Druhé neplánovaně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2058
20.1.13 01:38

@MarieOVMUC neboj, mne v obou tehotenstvich hrabalo, s prvnim jsem si vycitala, ze se nam zkazi vztah (byli jsme spolu s manzelem kratce), s druhym, ze se nezvladnu venovat druhymu. Na breceni nedoslo, ale pocity uzkosti a tisne tam byly. V obou pripadech to hned po porodu odeslo.kdyz ted vidim, jak je Krystof z malyho nadsenej, vidim, ze sourozenec je obohaceni ne ujma. :palec: Akorat ted v tech mrazech s nim chodi sankovat babicka, sami se moc nikam nedostaneme. Ale to ty nebudes muset resit. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.1.13 21:45

@MarieOVMUC Únava zmizí, jsi na začátku, je to normální. Já taky v prvním trimestru padala na hubu, stejně jako u prvního a vždycky se jen modlila, ať už manžel přijde z práce, můžu mu dát dítě a já si půjdu zalehnout. :mrgreen: Bylo to šílený, ale zvládla jsem s tím i zkouškový ve škole a teď už zase funguju normálně.

Jinak kočár - my to budeme řešit skejtíkem, děti budou od sebe dva roky a přiznám se, kupovat sourozenecký kočár pro dvouleťáka mi už přijde zbytečné (navíc už by to byl čtvrtý kočár do sbírky, to by doma neprošlo). Malej už hodně chodí, kolikrát se teda ještě zprčí a protestuje, ale doufám, že to snad zachrání skejt. Je úplně paf z kočárů a mimin, pořád chce cizí vozit, tak třeba si na ten skejt ani nevzpomene a bude pomáhat tlačit kočár.

Do pokojíčku šel malej v 17 měsících a všechno bez problémů. On teda usíná od malička sám (s jedním takovým blbým obdobím kolem roku), ale přesun dopadl na jedničku a zvládal to. Noční mléko jsem odbourala teprve nedávno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.1.13 22:08

No, únava hrozná, bradavky mám jak z papíru, bolavé až hrůza. Zítra jdu konečně k dr, tak jsem zvědavá, co mi řekne. Mi tvrdil, že díky kojení mám delohu úplně beZ sliznice, nemám ani cyklus a že těhotenství by byl velký zázrak. :) no stejně jako mi tvrdil, že porod vůbec neboli, když dycham a tlacim… Trapas s ním trochu. Já kroutim hlavou pořád nechápu. 7 let s manzou spíme bez ochrany jen preruso, terinecka byla chtena a planovana a vyráběná neprerusovane skoro rok. Pak si uzijem jednou za měsíc, 3 minutový sex ( vše v kapesniku) vedle v postýlce spici dcery a hnedka jsem těhotná :)) na budku tohle :)) se nemůžu než smát. Emoce zoufalství už jsem vyčerpala. Co se toho spaní dcerky týká, je závislá na mm, sebe milionkrat přijde, že mnam mnam, 2× cucne a jde si po svých, jak nedám, tak se přicucne kamkoliv, kde mám holou kuzi a hysterické smudlení a vztek u mě a ome. V noci se vzbudí tak 4× někdy více. Spí vedle mě v posteli a v postýlce nevydrží ani sekundu a bez cica neusne, pouze v kocaru. Dudlik nemáme, nechce. Jsem to v noci zkoušela vyměnit- prso za dudlik, ale vyplivne a řve jak kdyby ji vraždila:)) je s ní legrace, o to více to je na budku a jen doufám, že čím bude starší, tím to bude lepší nebo ji i to mléko prestane chutnat, ale zatím je ti přesně naopak. Nedovedu si představit obě děti v ložnici na noc. Budili by se navzájem a na střídačku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.1.13 22:39

Zdravím :) Naší dcerce bude 1 rok též teď v únoru a 20. června se nám narodí klučina. Také jsme byli hodně překvapení (přesně, v srpnu jsem dostala při kojení první a zatím poslední :mrgreen: menstruaci), také jsme mimí neplánovali, byla jsem rozhozená, zničená, do toho rozněžněná, přesvědčená, že se narodí a hotovo. Emoce se střídaly až běs, ale pořád jsem věděla, že si mimí určo necháme. Jen rozdýchat tu neočekávanou změnu. Není nám 20 a když vidím okolo sebe páry, které se snaží a nic, tak si říkám, že si toho prostě musíme vážit a asi tomu tak osud chtěl, že budou takhle blízko věkově u sebe. Má to svá pro a proti, jako všechno. Hlavu vzhůru, to dáme! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.1.13 22:45

