Těhotenství a práce?

34
16.12.12 00:47

těhotenství a práce?

Chci se zeptat jak to chodí s rizikovým těhotenstvím, jsem 10tt a pracuji v pekárně, balím pečivo a celých 12hodin se tahám s kartonama. Dělám denní, noční. Holky z práce mi říkají at neriskuji a zůstanu doma, práce z rovna lehká není. Mám smlouvu do 25. ledna a myslela jsem že to do té doby vydržím ale poslední dny jsem hodně utahaná a v praci mi moc dobře není, tak bych chtěla poradit. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
16.12.12 00:55

Vzhledem k tomu, že ti asi smlouvu stejnak asi neprodlouží, tak bych došla k mudr, ať ti napíše neschopenku. Jinak by měl zaměstnavatel tě sám přeřadit na lehčí nerizikovou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
16.12.12 01:17

Taky jsem dělala v pekárně, hned po potvrzení těhotenství jsem šla na neschopenku. Já dělala přímo na provoze, takže tahání plechů, surovin, pytlů s moukou… Bylo nás v práci málo a kolektiv, až na pár lidí, stál za houby a než se koukat na jejich otrávené obličeje, že musí některé věci dělat za mě, tak jsem radši zůstala doma. O mimčo jsme se snažili 2,5r a nechtěla jsem nic riskovat, za to mi tahle práce fakt nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.12.12 08:39

Nevím, jestli se nemýlím, ale těhotné ženy by neměly dle zákona vykonávat noční směny… (pokud se teda nepletu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
16.12.12 09:39

Určite bez noční. Jinak pokud o tom v práci vedení neví a smlouvu by prodloužili, tak bych se asi snažila vyčkat. Třeba vybrat dovolenou atd. No pokud by to nešlo a musela bys zůstat, nehledě na to, že se jim nebude líbit ani konec nočních, tak bych skončila hned. Ono doma máš klid, ale zas ty peníze :zed: každopádně za zdraví tvoje nebo miminka ani ty prachy z práce nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
16.12.12 11:53

Ahoj,
radši bych šla na neschopenku, mám za to, že když ti neprodlouží smlouvu, tak je tam krátká ochraná lhůta a mohla by jsi přijít o dost peněz. Jinak já na neschopence dostala dost peněz, takže jsem zas tak bitá nebyla a užila jsem si klídek doma. Čím delší dobu jsi doma, tím víc peněz dostaneš. Noční bys určitě jako těhotná dělat neměla, vlastně ani 12tky, ale ty se moc neřeší.
Já měla rizikové těhu a z práce zmizela hned jak to šlo, myslím že na konci 3měsíce těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
16.12.12 15:02

A kdo to píše obvodní doktorka nebo gynekologie. Moje gynekološka se mě ani neptala co dělám za praci atd. tak nevím jak se k tomu zachová, když jí poprosím. Je to necely tyden co jsem u ní byla a nic jsem jí neřekla, holky v práci mi řekli že jsem hloupá ale nechci aby si myslela že využivám toho, že jsem těhotná a chci zůstat doma. Byla bych radši kdyby to mohla napsat i moje obvodní. Děkuji Vám za odpovědi :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
16.12.12 15:24
@Kettas píše:
A kdo to píše obvodní doktorka nebo gynekologie. Moje gynekološka se mě ani neptala co dělám za praci atd. tak nevím jak se k tomu zachová, když jí poprosím. Je to necely tyden co jsem u ní byla a nic jsem jí neřekla, holky v práci mi řekli že jsem hloupá ale nechci aby si myslela že využivám toho, že jsem těhotná a chci zůstat doma. Byla bych radši kdyby to mohla napsat i moje obvodní. Děkuji Vám za odpovědi :potlesk:

Píše to tvůj gynekolog na základě tvé žádosti. Já čekala dvojčata, což je většinou samo o sobě rizikové těhu. Pokud se s ní nějak rozumně domluvíš, že děláš 12tky a noci a že to špatně neseš, nemají tě kam přeřadit a nakonec bys mohla přijít o práci, tak to snad projde. Pokud je s ní teda rozumná řeč. A výčitky mít nemusíš, tohle totiž poslední chvíle, kdy si ještě můžeš odpočinout a užít si klid, pak už se nezastavíš pěkně dlouho a ještě budeš vzpomínat, jak jsi doma lenošila a spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Luuca L
17.12.12 16:36

Ahoj holky, jsem mlada, tehotna :) v 8 tydnu a doma delam spoustu domacich praci, uklizeni, vysavani a takovy bezne prace, nemuze se nic prihodit, kdyz nejsem v klidu?

• Citovat
  • Upravit
34
17.12.12 20:25

Tak jsem byla dneska u své obvodní doktorky a ta mi napsala neschopenku, 30. ledna mám přijít na kontrolu a domluvíme se co a jak. Díky za rady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.12.12 20:51

@Kettas tak super, gratuluji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.14 12:43

Ahoj holky, tento dotaz bude asi trošku kontroverzní, proto ten anonym, ale snad mě pochopíte. Abych se nevykecávala moc dlouho tak to srhnu…s partnerem jsme se snažili víc jak půl roku o miminko, což se nám podařilo. Já totálně šťastná a partner ještě víc. Vzápětí se mi hlavou začaly honit divné myšlenky. Pracuju na livechatu, nechci se chlubit, kolik vydělávám, ale napíšu to sem, abyste to pochopily. Vydělávám 100 a více tisíc měsíčně a najednou jsem těhotná. Vím, že je to sobecké takto myslet, ale představa, že najednou nebudu mít nic mě děsí! Jsme zvyklá na určitý standard, mám dobře našetřeno, máme své bydlení vše co potřebujeme, ale i tak…Taky bych chtěla poradit, jestli ještě pracovat než půjde bříško vidět, nebo se na to vyprdnout? Nechi nějakým způsobem sobě a miminku ublížit. Dá se vůbec miminku totou prací nějak ublížit? (ne, nedělám žádně prasárny, ale klasiku) Pokračovaly byste ještě chvíli? Moc děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.23 07:42

Těhotenství a práce

Ahoj,
dělám na sběrném dvoře ve velké fabrice.
Jsem v 5tt… jsem šíleně unavená, v noci se budím a pak jsem nevyspalá. Pak v práci je to náročné, když musím jezdit ještěrkou, třídit odpad, otevírat kontejnery (pak mě bolí břicho), skládat palety. Nemluvím o tom hluku a smradu. Myslíte, že je to vhodné prostředí pro těhotnou?

• Citovat
  • Upravit
2773
13.9.23 07:48
@Anonymní píše:
Ahoj,
dělám na sběrném dvoře ve velké fabrice.
Jsem v 5tt… jsem šíleně unavená, v noci se budím a pak jsem nevyspalá. Pak v práci je to náročné, když musím jezdit ještěrkou, třídit odpad, otevírat kontejnery (pak mě bolí břicho), skládat palety. Nemluvím o tom hluku a smradu. Myslíte, že je to vhodné prostředí pro těhotnou?

Určitě ne a když to řekneš doktorovi a objeví aspoň co k čemu, napíše ti neschopenku. Musíš vědět, jak se tam sama cítíš, tohle je můj pohled zvenku. Já byla doma 3 týdny a šílela jsem, takže bych volila práci, ale ne za rizika ohrožení těhotenství.
Mne bylo navíc 3 měsíce špatně, takže je další otázka, jestli tam máte nějaký pachy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.9.23 08:02

@Lenkalin
No právě, že je mi to nepříjemné..ve fabrice se taví hliník, kovy a mám tu zaruvzdorny materiál, prach. Uvidím, řeknu to doktorovi. Navíc tu nemám na pracovišti záchod a musím běhat na vrátnici, což je denně několikrát 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí