Tchýnina reakce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3705
18.11.23 09:51
@Anonymní píše:
@Proto02 ano, to je ten problém, nemám ráda přetvářku, kdy před lidmi mě tchyně zdraví a objímá apod a když tam nikdo není, tak ignorace bez pozdravu. Nebo je takové chování přijatelné? Vy se tak chováte k lidem v rodině/práci/mezi práteli, že máte vybrane jednotlivce a před dalšími lidmi ťuťu ňuňu a kdyz jste sami, tak ani neodpovíte na pozdrav? To jako fakt? 8o 8o 8o nebo jste provokatér?

Ne, já to nedělám, ani mi to nepřipadá normální, ale prostě a jednoduše, kdyby mi to takhle vysvětlila, tak už bych to neřešila. Jak vidno, nemáš k řešení nic zásadního, gratuluji a hlavně aby to vydrželo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2981
18.11.23 09:56
@Zmatka píše:
@KovaJana Souhlas, akorat si myslim, ze neni spatne to chlapovi rict a ocekavat, ze si matku srovna. Ona je pro ni „cizi“, jediny, kdo by na ni platil, je jeji syn. S tim si to snad rozhazet nechce.Kamosky byt nemusi, ale i on by mel mit zajem na tom, aby respektovali jeho zenu.

Ani syn nemá právo matku vychovávat. A domluvou si respekt nevynutí, maximálně bude hrát další divadlo, což umí. Takže to řešení není. Jediné řešení je respektovat její nechuť k ní a hlídat si, aby to neubližovalo partnerskému vztahu. Zatahování partnera do tohoto sporu už může být počátek partnerských problémů, protože tím partnera vystavuje „konfliktu loajality“ mateřské a partnerské a v tom se nemůže cítit bezpečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
18.11.23 09:56

No tak u nich se to nedělá, a hotovo. Tak to nedělej. A když musíš, tak pozdrav a dál neřeš. Jejich zvyky jsou jejich, přece je nebudeš prevychovavat. Řešíš blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
18.11.23 09:59

@KovaJana Jako mas pravdu. Nutit ho nemuze a zbytecne by si poskodila vztahy. Ale furt nevidim jako tak spatne, aby syn vyjadril matce nesouhlas, jak s jeho zenou zachazi. Oni ji nerespektuji a tim nerespektuji ani jeho (a jeho volbu partnera). Mne by teda bylo lito, kdyby se moji rodice takhle chovali, a resila bych to s nima.

Milovat se nemusej, ale aby ji ani neodpovedela na pozdrav 8o Stejne ji mozna nezmeni, ale za pokus by to stalo. Minimalne prave pro zachovani rodinne pohody. Chlap by mel dat najevo aspon te zene, ze za ni stoji („chovaji se hrozne, delal sem xy, neprestali, mrzi me to, chapu, ze se s nima nechces vidat“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.23 10:02
@Zmatka píše:
@KovaJana Jako mas pravdu. Nutit ho nemuze a zbytecne by si poskodila vztahy. Ale furt nevidim jako tak spatne, aby syn vyjadril matce nesouhlas, jak s jeho zenou zachazi. Oni ji nerespektuji a tim nerespektuji ani jeho (a jeho volbu partnera). Mne by teda bylo lito, kdyby se moji rodice takhle chovali, a resila bych to s nima.Milovat se nemusej, ale aby ji ani neodpovedela na pozdrav 8o Stejne ji mozna nezmeni, ale za pokus by to stalo. Minimalne prave pro zachovani rodinne pohody. Chlap by mel dat najevo aspon te zene, ze za ni stoji („chovaji se hrozne, delal sem xy, neprestali, mrzi me to, chapu, ze se s nima nechces vidat“).

Její muž není zodpovědný za chování své matky. Nemusí nikomu nic vysvětlovat ani matku vychovávat ani zaujímat žádný postoj k takové kravině. Problém má zakl. tak buď ať si ho vyřeší nebo s tím přestane otravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5180
18.11.23 10:04
@Magical-eyes píše:
Co by ti na tom měl tvůj muž vysvětlovat??? Akorát na něj přehodíš svoje nesrovnalosti s tchýní. To jako proč? Buď dospělá a ne jako školkové dítě, co jde žalovat paní učitelce…
Chudák chlap… Ludánku, řekni, kdo je víc? Manželka nebo matka?…

A kdyz dospela je, a snazi se to vyrikat s tchyni sama, tak dostala sodu, ze nema tchyni poucovat, ma mlcet (=zdravit dal) a neresit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7027
18.11.23 10:06

