na to?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová