Těhotenství a třísměnná práce

1446
18.2.09 10:23

těhotenství a třísměnná práce

Ahoj všem těhulkám,prosím poraďte…je mi 34 let,jsem ve druhém měsíci,čekám třetí mimi.Pracuji jako vychovatelka v ústavu sociální péče.Pracuji zatím na tři směny,ale po ukončení třetího měsíce to chci oznámit zaměstnavateli a ze zákona by mě neměl dávat noční.Jaké s tím máte kdo zkušenosti?Přemýšlím ale,že půjdu na nemocenskou,mé zaměstnání je rizikové a chci si to těhu trochu užít.Ale nevím jak je to placené… :-) Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
18.2.09 10:29

Tes, ve tém věku - nic ve zlém! 8) - s tvou prací bych mazala na neschopenku. Jsem sice obecně proti tomu, když ženská najde // a automaticky žádá o pracovní neschopnost, ale podle mě ty jsi jasná indikace.
Budeš dostávat z 90% hrubé částky na den 60,66 a postupně 72% za každý kalendářní den.
Hodně štěstí! M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
18.2.09 10:36

Já být tebou tak okamžitě nastoupím na nemocenskou!
Práci máš náročnou, ke všemu na 3 směny, věk (nemyslím to ve zlém!!!) atd. - určitě bych na tvém místě byla raději v klidu doma a užívala si těhu!
Jinak makina ti nemocenskou už dostatečně popsala :wink: :wink: :wink:

Maki - já jsem musela na nemocenskou nastoupit hned ten den co jsem na TT našla //, protože mám dost fyzicky a psychicky náročnou práci a v práci jsem prostě zůstat nemohla! Kdyby mi někdo nabídl přesun do kanclu tak bych byla v práci normálně až do nástupu na MD, ale pokud tu ta možnost není tak člověk musí využít nemocenské ať chce nebo ne :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
15326
18.2.09 10:43
VERONIKA píše:Maki - já jsem musela na nemocenskou nastoupit hned ten den co jsem na TT našla //, protože mám dost fyzicky a psychicky náročnou práci a v práci jsem prostě zůstat nemohla! Kdyby mi někdo nabídl přesun do kanclu tak bych byla v práci normálně až do nástupu na MD, ale pokud tu ta možnost není tak člověk musí využít nemocenské ať chce nebo ne :nevim: :nevim: :nevim:

Veroniko, samozřejmě že pokud má maminka takovou práci, u které to prostě zvládnout nemůže, dojíždí, fyzicky se namáhá, nebo pokud bleje a bleje, tak je to jasný, ale pokud dělá v kanclu ve městě, tak do 7 měsíce může klidně pracovat, a ne rovnou u doktora vybalit žádost o neschopenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
18.2.09 12:01

Ahoj, noční bys dle zákona dělat neměla a zaměstnavatel by Ti měl poupravit směny. V čem je Tvoje práce riziková? Nosíš těžká břemena? Jsou kolem Tebe infekční lidé, nebo pracuješ s chemií? Nechápu proč bys měla nastoupit na rizikové, když jsi zdravotně v pořádku. A jak se platí nemocenská? No přece z daní nás všech. Proto máme daně takové jaké jsou, abychom mohli všichni hezky podporovat takto „nemocné a potřebné“ lidi.
 Trudi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
18.2.09 12:04
Trudi píše:
Ahoj, noční bys dle zákona dělat neměla a zaměstnavatel by Ti měl poupravit směny. V čem je Tvoje práce riziková? Nosíš těžká břemena? Jsou kolem Tebe infekční lidé, nebo pracuješ s chemií? Nechápu proč bys měla nastoupit na rizikové, když jsi zdravotně v pořádku. A jak se platí nemocenská? No přece z daní nás všech. Proto máme daně takové jaké jsou, abychom mohli všichni hezky podporovat takto „nemocné a potřebné“ lidi.
 Trudi

8O 8O 8O
Toto jsi nemyslela vážně, že ne?!?!?!

To by jsi mohla tvrdit, že z daní platíme politiky, dr., na sociálce, v kanclu na městě atd. atd. a taky je spousta lidí co dělají ve státním ho..o!!!!

• Citovat
  • Upravit
212
18.2.09 12:12

Veroniko, nevím čemu se divíš. Ty si vážně myslíš, že ve státní kase je nějaká hodná víla, která ty peníze čaruje? :-) Docela by mě zajímalo Tvé pojetí, jak se tam ty peníze berou. A ano myslela jsem to zcela vážně. Nechápu proč bychom měli podporovat „simulanta“, který je doma, protože mu zrovna v té době práce „nevoní“. Místo toho platíš i Ty o (plácnu) 500,–Kč více než bys musela. A pak na ty opravdově potřebné se nedostává peněz. A ano politiky, státní úředníky také platíme my všichni, ale bez nich se neobejdeme, zato bez simulantů se obejít můžeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
18.2.09 12:23

Velice dobře vím z čeho se nemocenská platí, ale nevidím důvod proč to tady rozmazávat!!!

Přece někdo, kdo pracuje jako vychovatelka v ústavu sociální péče nemusí být „simulant“!!! Víš co vůbec tato práce obnáší???
Já jsem taky státní zaměstnanec a velice často pracuju se sociálními případy atd. - pracuji v terénu ne v kanclu!!! Nikdy jsme nemarodila a taky jsem nikdy neřešila jestli se někdo za „moje“ peníze háže marod!
Ano, vadí mi lidi co pobírají X sociálních dávek a kopou se doma do prdele a pracovat se jim prostě nechce, ale určitě je rozdíl mezi někým komu se pracovat nechce a holkou co je těhotná a do práce by teoreticky chodit neměla!!!
Já teda přesně nevím kde dělá vychovatelku v ústavu sociální péče, ale tato práce prostě není sranda a ne každý chovanec je tam „normální“!!!
Mám kamarádku co takto pracovala a několik chovanců ji napadlo, zmlátili ji a chtěli ji znásilnit - jsou tam i lidi, kteří prostě některé pudy neudrží na uzdě a je problém s něma vůbec vyjít natož pracovat!!!

Hele, nechápu tvoji reakci - sama ten rozpočet taky nespasíš a neplatíš to jen ty, ne?

• Citovat
  • Upravit
717
18.2.09 12:33

Veroniko naprosto s tebou souhlasím :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.2.09 12:42

Ty jsi nejaka ostra Trudi :x
SPatny den? nebo mozna spatny mesic ??
Myslim,ze vsichni (i Veronika) uz davno na vily neverime......
A proc nazyvat tehotnou,ktera ceka mimi v 34l. ,simulantem, kdyz nechce riskovat,ze o mimi prijde, kvuli narocnejsi praci.....??
NArocna neznamena jen infekce,tezka bremena a chemie…ale napr. i psychicke vypeti,ktere zrovna u jeji prace muze byt velke…
KAzdy at v tehotenstvi pracuje,jak se citi.....vsichni odvadime kazdy mesic davky na zdrav.pojisteni…nevidim duvod,proc by potom nemohla zustat na neschopence…nikoho neokrada…je zde mnohem vic lidi,kteri berou penize za „nic“.....tak neni potreba „kopat“ prave do tehotnych......

• Citovat
  • Upravit
15326
18.2.09 12:42

Je to věc svědomí každého z nás, do jaké míry využívá sociální systém. Kéž by však na tím každý přemýšlel… Určitě je dobrý krok od vlády oprostit se od placení prvních 14 dnů, rozhodně se bude nemocenská zneužívat méně.
Vážně by mě ale šlak trefil nad takovýma lidma, co dluží na daních, neplatí pojištění, pracují načerno a jen natahují ruce a státe, plať.
Ale taky na druhou stranu, když vidím, že paní Topolánkové platíme z našich daní ročně auto s řidičem na milion… Fakt škoda se rozčilovat.

Ale práce, kterou dělá Tess, je jasná diagnoza zůstat doma. Představ si, že kdyby k něčemu v práci došlo a musela jít s miminem do nemocnice, její léčení by stálo několikanásobně více než nemocenská, na které by pak stejně skončila. A zrovna její práce je společensky prospěšná, že si doma zůstat zaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
18.2.09 12:47

Samozřejmě je spousta těhotných, které mají opravdu rizikové těhotenství a také každá těhotná nemůže pracovat na svém pracovišti z důvodu rizikovosti - tyto ženy by pak měly být převedeny na kancelářskou práci a pokud není, tak následně neschopenka. To je bez debat. Ale nechápu, proč veliký počet těhotných si myslí, že můžou jít na nemocenskou, jenom protože se jim momentálně nechce pracovat. Nemocenská je pro nemocné lidi a ne pro těhotné, které si chtějí doma odpočinout. Manželova maminka pracuje na gynekologii a simulantek, které jí prosí o napsání neschoponosti má opravdu hodně.
Také vím, že sama ten rozpočet nezachráním a také sama ho neplatím, ale také vím, že kdyby si mnoho lidí nedělalo ze státu dojnou krávu, tak bychom se také mohli mít jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
18.2.09 12:55

Trudi - byla jsi někdy těhotná???

Já jsem s Kubíkem měla úúúžasné těhotenství - klidně jsem mohla chodit do práce až do MD, ale nebylo nikdo v kanclu volno a to jsem měla několik žádostí! V těhu jsme se s kolegou vybourali v autě a nebyla to žádná sranda (to jsem ještě ani netušila, že jsem těhu)!
No a teď toto těhotenství je taková hrůza, že bych do práce nešla ani za zlaté prase a ani do kanclu - ze začátku jsem měla pořád hlavu v záchodě, nevolnosti, mdloby, šílená únava ....... taky jsem si prošla vším možným od různých zánětu a hrozícího potratu přes špinění atd. atd.
Takže těhotenství můžu posoudit ze dvou pohledů, ale to asi někdo kdo nebyl nikdy těhotný nepochopí, že?

Vím, že mi po tom nic není, ale kde děláš?
No když máš během dopoledne přístup na net a můžeš tu ostatní urážet tak bych to viděla na kancelářskou práci nebo, že by taky „simulantka“?!?! :roll: :roll: :roll:

Maki - souhlasím s tebou a s tvým názorem na lidi co jen chtějí aby jim stát dával a podporoval je a sami nic nedělají a nepřispívají do státní kasy!!!

• Citovat
  • Upravit
212
18.2.09 13:14

Veroniko, já nevím kde koho urážím. Ale to je úhel pohledu. Je velice zajímavé, že kdykoli se zeptám těhotné, jestli její rizikovost je opravdu riziková, tak se mě někdo vždy zeptá, jestli jsem byla někdy těhotná :-) Ano byla a dokonce jsem - mám dceru a momentálně jsem ve 22tt a zanedlouho oslavím své 34 narozeniny. Když jsem se ptala svého lékaře, jestli nejsem staromatka, tak prý ne. Kancelářskou práci mám tak napůl - psychicky náročnou a dívat se na mateřské weby je dokonce moje povinnost - menší průzkum trhu. Takže tak z mého soukromí :-)

Makina - přesně to bych byla ráda, kdyby každý pochopil, že zneužívat se nic nemá a že stát není imaginární plátce čehokoli, ale že se na to všichni skládáme. Řidiče paní Topolánkové za milion je sice opravdu smutné, ale milion za rok není zas tak velká částka na skládající platiče, jako právě ti simulující a nepracující lidé.

Anonymní - každý kdo z něčeho těží neprávem, tak okrádá. A je jedno jestli okrádá jednotlivce, nebo stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
18.2.09 13:28

Jenže než já ten milion do státního rozpočtu odvedu ze svých daní, bude to trvat sakra dlouho. A jedna naprosto zbytečná osoba přijde a shrábe ho za rok. Všichni jsme si rovni a někteří jsme si rovnější. ODS má plnou pusu zneužívání dávek a na druhé straně předsedova manželka naprosto okatě zneužívá.
Já pracuju doma, tak na net můžu. 8) Těhotná jsem byla 2×. Poprvé problémově a podruhé taky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí