Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem v půlce těhu a pupínky mám jako čerstvá 13tka
a to nejen na tváři, ale v dekoltu a na zádech, takže moooc pěkný,..
Jestli je to Mamavitem, poznáš snadno - přestaň ho brát
A když se to po pár dnech nezlepší, tak naklusej k doktorovi, může to být těhotenstvím, reakce na jahody, nebo něco jiného… ![]()
Andrea22 píše:
Já jsem ve 2.měsíci těhotenství a asi před týdnem se mi udělali na levé tváři pupínky. Nejdřív jsem tomu moc pozornosti nevěnovala, ale dneškem už mám tu levou tvář pěkně osypanou a rozšiřuje se mi to i na krk!! Vypadá to skoro jako vyrážka!! Nevím jestli to bude tím těhotenstvím a tím, že užívám vitamíny GS Mamavit anebo jestli bych si raději neměla zajít na kožní.
Ahoj, já měla ze začátku hroznou pleť, samé akné, které jsem předtím nikdy neměla, dokonce i na zádech brr.. no a od 15. tt najednou nikde nic, jen drobet ty záda ale to už také ustupuje ![]()
já si tedy myslím že vitamíny to nebude, beru mamavit od začátku a i nyní, a to se mi akné opravdu ztratilo, ale zase se mi udělaly na pupku černé chlupy ![]()
moje lékařkami řekla že je to vše vlivem hormonů, a každá žena má ty hladiny jiné… ![]()
Já taky doufám, že se nám to ztratí Misellko, protože je hrozné se na to koukat. Na tváři jsem si na to už docela zvykla, ale na tom krku to je čím dál horší. Zítra jdu k ženskýmu doktorovi, tak se ho na to zkusím poptat a když tak změním značku vitamínů. Je fakt, že to může být prostě jenom tím, že jsem těhotná, ale třeba je to těmi vitamíny. Kosmetička ze mě ale každopádně bude mít radost ![]()
tak já trpěla na akné a pupínky skoro pořád,před MS,během Ms a po Ms taky takže vlastně nonstop.Teď co jsem těhu tak po tom 3 měsíci mám supr pleť,si říkám že by to takhle už mohlo zůstat na pořád.Papám jenom kyselinu a železo
Andrea22
uvidíš co ti poví
, já mám ještě tři prášky mamavitu a pak asi zkusím ten calibrum v jakém jsi týdnu? Ajak to prožíváš? Bývá ti špatně?
Holky, ja jsem v tehu teprve na pocatku, vlastne cekam na potvrzeni funkce
, ale prvich 14 dnu jsem mela silene bedary a hlavne se mi objevily pigmentove skvrny. Ne velike, vlastne spis vysev celeho skupenstvi skrvrnek, ale bez make upu to ted nejde.
Hodne mi pomohl aknecolor z lekarny, plet to vic vysusilo a bedary se uz tolik nedelaji .. a zaroven to zamaskuje ty skrvny, tak diky bohu za tyhle vymozenosti ![]()
Ikdyz pro prcka jsem ochotna obetovat ledacos, hlavne aby byl v poradku ![]()
Ahoj holky, oživuji diskuzi. Jsem těhule a co mám teď s pletí jsem neměla snad za celý život. Vždycky jsem měla mastnou pleť a v pubertě se objevilo sem tam akné po troše. V prvním těhotenství super, to se něco málo akné a problémů objevilo až po porodu z vyčerpání a návalu hormonů, ale v tomto těhotenství je to zlo. Mám akné po celých zádech až do pasu, na ramenech, na obličeji, delkot, prsa.. ježiši jak mě to štve. Aby to nebylo málo, tak mám přesušené čelo, normální tváře, mastný nos a bradu.. já fakt nevím, čím a jak se mazat. Zkoušela jsem na mastnou pleť, na suchou pleť, na normální pleť, do toho mám omezené výběrově, protože používám kosmetiku netestovanou na zvířatech.. pomoc!!! Nějaká podobná zkušenost, zoufalost a úspěšné vyřešení? Jinak teda dodatek, první mládě je nádherná dcera a všichni mi říkali na 100% kluka, protože mi to hrozně slušelo. Bych to tak viděla, že to bude spíš naopak. ![]()
Ahoj, ja to mam ted v tehotenstvi docela v pohode, akorat si plet dela co chce, jeden den sucha, druhy mastna..
ale driv, obzvlast po vysazeni HA, to byl des a docela mi pomohla zinkova emulze z lekarny, funguje na vic veci, takze koupenim neprohloupis, jmenuje se Miraclean, tak se mrkni a pripadne vyzkousej ![]()
Elata píše:
Ahoj holky, oživuji diskuzi. Jsem těhule a co mám teď s pletí jsem neměla snad za celý život. Vždycky jsem měla mastnou pleť a v pubertě se objevilo sem tam akné po troše. V prvním těhotenství super, to se něco málo akné a problémů objevilo až po porodu z vyčerpání a návalu hormonů, ale v tomto těhotenství je to zlo. Mám akné po celých zádech až do pasu, na ramenech, na obličeji, delkot, prsa.. ježiši jak mě to štve. Aby to nebylo málo, tak mám přesušené čelo, normální tváře, mastný nos a bradu.. já fakt nevím, čím a jak se mazat. Zkoušela jsem na mastnou pleť, na suchou pleť, na normální pleť, do toho mám omezené výběrově, protože používám kosmetiku netestovanou na zvířatech.. pomoc!!! Nějaká podobná zkušenost, zoufalost a úspěšné vyřešení? Jinak teda dodatek, první mládě je nádherná dcera a všichni mi říkali na 100% kluka, protože mi to hrozně slušelo. Bych to tak viděla, že to bude spíš naopak.
ahoj
, ja mam podobny problem-teda akne mam uz od 13 let-prevazne na obliceji..ale co jsem tehu tak mam cele zada-nehezke bolaky
, taky, prsa, oblicej, obcas neco vyrasi i na zadku..
zatim na to nic nepomohlo (pred tehu jsem na to mela antibiotika, ktere tedka logicky nemuzu..)..obcas se plet sama spravi-spis v obliceji..a jindy jsou dny, kdy vypadam hrozne ![]()
jo a cekam holku
..ale to je jedno..
moje segra ma taky holku a v tehu mela krasne vlasy i plet ![]()
Já myslím, že s tím nic dělat nejde - to jsou prostě hormony. Po porodu to buď přejde nebo můžeš nasadit vhodnou HA.
Při prvním těhotenství jsem měla pleť nádherně čistou, tak jsem si to pochvalovala a narodil se mi chlapeček. Teď při druhém se mi na obličeji dělají sem tam nepříjemné pupínky a tak jsem přemýšlela nad spojitostí s pohlavím a u mně to sedí,protože čekáme holčičku.MOžná na tom něco bude. Alespoň u mně.Eva
No moc pozitivna v tom zatím nevidím. :/ Já chci být krásná těhulka. Jak mám dělat pamětní umělecké fotky s bříškem, když budu na černo-bílích vypadat jak dalmatín?
To nezachrání ani mega retuš.
![]()