Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@atominnka píše:
Se nudíš a potřebuješ rejpat?
Asi jsem chytlavá, ale mě se zdá, že potřebuje zdůraznit, jak je štíhlá a úžasná… Já neměla ploché bříško nikdy, i když jsem bývala hubená, tak ne - prostě geny. Ale fakt jsem neřešila, jeslti mi roste břicho v 6., 8. nebo 20.tt. Upnutý kalhoty jsem přestala nosit okanžitě pro svůj lepší pocit a pořád mě bolelo břicho.
A jak ostatní, u druhého těhotenství se mi břicho ukázalo prakticky hned, u prvního ne.
Ahoj, reaguji na tvůj příspěvek, máš pravdu s tím, že některé holky si myslí, že když jim vyjde těhu test a mudr jim potrdí těhu tak hned mají bříško. Já jsem silnější, jsem ve 20tt a přijde mi že vypadám furt stejně. až mě to někdy mrzí ![]()
Tak ja se na brisko tesila hodne a pred tehu jsem byla hoodne hubena a brisko uplne plochy..no a i pres to, to konecne trochu videt zacalo byt asi az ve 3m..ale jako fakt jen malinko kdyz jsem se zkoumala tak jsem ten rozdil proste videla, ale taky jsem i ze zacatku tehu zacla docela pribirat, takze to mozna i bylo tim
a to nafouknutí k tomu, pac jsem zrala snad vse co mi prislo pod ruce
no..prvni tehu fotky mam nejak z konce 4m a tam uz to poznat jde.. ale ze by to vylo videt v 9 nebo 6tt, to mi prijde dost ujety.. ![]()
@luciekal píše:
@MilijonDolarBejby jak píšeš 2kg nahoře tak to asi bylo tím přibráním
Ty si myslíš že když má embrio 3-4mm že budeš mít těhu břicho?
ne, jak uz jsem psala, nejsme idioti, jak ty si asi myslis. A pribrala jsem nasledkem tehotenstvi. Ja furt ale nechapu, proc to resis a jak moc vtipny to je
@luciekal píše:
@MilijonDolarBejby nevím proč bych ti měla břicho závidět?
jenže ono 12tt a 6 tt je trochu rozdíl
taky netusim. Neni co zavidet. Ve 12.jsem mela bricho uz docela velky. Kolem toho 8 mi zacalo uz vystupovat.
@luciekal píše:
@AniNevim proč v druhém těhotenství? myslím, že v 9tt byla ta děloha tak malinkatá že to druhé nebude ani znát.
A vis co bude pro tebe jeste vic nepochopitelny? Jsem 37tt +2 a mam nahore 19kilo a to nosim velikost S a mam jen to bricho. Nikde jinde jsem nepribrala, tak jak je to mozne? Mimco ma kolem 3 kil, plodovka jak litr? A kde je teda ten zbytek? Placenta taky tolik nevazi, nemam zadny otoky, nic
@luciekal píše:
@simona.b. dekuji
Ja nepotrebuju byt opetovana
Ja neziju diskuzema a internetem. takzs tad Me je jedno jaky ma na me kdo nazor
Ja vse myslela vseobecne a bricho zvetsene delohou nikoli nafouknutim ale.to je fuk.
Kazdy mame jiny nazor a to je dobre.Opravdu se pozastavuju ze kdyz ksem mela zt a ted se snazim musim hned nekomu zavidet a buh vi co.
a ja se pozastavuju nad tim, jak se dospely clovek muze smat nekomu, kdyz rekne, ze mel bricho uz v 9tt. Proste jrpem ho mela. Vlivem hormonu, ne velikosti mimca. Ale proste to tehotensky bricho bylo. Ja treba nikdy nezvracela a nerikam, ze jsou holky k smichu, kdyz zvraci kvuli necemu v deloze, co ma sotva par milimetru
@luciekal představ si, že jo. Děloha je zvětšená na dvojnásobnou velikost, nadýmání k těhu taky patří, takže těhotenské břicho to je, protože je to způsobeno hormonálními změnami v těle. A že to není v té době velké mimino ví každý
![]()
Já čekám první a začala jsem na 48Kg teď jsem 8+5 a mám nahoře 4Kg (a to moc nejím) a břicho mám nafouklé a nemizí mi ani přes noc
takže si taky myslím že to není blbost ![]()
@luciekal ja jsem jasnej dukaz! Par dni po oplodneni me bolela prsa, bylo mi zle a vedela jsem, ze jsem v tom, ackoliv mi nikdo neveril. A jsem v tom. Jsem v 5tt a uz je na me videt vetsi brisko a rekl mi to i muj pritel. Takze proste je to mozne!
jak holky pisou, kazda jsme jina a mame jine telo, jinak funguje apod. Vím, ze do konce 1.trimestru je to nafoukle bricho a pak az to je to nenafoukle, ale prijde mi blbost slovickarit s tehu nebo netehu bricho. Proste jsem jednou tehotna a bud vypadám jak velryba v 6tt nebo az ve 30tt.
Jšem v 18tt a nic na me videt nejde, dal nosim upnute obleceni a dokonce jsem to jeste nerekla ani v praci. Je to strasne individualni.