Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MarieOVMUC mám tři dětičky, první dva jsou od sebe dva roky, druzí dva 20 měsíců. neříkám, že to je prča, a le rozhodně to jde zvládnout a i když seš teďka na prášky, uvidíš, že za chvilinku si předstvaíš ty dvě dětičky, jak si spolu hrají a začneš se moc těšit
a bu´d ráda, že máš holčičku, jsou k miminku pozornější, bude to fajn
a co se týče kojení, nemusíš kojit do první třídy
postýlka je to nejmenší, bu´=d v té době bude už straší ve velké, nebo budete mít prostě dvě
kočárku pro dvě děti už jsou dneska vymakné.. všechno má řešení
nezapomeń, že rodíš až fakt az dlouho a mezitím se starší dcerka ještě desetkrát změní a i zmoudří..
8 měsíců je u dítěte strašně moc… já se v druhém těhu hroutila, jak to jako zvládnu a vida, žiju já i děti ![]()
@Bertolina11 Jo, to je dobrý námět. Já jsem byla taky v šoku, chvíli jsem se s tím srovnávala, a pak jsem začala malinko špinit. No, týden jsem prořvala a děsnej strach, že by to nevyšlo (mám jeden potrat za sebou). A to už jsem věděla, že jsem „ztracená“. ![]()
Kotyk: tyjo, čtverka takhle rychle, tak to jsi jinčí profesionálka.
Já jsem si právě nebyla jistá tím šátkem u úplně malýho miminka, to jsem se nějak bála, nebylo mi to příjemné. Kolíbku moc neumím, tak jsem čekala, až si troufnu ji tam šoupnout nastojačky. A troufla jsem si teda dřív, než jsem čekala.
Jinak se mi taky osvědčilo, že máme kočár, kde se na sporťák nemusí přehazovat bouda, z hlubokého lze udělat sporťák a naopak v podstatě za jízdy. Takže se dalo mít mimino v kočáru a když bylo třeba, tak jsem přešoupla mimino do šátku, z kočáru udělala sporťák a posadila tam staršího.
@MarieOVMUC nebooj a těš se
mám kluky 15m od sebe otěhotněla jsem když měl první syn 7 měsíců. první tři měsíce jsem problila pak mě bolely záda…starší syn nechodil takže nic moc… Nemůžu si to vynachválit klucijsou supr občas si už pohrají spolu. mají se rádi. starší vůbec nežárlil. Příjde mi to fajn takto při jednom. kočár máme sourozenecký starší by neušel to co potřebuju a nebo by to trvalo strašně dlouho.
@Bertolina11 píše:
@MarieOVMUC zkus trochu obraceny nahled a polozit si otazku, jak by ses citila, kdyby tohle tehotenstvi nevyslo, zamlklo…
Jinak drzim place, je to urcite sok, ale podle toho co pises ses uz rozhodnuta, ze
A hele, rodit budes az za 8 mesicu, to je jeste dloha doba, spoustu veci si sedne, vyresi se
Já si to ještě neuvědomují, ještě mi to nedošlo. Kdyby se ukázalo, že těhotná nebudu, spadl by mi kámen že srdce. Já jsem si to tak představovala, jak s terineckou pojedem k moři a jak se bude cachtat a bude mít radost z vody a jak si ji užijeme a že třeba tam někdy v srpnu bychom se snažili.. bovinek můj malej. Vy si řekněte, že jsem malicherna nebo se rouh, ale mi se znortil svět. Já dost času strávím planovanim a vždy musím mít jasnou představu o tom co bude a teď vím, že jsem těhotná, nevím, jak dlouho, z mým štěstím čekám dvojčata
a hrozně se činím, že jsem terince vzala miminkovstvi. A zas brecim.
Klídek
to krásně zvládneš neboj se
Koupíš sourozenecký kočár, druhou postýlku:) oblečky už máš, něco málo dokoupíš a je to
alespon to budeš mít rychle odbyté ![]()
Ahojky! Svagrova otehotnela taky brzo po porodu a to mladsi byla hrozne urvana brecela porad, chudina nemohla ani vyrazit v klidu na prochazku ale zvladli to.Ze zacatku rikala ze to mela tezke ale az byli vetsi tak si krasne spolu vyhrali. Poridila kocarek pro dvojcata a postylku prikoupili.
@MarieOVMUC ale ona už bude v době porodu veliká holka!!! a vezmi diář, napiš si tam TP a máš naplánováno ![]()
Tak dvě jídelní židle nás naštěstí minou. Malá ještě nesedí a dlouho nebude a staršímu už chci koupit rostoucí židli. Postýlky jsme měli dvě, ale teď už starší spí ve velké posteli.
Taky samozřejmě hodně záleží, jak moc ti pomůže manžel, jak moc je pracovně vytížený příp. jestli máte k ruce hlídací babičky, dědečky, tetíčky. Osvědčilo se nám, že starší dostatečně před porodem „trénoval“ - několikrát spal u našich, aby si zvyknul. Díky tomu jsem mohla být úplně v klidu v době porodu, že synek bude úplně v pohodě u našich a manžel se mohl starat o mě a miminko. A taky měl díky tomu syn ze začátku tu babičku s dědou, kt. se věnovali jen a jen jemu. Bylo to pro něj náročné a babička s dědou byli takový ten přístav, kde se nic nezměnilo. Ale zvládl to perfektně. Jediný problém byl, že se bál, když miminko plakalo. Ale za chvíli si zvykl.
My měli dvě postýlky, dvojkočárek (používali jsme cca 6m, pak přešli na skejtík), obě děti na plenách do 3 let nejstaršího
Naštěstí byl jinak poměrně šikovný, takže když jsem přinesla miminko z porodnice, dokázal se sám najíst a zvládnul i částečné oblékání.
@aničkakytička píše:
@MarieOVMUC ale ona už bude v době porodu veliká holka!!! a vezmi diář, napiš si tam TP a máš naplánováno
P28 Ona byla nejstarší dcera dost pevné miminko a navíc opravdu nesnášela kolíbku. Takže v tomhle ohledu ideální. Kolíbku jsem užila až s třetí. No a to čtvrté teď taky raději od narození čumí na svět, než by bylo zalezlé v šátku, ale ségra ještě neťape, takže jsme holt pořídili dvojkočár.
Já měla rovnou sporťák, takový ten, co jde hned od narození. V nejhorším se tam nacpali mimčo i batole.
@oblacek píše:
@MarieOVMUC nebooj a těš se![]()
mám kluky 15m od sebe otěhotněla jsem když měl první syn 7 měsíců. první tři měsíce jsem problila pak mě bolely záda…starší syn nechodil takže nic moc… Nemůžu si to vynachválit klucijsou supr občas si už pohrají spolu. mají se rádi. starší vůbec nežárlil. Příjde mi to fajn takto při jednom. kočár máme sourozenecký starší by neušel to co potřebuju a nebo by to trvalo strašně dlouho.
Děkuju:) já mám i uvnitř zatím hodně hluboko radost, ale jsem moc zklamaná, že to nebylo podle mého. Manzal byl nadšený, teď sedí na gauci a nepriromne vůči, že si o něm celá rodina bude myslet, že je blbec, že nehody se stávají jen nezodpovednym flakacum a že jeho sestra s manželem jsou spolu 10 let a taky jen přerušovanému a nehoda se jim nestála…
@MarieOVMUC
Jestli tě to potěší, tak naše čtvrté překonalo i HA
A je to náš milovanej vychechtanej hrošík.