Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, nebudu se skrývat za anonymní, nemám na to sílu
Tak je tomu pár týdnu, co jsem se tady ptala jak moc nepravidelné je ms při kojení, byla jsem ujištěna, že dost, a když jsem je poprvé od porodu, po 10 měsících dostala v listovadu a v prosinci už ne, říkala jsem si, že je to kojením:) No poslední dva týdny mě bolí prsa jako.. no hodně, zase jsem řešila v diskuzi ucpaných mlékovodů a pod. - nahřívala jsem se ve vroucí vaně, ne jednou.. aby se mi ulevilo, také že na chvíli ano. No od včerejška mi začlo být nevolno, dneskqa jsem se probudila rozlámaná, no nedsalo se zbýt, šla jsem pro test, na dvou testech dvě čáry jak dálnice… brečím.. panikařím, manžel byl vyslán pro test, co ukazuje týdny. Co mám teď sakra dělat, chyba to je naše s manžou, to řešit nechci, jak se to stalo. Malá má 13. února teprve rok, hahahah ve středu jsem byla obnovit studium na Vš. Už te´d mi někdy hrabe z terezky, jak to sakra provedu? a co ten ohnusacky škaredý porod? a co kočárek? co ppostýlka? co kojuení? Napadl mě potrat, ale toho bych nebyla schopná, poradte mi někdo, kdo jste na tom stejně, potřebuju se vypovídat, manžel mě obejme a řekne ať nepanikařím, ale já potřebuju ženské, však víte co myslím. prosímvás někdo, poradte mi, co se bude dít a že se mám tesit a nepanikarit a td. az vykoupu malou a uspím, ukažu se tu.
@MarieOVMUC Tak se taky nebudu skrývat za anonymní.
Máme kluka 18měsíců, druhý dítko jsme chtěli, ale až tak za rok nejdřív. Antikoncepci jsme moc neřešili, protože první těhotenství se nám podařilo po 7měsících po hormonech-nakonec ale zamlklo, druhý těhotenství bylo po IVF a máme kluka. Takže jsem nepředpokládala, že by jsem otěhotněla. Navíc jsme měli sex vždy jen těsně po menzes a nebo před menzes. Kolem ovulace jsme používali kondom a nebo nesexovali. Až do štědrýho dne, kdy v domnění, že mám do ovulace 4dny a že jsme tak málo plodní to riskli. Bylo to takový risknutí poprvý za celý rok a půl od porodu. No a menzes nikde, na testu dálnice jako blázen
První večer když jsem to zjistila jsem se hodinu vkuse třepala a přemítala co budeme dělat. Bylo jasný že mimčo chceme a necháme si ho, ale tak nějak jsem nepočítala, že přijde už teď auž vůbec ne, že po jednom sexu. Teď už to vím pár dnů a stejně tomu nějak nevěřím, neuvědomuji si to. Možná až na gyndě na UZ uvidím živýho tvora tak mě to dojde. Takže nejsi v tom sama, je nás takových víc.
Zvládnete to, ono nám nic jinýho nezbyde.
Jinak jsem z malýho taky dost na nervy, nespí, je hodně aktivní, zuřivej a tak, ale zase mu už bude přes 2roky až se mimčo narodí, pokud to vše dobře dopadne, tak už na tom budeme líp. Kočárek tudíž neřeším, už bude chodit pěkně sám, spinkat půjde do velké postele a mimčo do postýlky. Z porodu si zatím hlavu nedělám. první byl císařem pro konec pánevní. Bolelo to jako čert, ale přežila jsem, tak přežiji i další porod, ikdyby byl přirozený. Nic jinýho nezbývá. Kojení už mám taky vyřešený. Malý se mě v roce odstavil. Takže v tomto to mám snažší jak ty.
