Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a když si hnedka v pondělí nechám zvýšit rodicak tak to ani tak nestihnú co? Teď mám 11× 8 tisíc to je 88000, 132000 zbývá počítám to dobře? Takže po 11500 tisich to stejně nevyjde, ale at si to nechajji:))
@katule9 Souhlasím. Čekáme sourozence a hotovka. O nehodě bych se nezmiňovala, na co? My jsme to oznamovali na Vánoce, zabalili jsme prarodičům oznámení jakože od synka, který by chtěl představit brášku nebo ségru, co se narodí v létě a bylo. ![]()
@katule9 píše:
@MarieOVMUC Já bych vůbec neříkala že to byla nehoda, budou se Vám pak smát už celý život-znám to z vlastní zkušenosti
Dobrý plán:)) hlavně bych nesměla všude furt říkat, že se v létě na dovolené zacnem snažit ![]()
@MarieOVMUC Můžeš si zrychlit čerpání. Já si to zařizovala teď, jedu na maximum, ale taky to nestihnu. Abych to vyčerpala, musela bych brát 17500,– a to se nedá, takže holt těch 11500,– a zbytek zůstane státu.
Příspěvek upraven 15.11.15 v 17:21
@gabi.design píše:
@katule9 Souhlasím. Čekáme sourozence a hotovka. O nehodě bych se nezmiňovala, na co? My jsme to oznamovali na Vánoce, zabalili jsme prarodičům oznámení jakože od synka, který by chtěl představit brášku nebo ségru, co se narodí v létě a bylo.
Přesně tak
akorát si pak všichni utahujou, ![]()
Bolí mě břicho, si to pořád vrtam v hlavě. Jak si tu s vámi povídám,, je mi fajn a jsem veselá, ale jak se kouknu na toho skritka jak tu vedle mě leží, bobek nejroztomilejsi, zas brecim.
@MarieOVMUC Ahoj, jako bych videla sebe pred 9 mesici.
Ted mam cerstve miminko a je to super, starsi si po me ani nevzpomnel, dokonce byl i v porodnici a pak vklidu bez maminky odesel jakoby se nechumelilo.
A maleho strasne zboznuje, coz je docela nebezpecne, protoze hrozi, ze mu rozmackne hlavu nebo vydloubne oko.
Ale je to strasne fajn. ![]()
@MarieOVMUC Ono se to utřepe, neboj,
Já byla taky dva dny jak slzavý údolí.
@MarieOVMUC píše:
Jo a když si hnedka v pondělí nechám zvýšit rodicak tak to ani tak nestihnú co? Teď mám 11× 8 tisíc to je 88000, 132000 zbývá počítám to dobře? Takže po 11500 tisich to stejně nevyjde, ale at si to nechajji:))
No nevyjde to, ale urcite si to zvys.
Ahojky, řeším hodně podobnou situaci, malé je sice 15m a jsem teprve na začátku těhu. Ale byl to pro mě taky velký šok se kterým se tak nějak ještě srovnávám. Neumím si totiž představit jak vše bude fungovat. Chtěla jsem se spíše zeptat jak je to pak s rodičákem u druhého mimča tam si taky můžu zvolit variantu jakou chci? Chtěla bych totiž zase na 3roky jako jsem měla být s malou. Díky za info:)
No, pořád na to myslím, k dr jsem dnes nesla, nesložil nikdo známý
nemůžu se dočkat pondělka, jsem zvědavá. Koukala jsem na dětské věci, co mi nevrátí svagrava, že to bude potřebovat, vše miminkovske podedila. No a napadá mě, co je lepší? Šátek nebo vak? Budu mít skejt ke kocaru
ale Terinka je malé piskatko a nemůžu ji nutit stát na kocare a nevím, jestli je nějaký kočár, co by měl sedatko pro batole a korbu pro mimo, zvlášť, když mám doma úplně nový a úplně nádherný tako baby heaven. Jsem závislá na mhd a nechci pořád sedět doma. Může být mimusacek v šátky delší domů a Terinka v pohodlnému sportaku? Asi zas stavím dům bez cihel, ale já to prostě musím mít v hlavě srovnane
no a myslíte že zmizí ta únava? To je úplný maras.
@Simona23 predpokladam, ze jsi mela u prvniho narok na materskou? Sla jsi na materskou ze zamestnani? Mas smlouvu na dobu neurcitou? Pokud ano, tak to bude ted stejne. Jinak se to da zvolit podle manzela.
@MarieOVMUC tech kocarku s korbou a sedackou je, staci pohledat na netu. My jsme poridili Phil & Teds Explorer, ale ten nema klasickou korbu, zase je fakt skladnej a lehkej. Budu taky cestovat hodne MHD, takze se na nej tesim. Jinak jsem vybavena, mam satek a manducu od prvniho a ted jsem poridila babynositko, ve kterem se da nosit vetsi batole a budu to ruzne kombinovat. Ted jsou stejne mrazy, takze nekdo hlida mimino a druhy je se starsim venku, kdyz bylo tepleji, tak jsem pouzivala hlubokou korbu a bud se mnou sel nekdo s golfkama, nebo starsi tapal a mela jsem to babynositko pro vsechny pripady.
Taky doporučuju Phill&Ted, zejména pokud jezdíš MHD (taky náš případ)a dají se velmi slušně pořídit z druhé ruky - nebývají moc jeté, vetšinou je maminky tak po půl roce ježdění prodávají.
Jinak syn byl ze skejtu nadšený, musím ho nechávat doma, jinak by se pořád vozil. A i s tím chozením to šlo děsně rychle. Syn začal chodit asi měsíc před porodem. Ze začátku jsme bez kočáru a potom bez skejtu nedošli vůbec nikam a teď už skejt skoro neberem. Strašně se zlepšil. Už zvládáme i MHD s kočárem nebo Manducou a se starším za ruku. A neber to jako ochuzení - vycházky ho děsně bavěj, zejm. teď ve sněhu. A když jedeme tramvají, tak je celej u vytržení. Ber to tak, že děti ještě nejsou pohodlné jako my, všechno je pro ně obrovské dobrodružství.
Na mimino jsem měla pružný šátek, teď nosím v Manduce. I jsem si pořídila bundu, abychom to zvládli i přes zimu. Potom ji prodám. V nosítku nebo šátku naše mimino vydrží hodně dlouho, v podstatě spí, dokud to houpe. Důležitý je, aby v cíli bylo nějaké zázemí, kam mimi položit. To je pro mě kritérium. Když jedeme do města do mateřského centra nebo ke kamarádce, a je to na několik přestupů, tak stačí manduca, protože v cíli je lehátko, postýlka i čistá podlaha, kde lze mimino/lezce vypustit. Pokud jedeme např. do kavárny, kde nemůžu dítko pořád jen držet na rukách nebo jedeme někam, kam to není dopravně komplikované, beru kočár.
A jak tak čtu o tvé silné vazbě na dcerku, tak vám možná ten sourozenec prospěje oběma. Nemyslím to zle, ale obě se trochu osamostatníte.
A ještě něco: pokud nebudeš mít miminko uplakánka, tak budete mít ještě chvilku na aklimatizaci. Mimino ze začátku stejně jenom spí, jí a kadí a v podstatě nic moc nepotřebuje. A až začne být náročnější, tak už zas budete na novou situaci obě adaptované.
Fakt to bude prima, neboj. Až se narodí miminko, budeš poprděná z obou dvou. Z malého miminka, že je tak malé miminko a ze starší dcerky, jaká už je to velká a šikovná holčička.
Moc děkuju za podporu a rady, zase na mě jde splin. Pořád přemýšlím a pořád se mi kupi nové otázky a problémy. Potřebovala bych někoho kdo by mi vše vysvětlil a pomohl, podpořil mě.