Np když ten fazol přežil ty moje vroucí hodinové vany kvůli bolavým prsum… Jsem si myslela, že z mrazu, protože nerada svetruju a zapinam si bundu… Tak bude nás a na potrat bych po rodičovské zkušenosti jít nemohla. Ještě v tehu mi to nepřišlo, ale porod a vše potom mě hrozně změnilo a zlidstilo :) a taky jsem mírně dospěla :) no, uvidíme, co zítra. Mám divný pocit, tak buď to budou dvojčata nebo bude něco špatně a nebo už mi hrabe :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.1.13 22:50

@MarieOVMUC Nečetla jsem celou diskuzi, ale před dvěma lety jsem byla v úplně stejné situaci. Dcerka necelý rok a já jsem neplánovaně otěhotněla. Měla jsem z toho šílený strach, jak to budu zvládat, co starší dcera, až budu v porodnici, co potom doma… No hrůza. Nakonec jsem byla mile překvapená :lol: Za těch devět měsíců se starší dítko strašně moc změní. Malou jsme na to připravovali, hladila bříško a těšila se na sestřičku. Když jsem byla v porodnici, zvládli to s tatínkem úplně skvěle, ani jednou neplakala (a to byla fakt mamánek). I když za mnou byli v porodnici, neplakala. Navíc se u mě vyplnilo to, co se říká - že mladší děti bývají hodnější (ono jim totiž asi ani nic jiného nezbývá :mrgreen:). Dnes jsem ráda, že to takhle dopadlo, holky si spolu pohrají a stejně jsem chtěla dvě děti, tak to mám aspoň v jednom :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.1.13 22:53

Jinak s tím spaním to naše starší měla stejné. Dudlík ani náhodou, usínání jedině u prsa a spaní jedině v posteli. Pak už jsem to ukončila, malá se přisála, secvakla zuby a držela a to se fakt nedalo. Byl to sice boj, ale nakonec se povedlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
20.1.13 22:56

@MarieOVMUC mě osobně překvapilo, že se navzájem nebudili :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.1.13 22:57

@Z.jev :andel: :potlesk: :palec: a jak jste to zvládli? To kojení? Terinka se snaží nekousat a chci ji nechat co nejdéle kojit, ikdyz to šílené bolí a řešit to až tak dva měsíce před porodem a to pouze noční kojo. Přes den 2-3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.1.13 23:00
@aničkakytička píše:
@MarieOVMUC mě osobně překvapilo, že se navzájem nebudili :)))

Wau:) tak uvěřila bych, že mimi bude spát jak medvěd:) ale terku v současné době vzbudí i zakrupani podlahy, když proběhne kocur :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.1.13 23:02

@MarieOVMUC Vyřešili jsme to tak, že uspávat začal manžel. Bohužel se to neobešlo bez pláče, ale za pár dní pochopila, že od tatínka mléko fakt nebude :lol: Tatínek ji nosil, zpíval jí, houpal na balóně. Pak jsme začali uspávat v posteli a jak si zvykla i na tohle, přirazili jsme její postýlku bez postranice k naší posteli - takže spala ve svém a zároveň byla spokojená, že je s náma. Ale dělali jsme to postupně, až když si zvykla na první změnu, zavedli jsme další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
20.1.13 23:03
@MarieOVMUC píše:
Wau:) tak uvěřila bych, že mimi bude spát jak medvěd:) ale terku v současné době vzbudí i zakrupani podlahy, když proběhne kocur :))

Taky mě to překvapilo, ale Verunku mladší ségra nikdy nevzbudila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.1.13 23:08

Np uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
20.1.13 23:11

Terezka zrovna přicestovává na mlíko a už di mě duca jak telatko:)) no už si saje a spí u toho:) tak taky přeju dobrou noc a zítra večer nápisů co mi řekl/a dr :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
21.1.13 04:13
@Z.jev píše:
Taky mě to překvapilo, ale Verunku mladší ségra nikdy nevzbudila

Tak to zavidim. Krystofa maly vzbudi i pres dvoje dvere. :( a hned samozrejme vyzaduje mliko, jsme zase o 3/4 roku zpatky. :? Snad se to zlepsi, az nebudu muset v noci prebalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí