Těhotenství a pleť

Radina
6.4.04 16:15

Těhotenství a pleť

Holky, jaké máte zkušenosti s vlivem těhotenství na pleť? Já jsem totiž od svých 20 let hodně trpěla na akne v obličeji a doktoři mi dokázali po zdlouhavé léčbě říct jen tolik, že po miminku se to spraví (doslovně cituji moji kožní lékařku). Jenomže po miminku se to nespravilo a v těhotenství už vůbec ne. To se mi udělaly velké boláky i v dekoltu (jako reakce na velké množství vit. B v Materně). Teď jsem podruhé těhotná, ve 23. týdnu mám najednou pleť jako miminko (Maternu ani Mamavit po prozkoumání dávek vit. B neberu) a konečně si připadám jako člověk zařaditelný do společnosti i bez vrstvy silně krycího make-upu. Jenom si říkám, aby tento stav nebyl dočasný. Vážně se toho začínám bát už teď, že po porodu se to vrátí do těch starých nesprávných kolejí. Spravila se některé z vás v těhotenství pleť a už to tak zůstalo i po porodu, přestože před otěhotněním to byla katastrofa? Také by mne zajímalo, jestli se vám potvrdilo rčení, že holčičky ubírají maminkám v těhotenství krásu? To já budu podle toho mít snad dva pořádné chlapečky :) .

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
67
6.4.04 16:26

Re: Těhotenství a pleť

Ahoj Radino, já osobně žádné zkušenosti nemám, protože jestli to dobře dopadne jsem teprve na začátku svého prvního těhotenství. Ale moje kamarádka měla také trochu problematickou pleť, ne teda tak jak popisuješ Ty, ale v těhotenství a i teď po něm, má pleť jako vyměněnou. Už na začátku těhotenství se jí zlepšila a vyhladila, a co myslíš :?: má krásného chlapečka. Tak možná na tom něco pravdy bude :) .
Přeji Ti, aby se to už jen zlepšovalo a aby Ti tvůj „chlapeček“ :lol: jak v bříšku tak i pak pořádně rostl.
Ahoj Vladuš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
6.4.04 16:29

Ahojky Renátko,
já jsem rozkvetla po kyselině listové, ale pak, jak jsem ji asi ve 4 měsíci přestala brát, mám pleť taky jak broskev. Čekám kluka, ale moje ségra, která čeká holčičku, úplně zkrásněla. Ato měla problémy s akné pořád. Ale určitě Ti poradí nějaká erudovaná maminka, já jsem teprv čekatelka:-)
 G.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
6.4.04 17:29

Ahojky Radino,

no vidis, koukam na Tvuj prispevek a nemuzu se pousmat. Jestli jsi postrehla, tak ja jsem uz o tom psala v letnich miminkach - humorna prihoda s moji gynekolozkou, ktera mi na moji otazku - co s tou pleti? odpovedela pred rokem - to chce dite, slecno!! No a jak jsem ted tehule, tak asi do 20 tt se mi plet vubec nezlepsovala, prave naopak - delaly se mi bolaky, jak to pises :oops: , ktere predtim byly poze pupinkama. Kozni lekarka mi na to v tehotenstvi nic nechtela napsat - ze to je tehotenskyma hormonama. No a predstav si - ted se mi za posledni mesic plet vyyyyyrazne zlepsila :lol: - zona T a hlavne oblast kolem ust zustava jeste trochu nachylna, ale to hlavne asi proto, ze se mi delaji pupinky na stejnych mistech, kde kdysi - mozna tam z minula neco zustalo. Takze mozna se nakonec rada nasich lekarek vyplni. :wink:

Ty ale cekas uz druhe dite, vid? No a co po prvnim tehotenstvi - to se Ti znova plet zhorsila?

Maggie +klubicko 23+6 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aicha
6.4.04 18:19

Ahoj Radino,ja cekam sve druhe dite a musim konstatovat,ze ackoliv jsem nikdy nemela plet jako broskvicku,tak ted ji mam po celou dobu tehotenstvi jen horsi a horsi a to nejen v obliceji ale i v dekoltu,na rukach hruza.Takze rozhodne mi tehotenstvi plet nezlepsilo,spise naopak.A jen doufam ze to bude po porodu lepsi.