Holky moje já bych táááák strašně chtěla druhé mimi
Každý den doufám, že už se to povedlo, že MS už nedojde a budem v radostném očekávání
A to podotýkám, že naše Dani má čestvě 13 měsíců, je dost živá, takže pokud se jí nevěnuje partner, nic neudělám
a porod jsem měla vyvolávaný a přesto, že netrval moc dlouho, ty bolesti v konečníku pro mě byly skoro nesnesitelný
Stejně bych hrozně ráda byla znovu těhotná ![]()
@MarieOVMUC Ahoj, já raději anonymní budu, mám k tomu důvody…mě se tato situace naskytla 3 měsíce po porodu…dopadlo to bohužel miniinterupcí v 5 tt, opravdu jsem se necítila hned tak brzy. A další věci, máme krásný kočárek, postýlku, s kojením také problémy, manžel a rodinní příslušníci také byli proti tomu. Chtěla jsem zase na chvíli být taky sama sebou, těch 9 měsíců je dlouhá doba a já se chci na druhé těhotenství těšit, takhle jsem jsem zažila týden pláče a nervové zhroucení…až teď se nám jakž takž upravilo spaní a já se můžu vyspat v podstatě normálně, ale zase zažívám stresy z krmením, teď být do toho těhotná, unavená, náladová, díky, ale ne-e…ale záleží to na každé z nás, ty to třeba zvládneš ![]()
Milá zakladatelko, už jsou tomu tři roky, co jsem to měla hodně podobně. Jen s tím rozdílem, že jsme druhé dítko chtěli, ale kdo by řekl, že se to podaří téměř hned
, když na první jsme čekali 2 roky. Podotýkám, že jsem to zjistila v době, kdy měl náš první 9 měsíců.
První měsíce těhotenství byly peklo, vůbec jsem se s tím nemohla srovnat navíc tomu nepomohlo ani zjištění, že čekáme holčičku (já totiž toužila po druhém klukovi). Těšení se dostavilo až tak v polovině, kdy jsem začala řešit výbavu pro holčičku.
Teď čekáme třetí
A děti bych za nic na světě nevyměnila. Ti dva jsou od sebe o 18m a jsou z nich už teď skvělí parťáci ![]()
Přeju hodně pevné nervy a opravdu se neboj. Hormony se uklidní. A taky máš skvělou oporu v partnerovi, já to měla stejně. On nezapochyboval ani na minutu ![]()
Teda maminky, mate muj velky obdiv.moje dceruska(13.m)je teda silenej dabel, zazili jsme si peklo na zacatku, ale uz sni dokazu i neco udelat, rozumime si, jsme sehrany, ale ze by jsme ted meli druhe…nedokazu si to predstavit. i kdyz manzel by chtel, ja moc ne.ale samo sebou, ze kdyby se tak stalo, tqk bych byla v soku, ale stastna! je to velky dar mi detatko.ale ze zacatku to budes mit zakladatelko urci tezke.ale jsi sikulka a zvladnes to! preji ti zdrave, krasne miminko
Já si říkám, že jsem to zase potento, od 6 mnedeli se chystám na míření a nesla jsem tam, 7 let spolu s manzou sme, vždy byla jen prerusovacka, sex máme tak jednou za 3 týdny a kojim opravdu hodně.. ach jo. Jsem úplně bezsebe.
Teda maminky, mate muj velky obdiv.moje dceruska(13.m)je teda silenej dabel, zazili jsme si peklo na zacatku, ale uz sni dokazu i neco udelat, rozumime si, jsme sehrany, ale ze by jsme ted meli druhe…nedokazu si to predstavit. i kdyz manzel by chtel, ja moc ne.ale samo sebou, ze kdyby se tak stalo, tqk bych byla v soku, ale stastna! je to velky dar mi detatko.ale ze zacatku to budes mit zakladatelko urci tezke.ale jsi sikulka a zvladnes to! preji ti zdrave, krasne miminko. a porod…ja jsem mela dlouhy porod,45hodin. docela masakr(1,5hodky jsem mela kontrakce po minute a trvaly 1,5minuty)zarekla jsem se hned po, ze dalsi nee! a dnes? siiiiilene se tesim na dalsi;-)byl to muj nejkrasnejsi den v zivote
@ivca-kristynka píše:
Teda maminky, mate muj velky obdiv.moje dceruska(13.m)je teda silenej dabel, zazili jsme si peklo na zacatku, ale uz sni dokazu i neco udelat, rozumime si, jsme sehrany, ale ze by jsme ted meli druhe…nedokazu si to predstavit. i kdyz manzel by chtel, ja moc ne.ale samo sebou, ze kdyby se tak stalo, tqk bych byla v soku, ale stastna! je to velky dar mi detatko.ale ze zacatku to budes mit zakladatelko urci tezke.ale jsi sikulka a zvladnes to! preji ti zdrave, krasne miminko
S tím, že to bude těžké mi moc nepomahas
manža dorazil s testem, jdu testovat.
@ivca-kristynka píše:
S tím, že to bude těžké mi moc nepomahas
manža dorazil s testem, jdu testovat.
Klííííd, to si sedne, to se utřepe. Měla jsem stejné překvápko. Rozestup mezi dětmi mám 18 měs., Staršímu je 2 r a 2 m, mladší má 8 m.
Nebudu ti mazat med kolem pusy, je to docela na palici, ale má to i něco do sebe. Například nikdo nedokáže naše mimino rozesmát tak, jako její brácha. Už teď. Na nás se usmívá, ale brácha ji dokáže rozesmát, až se zalyká. A to mám pak pocit, že nic lepšího se nám stát nemohlo. ![]()
Budeš to mít taky dřív „hotovo“ a budeš se moct vrátit do práce (jestli tedy chceš), děti se nebudou vzájemně omezovat, jejich zájmy a potřeby se hodně brzy sladí a po dobu, kdy bude mimino řídit chod domácnosti, bude starší dítko dost malé na to, aby neměl pocit, že je omezován (takové to "do bazénu nepůjdeme, nemůže tam miminko apod.). A taky mi přijde, že ty malé děti ještě tolik nežárlí, jako ty starší. A když žárlí, tak nejsou ještě tak záludné, tolik toho nevymyslí. A nebudeš muset tak dlouho skladovat oblečení. ![]()
A k provozu: opruz jsou dvoje plíny, to jo. Šílenej opruz je oblíkání, neboť starší se ještě neobstará. Než se vykýblujem ven, trvá to klidně 30 min. a to už jsme to vyladili.
Já jsem měla na rozjezd i dvojkočár, ale už jsem ho dlooouho nevytáhla, tak ho pošlu do světa. Ale ze začátku mi pomohl, bylo to víc v klidu a nemusela jsem sedět jen doma. Teď velmi oceňuju skejt za kočár. Sice už chodíme hodně bez něj, ale je-li třeba, zvládneme s ním i delší pochůzky.
No a pak už to jenom přežít. ![]()
Máme doma čtverku plus mínus po 20 měsících. Když jsem čekala naše druhé, byla jsem v podobném rozpoložení. Chystali jsme na něm těžce pracovat v CARu a ona už byla na cestě
Porod byl o dost lepší než ten první. Starší se přesunul z postýlky do dětské postele. Mimčo strávilo začátek života v šátku, takže kočárek nebyl potřeba. Mrňous už byl odstavený, spíš šlo o to ho zabavit, aby nepáchal škody na majetku. Ještě než se mimčo narodilo, začal chodit na dva dny v týdnu do jesliček.
@MarieOVMUC zkus trochu obraceny nahled a polozit si otazku, jak by ses citila, kdyby tohle tehotenstvi nevyslo, zamlklo…
Jinak drzim place, je to urcite sok, ale podle toho co pises ses uz rozhodnuta, ze ![]()
A hele, rodit budes az za 8 mesicu, to je jeste dloha doba, spoustu veci si sedne, vyresi se ![]()