Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kotyk
To přesně říkal manža, když jsem po zjištění že čekáme kluka řekla, že chci ještě tu Bětušku. Tak prej jedině, že nám selže HA
A jak máš děti od sebe?
Ach jo, zítra budu volat do nemocnice, kde pracuje můj gyndar jestli tam je a hned sr necham prosvitit
ježíš, tři noci po sobě se mi zdálo, že jsem těhotná…
Jaam takové nutkání, já prostě musím být pořád a Terinkou a když ji nechám i jen hodinu u babí, ma se tam jak prase v žitě., tak mám výčitky, že nejsem s ní. Měla jsem hnusně detsstvi tak asi proto. Hormony blbý. I v porodce mě pořád vyhaneli z novorozeneckeho že tam s ní být nemůžu, když byla pod světlem a spala já tam pro ní prostě musela být a teď se moc bojím. Okradam ji o sebe? A co porod? To jako chudacek bude odložena několik dní u babičky? Však ji bude jen rocek a půl. Brecim… Ach jo, já bych potřebovala psychiatra.
@MarieOVMUC To jsou ty hormony a věř, že naprosto normální. Druhý porod byl naprostý luxus, 4h od první kontrakce byla malá na světě (první trval 31h)a dobu, kdy jsem byla já v porodnici si kluci (manža se synem) užili naprosto po svém. Neříkám, že mi nebylo smutno, ale jednou se za náma přijeli podívat a za 3 dny jsme stejně pelášily domů.
@kotyk A nejstaršímu je kolik?
Jinak husté, my jsme zatím 18 a teď 27 ![]()
To zvládnete. Jestli máš babičku, s kterou je dcerka ráda, tak máš vyhráno. „Odložená“ nebude, bude o ní postaráno. Já jsem si taky říkala, jak to syn zvládne. No, za celé tři dny, co jsem byla v porodnici, si na mě ani nevzpomněl. To spíš teď si občas stýskne, ale v tom roce a půl ho ani nenapadlo. Byl napůl u babičky s dědou a doma s tatínkem. Do porodnice jsme ho ani netahali, neměl by z toho rozum a akorát bychom zadělali na problém „proč tu maminka zůstává a my jdeme domů“.
O nic ji nepřipravíš. Děti nemají žádné plány a očekávání, prostě berou věci tak, jak přicházejí a všechno jim připadé zábavné, nové a zajímavé. A stejně tak bude přijímat miminko. Důležité je, že bude mít pořád milující maminku, tatínka, babičku, dědu a k tomu jako skvělý bonus dostane sourozence. Děti nemají pocit, že by byly o něco ochuzeny. Nevědí o co. A popravdě, taky nevím, o co by měl být syn obohacen, kdyby teď neměl sestru. Nedělejte z toho doma vědu a nebude z toho dělat vědu ani dcerka.
Hlavně jí nevyprávějte, jak bude muset s miminkem pomáhat a zakročte při takových těch řečech okolí, jak už na ní maminka nebude mít čas. Pomáhat s miminkem bude naopak legrace, děti milujou úkoly. Syn mi strašně důležitě podává plínky, použité plíny nosí do koše, podává dudlík, nosí sestře hračky. Ale na to je čas. A fakt se dcerka ještě strašně změní, bude to velká šikovna ségra.
@MarieOVMUC Nejsi v tom sama. Přesně tyhle pocity jsem měla teď naposledy. Navíc malá je infekční, takže za mnou ani nemohla chuděra do porodnice. Ale měla tatínka a babi. Sem si musela v porodnici na čas změnit i tapetu na mobilu (mám na ní starší děti), abych nebulila jak želva. Ale ber to tak, že ty malý příšerky jsou na světě právě proto, aby se naučily bojovat bez maminky (a pak se k ní nejlépe vítězně vrátit
).
Ono to bude dobře a u mě vy orne zabírá léčba sokem. Já mám prostě pocit, že malá bude bez mě 100% přítomnosti a pozornosti trpět, teď je tak roztomilá, začíná se stávat clovickem, osobnosti, ma své výrazy a skleby a slůvka, začíná chodit, útočí mi na prsa a říká mnam, ocucava mě, ukazuje, krmí mě, foukame spolu na flétnu, prostě mám pocit, že ji to beru, že ji zklamu, že ji ztratim. Že tu pro ní nebudu, je velký mamanek, ale mi to tak vyhovovalo. Ach jo, zas becim, vy si určitě říkáte, že to nemám všechno v hlavě pohromadě.. ale já to tak cítím a nemám tak dobře kamarádky, kterým bych mohla obrecet blízku, tak napůl a. onymne tady..v ach jo. Všem, co mi drží palce a všem, co psaly, že to bude dobrý moc děkuju. Já bych prostě potřebovala přestat mít tu hrůzu ohledně našeho vztahu s terezkou.
@MisaHanuska 5,5. Teď jde k zápisu. Ale oproti třem už to zase tolik hustější není
Kdyby byla předposlední zdravá, moc by se to od těch nelišilo.
Poraďte mi, co se dá dělat s těmi prsy a kojenim, mě opravdu nepříjemné pálí, bolí stopou celá prsa, každé prisati je děs, ale já ji to neodepru, miluje kontakt semnou. A kdybych ji kojila celé tehu a pak taky, co ten malý bobek? Bude mít dost výživné mleko, které ho zasyti? Zase jakoby odznova?
Jo, tandemové kojení jsem neměla možnost vyzkoušet. Ale obecně se všude píše, že pokud maminka ani děti nemají problémy, tak není problém kojit během těhotenství ani pak dvě různě staré děti.
S prsama nevím ![]()
Asi to sedne, poraďte ještě jak a kdy to máme říct tchyni a rodině? Oni se na nehody dívají hodně špatně. Z mimi bude radost, ale budou si z nás dělat prd.el a dají nám to pěkné sežrat. Já už mám jen tátu, ten bude zklamaný že školy, ale jinak v poho a se ségrou nevychazim, takže té to ani nepovím, ikdyz škoda, svara je dobrej gyndar ![]()
@MarieOVMUC Já bych vůbec neříkala že to byla nehoda, budou se Vám pak smát už celý život-znám to z vlastní zkušenosti ![]()