Jako to, že neodpověděla, mi přijde příšerný, její vysvětlení ještě horší. (Tvoji poznámku o tom, že je slušné odpovědět, bych si ale odpustila.)
Myslím si, že ona se vyjádřila jasně. Nemá Tě ráda, trpí Tě kvůli synovi a vnoučatům, není na Tebe zvědavá.
Otázkou je, co s tím, protože to není vůbec jednoduché.
U nás se nestýkáme. Já k tchánovcům nejezdím a nepřeji si, aby oni jezdili k nám. U nás padla mnohem horší slova než situace kolem mlčení na pozdrav, o svých důvodech nepochybuju, ale… stojí to za ho_no. Takhle to vyřešit není ideální. Narušuje to náš vztah s manželem, protože přešlo pár let, on jim odpustil, já nic napravovat nechci.
Jestli jde jen o ten pozdrav.. Ber to tak, že jste si vzájemně řekly, jak to máte.
Já bych se stáhla, ale ne zcela (takové ty „povinné“ návštěvy). Byla bych milá, ale ne podlézavá, asertivní, ale slušná. Pokud Tě jinak nenapadá, neuráží nebo Ti neprovádí jiné šílenosti, snažila bych se to držet v této korektní podobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80472
18.11.23 10:33

Zbytečně bych se tím neužírala. Změnit nic nezmění, tak proč si zadělávat na žaludeční vředy? Pozdravim a neřeším. Ale rozhodně bych si poznámku o tom, že je slušně odpovědět, nechala pro sebe. To je na jasnou hádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
18.11.23 11:05

Po vysvetleni, ze me zdravit nemusi, protoze je u sebe doma, bych si fakt pripadala nevitana :D Ale ja bych se na to hned narovinu zeptala, jestli chce, abych odjela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
18.11.23 11:15
@PaníBovaryová píše:
Po vysvetleni, ze me zdravit nemusi, protoze je u sebe doma, bych si fakt pripadala nevitana :D Ale ja bych se na to hned narovinu zeptala, jestli chce, abych odjela. :nevim:

Až na to že to bylo u zakladatelka doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.23 11:15
@PaníBovaryová píše:
Po vysvetleni, ze me zdravit nemusi, protoze je u sebe doma, bych si fakt pripadala nevitana :D Ale ja bych se na to hned narovinu zeptala, jestli chce, abych odjela. :nevim:

Samozřejmě, že je nevítaná, vždyť ji to tchýně řekla. Když to vezmu z pohledu té tchýně - snachu nemám ráda, představovala jsem si pro syna někoho jiného. Je to jeho žena a matka mých vnoučat, co se dá dělat. Několikrát jsem ji to řekla, dobře to ví, přesto když přijedou, tak se přemůžu a přivítám se s ní. Už kvůli synovi a vnoučatům, jinak si na nic hrát nehodlám. Ji to však asi dodnes nedošlo, neustále k nám jezdí a ještě se mě v mém vlastním domě snaží vychovávat. Asi je opravdu natvrdlá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.23 11:17
@Vejanek píše:
Až na to že to bylo u zakladatelka doma :lol:

Nebylo, psala, že to bylo u tchánovců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
18.11.23 11:17
@terien píše:
Samozřejmě, že je nevítaná, vždyť ji to tchýně řekla. Když to vezmu z pohledu té tchýně - snachu nemám ráda, představovala jsem si pro syna někoho jiného. Je to jeho žena a matka mých vnoučat, co se dá dělat. Několikrát jsem ji to řekla, dobře to ví, přesto když přijedou, tak se přemůžu a přivítám se s ní. Už kvůli synovi a vnoučatům, jinak si na nic hrát nehodlám. Ji to však asi dodnes nedošlo, neustále k nám jezdí a ještě se mě v mém vlastním domě snaží vychovávat. Asi je opravdu natvrdlá.

U zakladatelka doma se jí snaží vychovávat- když tam nikdo nebyl tak bych ji řekla i ta kráva v krajině zabučí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
18.11.23 11:18
@Vejanek píše:
U zakladatelka doma se jí snaží vychovávat- když tam nikdo nebyl tak bych ji řekla i ta kráva v krajině zabučí :nevim:

V úvodním příspěvku píše, že to bylo u tchánovců na návštěvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
18.11.23 11:20
@terien píše:
V úvodním příspěvku píše, že to bylo u tchánovců na návštěvě.

Píše zkraje že to je zejména u nich DOMA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová