Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@HejTereza to co říká partner je naprostá hovadina
Radovat se můžeš klidně hned. Samozřejmě nikdo Ti nezaručí, že se bude vše vyvíjet správně, ale rozhodně to není pravidlo prvního těhu. ta nejistota je u každého těhu. Mysli pozitivně a ber kyselinu listovou ![]()
Většina to určitě není, jsi mladá, na 90% to bude ok
Jinak více se uklidnit můžeš určitě po ukončeném prvním trimestru, pak se riziko potratu výrazně snižuje. Do klidu Tě může hodit i prvotrimestrální screening. No, na druhou stranu ale ani po porodu nemůžeš být už nikdy úplně v klidu a vždy se o své dítě budeš bát a je jedno, jestli bude pár týdnů staré nebo mu potáhne na dvacet ![]()
Užívej si to a hlavně buď šťastná a nestresuj se!
Pritel je mamlas
riziko je vzdy, ale rozhodne ne kazda prvomaminka potrati, v tichosti se raduj a nahlas se zacni radovat po screeningu ve 12tt ![]()
Jo, snad jsem to dobre pochopila, ale pokud ti uz meska menstruace, mela by jsi zacinat 5.tehotensky tyden.
Uff holky to se mi trosku ulevilo, uprimne jsem to vubec netusila, protoze jsme se zacali snazit uz v kvetnu a mame cervenec, posledni menstruaci jsem mela 21.6. Takže meškám jen pár dní. Ale proč mám tak nafouklé podpříško od pupku dolu? Jak kdyby to byli dvě.
Ale věřím že to dělají hormony.Sama jsem z dvojcat ale po umelem oplodneni a v rodine dvojcatka nejsou tak doufam v jedno krasne miminko
Posilam fotku…
…nafoukla, urcite, proto jsem si delala test. Rikala jsem si, takhle nafoukla jsem nebyla nikdy.
![]()
@HejTereza raduj se hned.
Přeji ti at ti všechno vyjde a miminko je zdravé. ![]()
Tak ja se teda raduju
dekuju!
nevite kdy se dostava od gynekologa karticka? ![]()
@HejTereza To budeš jak já, taky jsem hubená a je to na mně hned vidět. Průkazku dává každý doktor jindy, nejdříve ale až tak kolem 8.-9.týdne, počítáno od poslední menstruace. Ty jsi 2-3 týdny od oplodnění, tedy cca 4-5tt.
@HejTereza gratuluji…
100% to není nikdy, ale škoda se neradovat od prvního okamžiku…
jak píše @Tarinka ted by jsi měla být už cca 5tt. Počítá se to od poslední menstruace…
průkazku dávají na gyndě různě.. u mne to bylo když viděl srdíčko, to je cca 8tt
@JituleF asi na tom budeme podobně, chci to mít v tajnosti co nejdéle před rodinou, tak uvidíme jak se s tím moje tělo vypořádá. ![]()
@HejTereza mám docela paměť na obličeje a koukám na tvoje fotku.. Nedávala si náhodou nedávno svoji formičku na FB na Fitness M.? Kde ses i zmiňovala, ze by jste miminko rádi?
Jinak gratuluji a Raduj se!
na co myslet na špatně věci dřív než se stanou?
@HejTereza Po mých zkušenostech? Budu se radovat až ve chvíli, kdy se mi dítě narodí zdravé a i tak se budu radovat opatrně. Naplno se budu radovat, až mé dítě vyroste, bude mít vlastní rodinu a stále bude živé a zdravé.
Tak jsem přijela z dovolené a menstruace nedorazila. Podle testu jsem ve 2-3 týdnu těhotenství.
Mám jen otázku, do kdy se nemám „radovat“? Přítel mě varoval, že většina těhotných o první miminko přijde, že to někde slyšel.. Příští týden se jdu objednat na gyndu. Jinak je mi 21 let a příteli 30, tak nevím zda se tím % potratu nějak liší..