• Citovat
  • Upravit
211
6.4.04 18:28

Ahoj,

taky přispěju. jsem na začátku těhotenství 7+4tt, a měla jsem vždy mastnější pleť . Ale ted co jsem těhotná, se mi dělají hrozné boláky i na dekoltu…!! Nikdy předtím jsem to neměla. Dle doktora to může být způsobeno nejen hormonama, ale i mamavitem a kyselinou listovou…
Tak snad to brzo zmizí, jsem z toho tak trochu otrávená..

kosinka 7+4tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lujziana
6.4.11 14:55

tehotenstvi a plet

take musim rict ze se mi v po 8 tydnu plet vyrazne zlepsila,takze si ted obcac dovolim vyrazit ven i bez make-upu-a to bych drive sla jen tezko,mozna je to s te kyseliny listove-kez by plet takhle uz zustala… :wink: a kdyby to znamenalo ze cekam holcicku-jedine dobre,ale kluk by taky samozdrejme nevadil-tak by byly dva :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
96
6.4.11 15:21

Ahoj já jsem měla také vždy problémy s akné a v těhotenství se mi to výrazně zlepšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
6.4.11 16:07

Tak mě se pleť tedy zhoršila, mám pupínky nejen na obličeji, ale hlavně se mi strašně udělali v dekoltu a na zádech - fakt hrůza, říká se že to tak bývá, když se čeká holčička, že bere krásu, ale já bych měla mít chlapečka… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
14.4.11 13:45

já neměla nikdy extra potíže s akné, taková střední cesta. během těhotenství to bylo naprosto stejné až do doby, kdy v mém těle začala působit kyselina listová! byla jsem samý pupínek, pleť jako puberťačka. samozřejmě jsem listovku zobala několik týdnu až do doby, kdy mi Dr. řekl, že momentálně už to není třeba. jakmile jsem ji vysadil tak do několik adnů jako mávnutím proutkem bylo po starostech :potlesk: nepřičítala sjem to zrovna tomuhle,ale pak jsem si v letáku přečetla, že může způsobovat právě zhoršení akné, pleti apod. u mě to sedělo dokonale. teď mám pleť čistou jako nikdy předtím. uvidíme,co bude, až porodím :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
14.4.11 21:20

ahoj, myslím že to nebude jen listovkou, mám to stejné jako u prvního těhu…od cca 4týdne pleť hrůůůza!!! Takže IvaX nesmutni…prvorozeného máme kluka i při něm jsem měla tvář jak měsíční krajinu. Zhoršení pleti jsem pozorovala ještě před tím než jsem začala listovku zobat a čekám že se to zase otočí kolem 12tt jako tomu bylo minule..pak zase pusa jako dětská prdelka :mrgreen: asi to bdue hormonální a než se po prvním trimu ujme výživy mimi placenta tak to nějak odnáší právě pokožka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
14.4.11 21:35

Ahoj,já neměla s pletí nikdy problém,ani v pubertě. Za to ted mi to mimi vynahrazuje.Jsem ve 14t a už od 1měsíce se mi plet zhoršila a to o dost.Mám boláky na obličeji a pupínky v dekoltu.A to co se mi urodilo včera na puse jsem ještě nikdy neviděla..šla jsem spát s jedním oparem a probudila jsem se s pěti 8-o Mám pusu jak černoška :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
15.4.11 19:50

Já v pubertě trpěla na akné hodně, pak při braní HA se to mírně zlepšilo, ale nic moc. Až před pár lety, co jsem najela na Jeanine - pleť jak dětská prdelka :dance: Teď od ledna beru listovku (při HA - vysazovat budu za 2 měsíce) a asi od února jsem se začala obsypávat. Naštěstí se mi nedělají ty hluboké boláky, ale i tak jsem samej pupínek a stopro je to tou listovkou :zed: Mno, jsem zvědavá, jaká bude pleť v těhu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.4.11 19:59

Tak já nikdy s pletí problém neměla a ani teď, v období těhu - jsem 28tt, nemám s pletí problémy. Drobné pupínky se mi objevují tu a tam na nohou, rukou, ale neni to nic strašného. Ale vím, že jedna moje kamarádka v těhotenství měla velké pupínky, až boláky na zádech, styděla se i v létě nosit cokoli, co by odhalovalo záda a druhá kamarádka měla problém s pletí, pupínky, boláky po obličeji, ale jen v období těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrea22
26.6.11 20:46

Osypaná pleť

Já jsem ve 2.měsíci těhotenství a asi před týdnem se mi udělali na levé tváři pupínky. Nejdřív jsem tomu moc pozornosti nevěnovala, ale dneškem už mám tu levou tvář pěkně osypanou a rozšiřuje se mi to i na krk!! Vypadá to skoro jako vyrážka!! Nevím jestli to bude tím těhotenstvím a tím, že užívám vitamíny GS Mamavit anebo jestli bych si raději neměla zajít na kožní. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky