Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Liskulaska Já bych také chtěla 2
mně je čerstvých 28, snažíme se rok. Hodně štěstí dnes!!
@Nika145344 Moc moc děkuju. Byla jsem si dnes v lékárně vyzvednou clostyl, ikdyž ovulace probíhá, doktor řekl, že pokud chci, můžeme to zkusit s nim. Vždy jsem měla 1 folikul, tak třeba bude více a tím i trochu větší šance. Protože poslední cyklus nebyl žádný dominantní folikul, ale jak měřím bazální teplotu, tak ovulace přece jen proběhla později.
@Liskulaska také přeji dnes hodně štěstí 🍀 Komu by se do ivf chtělo vid.. tohle přeci jen takové trochu jednoduší, ale zkoušet to donekonečna je taky otrava, když je každý měsíc test bílý… 😕
Už si se nějak informovala kolik tak ivf vyjde přibližně?
@Orchidejka13 Tak snad ti to pomůže 🙏 Ja mela poprvé dva dominantní folikuly, podruhé jeden a teď potřetí také dva a stejně nic… 😕
@Nika145344 a bereš 1 nebo 2× denně? Tak uvidím
a přivolala jsem si to a dnes 1.dc, tak jsem psala na kliniku a celám na odpověď, měli bychom to stihnout ještě před svátky, tak bych byla ráda…
@Orchidejka13 já vzdy beru letrozol 1-0-1 od 5 do 9 dne. A po inseminaci od 4teho dne duphaston na 10 dni. Tak super, že se nebudeš muset nervovat přes svátky, aby na klinice byli 🙏 😊
@Nika145344 ja uz uprimne po tech letech a ztratach IVF chci, ale s muzem je to komplikovanejsi, ne ze by mu CAR vylozene vadil, ale vsechno si musi rozmyslet
a tlacit ho nema smysl ![]()
Takze mel 6 IUI na rozmyslenou a uz tam skoro bude ![]()
Priblizne nam to napocitali na 50k, coz jako neni zas tak hrozne, to je uplne optimalni priklad, ze vyjde hned prvni ET, a bude z toho i mrazacek nebo dva a ty taky hned vyjdou ![]()
@Orchidejka13 dekuju
Uvidime pod stromeckem
sice to bude 12DPO, ale myslim ze symbolismus bude silnejsi nez moje trpelivost cekat na 14DPO ![]()
@Liskulaska ja se ještě zeptám na tu cenu, jak je to s pojišťovnou? ![]()
Ale naprosto chápu, pokud nemám žádné dítě a stále by nevyšlo ani 6 iui, tak bych se vydala taky touto cestou, pro to malé stvořeníčko absolvuji vše ![]()
@Orchidejka13 kdyz to reknu hodne zkracene - s doktorkou jsme zatim resili zhruba na co se mame pripravit, jeste jsme nemeli vstupni IVF konzultaci, cekame jak dopadne IUI - budeme si sami hradit stimulaci, potom vsechny nadstandardni procedury co CAR nabizi co zvysuji sanci na uspech (jako ICSI metoda pro vklad spermie, embyo glue, atd) a potom zamrazeni a kazdy dalsi transfer, pokud prvni 4 nevyjdou (prvni 4 by mela hradit pojistovna, pak je to 10500 za jeden transfer u nas)
A nebo je IVF bez stimulace a tam to hradi pojistovna udajne cele dle naseho CAR, ale do nativniho IVF se mi tedy moc nechce.
Holky, necháme domácí snažení, ovulace mi vychází přímo na Štědrý den
![]()
@Orchidejka13 drzim palce, to by bylo, aby se to nepovedlo, na takovy super datum ![]()
Dostala jsi ovitrelle, nebo uplne bez medikace?
Nam v listopadu vychazela ovu na 17. statni svatek
a dostala jsem injekci
Tak držím palce, to by bylo, aby to nevyšlo, když budou ty Vánoce ![]()
@Liskulaska @Nika145344
Ahojky, Ovitrelle nemám, ale měřím bazální teplotu, takže potom zpětně si to potvrdím + dělám ovu testy.
Co mě ale zarazilo bylo to, že mi doktor napsal clostylgebyt 1-0-1 a 11.dc na kontrolu a paní z recepce mi řekla, že budou malovat, že až v lednu v dalším cyklu a že si to mám zkontrolovat ovulačními testy
a já už měla včera první tabletu a zase nechci to do sebe cpát, když pak nemam kontrolní utz, kord když to beru úplně prvně…. No, tak to brát nebudu a bude přirozený cyklus
![]()
Ja ovulaci mám přirozenou, jen to doporučil jako zvýšení šance při iui…
@Orchidejka13 ja jsem takova zvedava, takze bych to asi brala i bez kontrolniho utz
![]()
nebo zkus jeste zavolat dr, jestli to teda mas brat nebo ne, kdyz maluji ![]()
@Liskulaska Noo, nechám to na leden…. Kéžby se teď zadařilo
![]()
Příspěvek upraven 12.02.26 v 08:46