13. týden a žádné příznaky

Luuca L
19.1.13 08:41

tehotenstvi 13 tyden

Ahoj holky, musela jsem zalozit toto tema, protoze se to tyka uz druhyho trimestru! uz nevim co mam delat, mam takovej strach co se ve me, ve vnitr u me deje, hodne jsem se docetla, ze uz mam mit jasne viditelne bricho v tomto tydnu, ze mam mit bradavky tmavsi a ze mam mit na pesou zilky, ale nic takovyho, zadny priznaky, jako bych tehotna nebyla, poradte mi prosim)dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12067
19.1.13 08:48

Ahojky, bud v klidecku :kytka:
nekomu brisko naroste rycheleji, nekomu se projevi az kolem 5 mesice. Na vse mas casu dost!!!
ja s tim pocitem „citim se netehotne“ bojuju od zacatku, neb krom toho briska a ted malilinko i pohybu ( jsem 18+6 ) se citim zcela normalne. Furt take vysiluji zda je vse OK a nemuzu se dockat dalsi prohlidky. Pak vidim clovicka a je me par dnu lip. radeji jsem si u doktorky zaplatila nadstandart a mam kontroly po 14 dnech.
Uvidis ze vse bude urcite dobre :hug: a kdyz si necim nejsi jista, zkus zavolat doktorce at te driv prohledne a nebo bez na pohotovst. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.1.13 08:51
@Luuca L píše:
Ahoj holky, musela jsem zalozit toto tema, protoze se to tyka uz druhyho trimestru! uz nevim co mam delat, mam takovej strach co se ve me, ve vnitr u me deje, hodne jsem se docetla, ze uz mam mit jasne viditelne bricho v tomto tydnu, ze mam mit bradavky tmavsi a ze mam mit na pesou zilky, ale nic takovyho, zadny priznaky, jako bych tehotna nebyla, poradte mi prosim)dekuji

Nestresuj to je napsané paušálně a nemusí znamenat, že to tak musí mít všechny těhotné :lol:.
Břicho začne růst to se neboj, užívej si těhotenství a nestresuj zbytečně :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21575
19.1.13 08:53

A proto se říká, že přemíra informací škodí ;-) buď v klidu, nikdo není stoprocentně tabulkový. vše jsou jen nějaké průměry a není nutné se stresovat, pokud se do nich netrefíš. mě začalo u prvního dítěte být vidět trošku bříško až tak kolem 5. měsíce. pak ale vyskočilo hodně rychle a já musela i „vyběhnout“ z práce koupit těhotenské kalhoty, protože jsem ve svých normálních najednou nemohla vydržet. moje doktorka mi správně zdůrazňovala, že moc čtu ;-) takže klídek, určitě je vše v pořádku. prostě nejsme roboti, kteří se řídí tabulkami, ale každá z nás je originál. ber to jako přípravu na mateřství, až budeš porovnávat dítě podle vývojových tabulek - taky jsem se s dětmi nikdy netrefila a jsou naprosto normální, zdraví, a v pohodě :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luuca L
19.1.13 08:54

Ja ti velice dekuji, nechala jsem tomu volny prubeh, ale uz se mi to zda fakt divny, ja jsem dost hubena, a mam dost sirokou panev a kdyz si lehnu mam mezi brichem a kalhotkama diru, proste hubena a kosti mi silene koukaj, ale jde oto ze uz ani prsa neboli, ja teda dokavad to neni nutny tak k doktorce nechci, je to zbytecny :)jen me to trosku desi aby prcek rostl

• Citovat
  • Upravit
Papia
19.1.13 08:55

@Luuca L
jsem ve 13tt a nemam tedy nic z toho co pises-mam o 2,5kila min nez na zacatku a kalhoty mi jsou volne-bricho nemam zadne…
trosku se uklidni a prestan cist…kazdy to ma jinak a neni duvod se nejak plasit :hug:

• Citovat
  • Upravit
Luuca L
19.1.13 08:57

Akorad co se tyce bolesti(obcasnych)menstruacnich, nekdy silnych tak jinak nic, ale jinak delam co chci, piju co mi chutna a dokazu se nacpat jen na co prijdu, takze stoho takovou vedu nedelam :)

• Citovat
  • Upravit
74217
19.1.13 09:00
@Luuca L píše:
Akorad co se tyce bolesti(obcasnych)menstruacnich, nekdy silnych tak jinak nic, ale jinak delam co chci, piju co mi chutna a dokazu se nacpat jen na co prijdu, takze stoho takovou vedu nedelam :)

ty jsou normální ty bolesti, jak se zvětšuje děloha a roztahuje pánev :kytka:
Jen pokud by to byla štiplavá řezavá bolest, krev atd. tak na pohotovost, ale jinak je to ok.
Mi pár dní trápí třísla :zed: furt pobolívají, jak se někde rozsedím nemůžu se zvednout :roll: ale musí se to vydržet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papia
19.1.13 09:00

@Luuca L
bolesti jsou taky normalni -od toho jak roste deloha…tak klid- to je to nejdulezitejsi :palec:

• Citovat
  • Upravit
2816
19.1.13 09:31

Neboj nic, jediný těhu příznak který já jsem měla byl ten, že mi vadila guma v pase, nebo pevnej pas u kalhot. Bříško jsem měla viditelné až od 5 měs :D. V září jsem si šla kupovat těhu kalhoty na zimu (TP byl konec prosince) a koukali na mě co tam chci :D.
ještě 3-4 týdny vydrž a už budeš cítit kopanečky.

Ale chápu tě, čekám dvojky, jsem 14tt a jsem taky lehce nervozní jak se mají :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.13 10:23

S prvnim tehotenstvim jsem si tehotne zacla pripadat az v sestem mesici do konce jen vecer pak to slo raz naraz bricho se vykulilo a zustalo do porodu vysoko kdybych nemela pohyby nevedela bych… ted cekame druhe jsem ve 12 tydnu a tehotenske kalhoty nosim uz mesic vypadam jak v patem… pardon za anonymitu jen jsme jeste oficialne nerekli ze budem chovat a muze to cist ten kdo to jeste nema vedet.

• Citovat
  • Upravit
29
19.1.13 15:01

Luuca: Neboooooj ;) Na mě šlo těhotenství vidět až ve 28tt ;) A nějaké jiné věci (bradavky a pod.) či pohyby jsem taky necítila a ani neviděla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.1.13 17:08

@Luuca L buď v klidu, mě v obou těhotenstvích vykouklo bříško až na konci 5.měsíce, a to jsem taky hubeňour :mrgreen: Prsa, bradavky, nevolnosti, chutě - vůbec nic. Teď už je vše patrné, miminko krásně roste a je zdravé :palec: U mě neplatil ani jeden z těch „jistých“ signálů těhotenství, takže buď v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí