Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@aničkakytička píše:
@MarieOVMUC dva roky…23m, druzí dva 20m…
Moc ti děkuju za útěchu. Co vlastně umí a zvládá mimousek v roce a půl? Terinka ma 11 měsíců a je to pořád moje sladké nohaté miminko, co všechno ochutna.
@P28 píše:
S tím nosítkem: proboha, hlavně ne BabyBjörn a jiná „visítka“. Tím můžeš dítku fakt zavařit se zádama. Představ si, že by tě někdo takhle nosil: úzký pruh látky mezi nohama a na tom spočívá celá tvoje váha, nohy ti bez opory visí dolů, celý tělo se hroutí směrem dolů. A ještě třeba čelem ven - prohnutý záda a hrozná zátěž na páteř, která ještě nemá žádné podpůrné svaly… Fakt ne. Jako jo, je to levnější než Manduca nebo kvalitní šátek, ale je to nepohodlné a hodně nezdravé. Koukni třeba sem: http://www.nosenideti.cz/clanek.php?… a http://www.nosenideti.cz/clanek.php?… . Nosítko si vyber pořádný, ať má minko pořádně pod zadkem, záda dokulata, nohy do M (kolínka výš než zadek), schoulený na prsou pak pěkně chrní. Ale v těch klokankách spíš visí jak na padáku.
svatá pravda…
@aničkakytička píše:
svatá pravda…
No ale ten baby bjorn není jen na nošení dopředu, je to snad nejdražší co se dá koupit a manduca je podobná. Nikdy jsem to neměla, jen jsem ohlizela v obchodě. Sambaby je ma. Přečtu ten článek, děkuju.
@MarieOVMUC
Neboj, nikdo tě soudit nebude. A když, tak uvidí
Prostě si v šoku a bude to chvilku trvat, než se z něj vykutálíš. A s drahou polovičkou to máš tak, on je na to podepření. My na vykecání ![]()
@MarieOVMUC takže rozdíl bude 19 měsíců? to už docela jde, bude aspoň chodit a při troše bordelu se alespoň částečně nají
holčičky jsou šikovné, obvzlášť, když se jim maminka takhle krásně věnuje… dali jsme klárce taky panenku s přebalováčkem, ale i tak mi pomáhala, dokázala se ppři koneí zabavit u pohádky, jinak jsme dělali všechno spolu…
@MarieOVMUC píše:
No ale ten baby bjorn není jen na nošení dopředu, je to snad nejdražší co se dá koupit a manduca je podobná. Nikdy jsem to neměla, jen jsem ohlizela v obchodě. Sambaby je ma. Přečtu ten článek, děkuju.
Tak jsem koukala, no ještě že jste mě vyvedli z omylu, moc děkuju, manduku určitě poridim. Já bych možná Lišila i ten šátek, ale jsem lama a bojím bojím:) vetra ta manduca dost? Se vidím v srpnu jak se potime pěkné ![]()
Ikdyž nosíš k sobě, tak je to něco jiného: důležitý je, že v tý manduce nebo jiném ergonomickém nosidle má naširoko roztažené nohy a podsazený zadek. Jednak je to pro miminko zdravé na kyčle a jednak má dobře rozloženou váhu těla. Hlavní opora je na celé ploše zad, protože miminou je schoulené, podsazené. U klokanek naopak visí celou vahou na tom úském pruhu a sesedá se mu páteř, nohy bezvládně visí. Je to stejný, jako když si představíš, že tě někdo nese „na medvěda“ (takové to ruce kolem krku, nohy kolem pasu) - taky soukáš nohy výš než zadek a naopak na tom zadku by tě nosič podepřel rukama. Ten princip je stejný. V těch článcích je to fakt dobře popsané.
A ani jsem netušila, že BB je tak drahé. Tak to už bych vůbec nic neřešila…
Dobry den prosim vas chci se zeptat kdyz jsem mnela hcg v krvy 1351.6 mlU/ml odpovidalo by to 3 tydnu od oplodneni ja se v tom vubec nevyznam prosim o radu..dekuju
@MarieOVMUC croozer kid for 2
je to vlastně vozík za kolo, ale my používáme ne veljety, an běžné použití dosti neskladné, a le zase s ek dětem vejde ještě pes a spousta kravin…
@MarieOVMUC Je to silnější látka, ale řekla bych, že člověk není tak omotaný, jako když máš pevnější šátek. Každopádně v létě se potí slušně v obojím. Je jedno, jestli v nosítku nebo šátku.
@aničkakytička Ti jsou božííí
. U nás to vypadalo podobně. Koupali jsme spolu, synek dostal k vánocům plyšáka, tak si ho tiskne na břicho a říká, že papá.
A taky si lehá do lehátka, vezme si chrastítko a dudlík (nikdy ho nepoužíval) a dělá sestřičku.
@nelinka 4 píše:
Dobry den prosim vas chci se zeptat kdyz jsem mnela hcg v krvy 1351.6 mlU/ml odpovidalo by to 3 tydnu od oplodneni ja se v tom vubec nevyznam prosim o radu..dekuju
Zkus kamaráda google http://www.zbynekmlcoch.cz/…jich-kvalita
Fotecky mimusaku naprosto boží. Snad to taky tak zvládnu jako ty.!!:)