Těhotenství a zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
1. Nárok na mateřskou mít budeš, i kdybys teď otěhotněla, ta 270 dní mít budeš,
2. Ano, musí tě přeřadit nebo nechat za plný plat doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
1. Nárok na mateřskou mít budeš, i kdybys teď otěhotněla, ta 270 dní mít budeš,
2. Ano, musí tě přeřadit nebo nechat za plný plat doma.
Za plný plat doma? Tak to mě docela uklidnilo protože plánujeme mimi nechat až na příští rok (vím že je to divné takto plánovat ale peníze jsou potřeba) a to už budu závislá jen na platu a taky nechci být půl roku na neschopence.
Příspěvek upraven 22.03.13 v 11:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@helbell Tak on většinou zaměstnavatel nějakou vhodnou práci najde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@helbell Tak on většinou zaměstnavatel nějakou vhodnou práci najde[/cit
@j.a.n.i1 píše:
@helbell Tak on většinou zaměstnavatel nějakou vhodnou práci najdeNo to nevím jak jinde ale já mám smouvu na rok a na určitou pozici a pak nevím co bude dál. No nevím.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No to nevím jak jinde ale já mám smouvu na rok a na určitou pozici a pak nevím co bude dál. No nevím.
Ale tady byla řeč o práci nevhodné pro těhotnou a než aby ji nechal za plný plat doma, tak práci většinou najde… jinak když máš smlouvu na rok, tak ti ji v takovém případě většinou neprodlouží, proč by to dělal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasné tomu rozumím ale spíše mi šlo o to jak se to řeší do vypršení smlouvy. Děkuji za informace
- Citovat
- Upravit
Ahoj maminky, prosím o radu.
Jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství a v práci dělám krátký- dlouhý týden 15 hodin za den. Chci zažádat o poloviční směnu, ale mé předešlé těhotné kolegyni bylo řečeno, že to není možné a ať jde na rizikové, které se platí stejně jako marodné (což je dost mizerně placené). Nevíte zda mám šanci si prosadit méně hodin, nebo lepší peníze než jako na marodném?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NašeMimi1 myslím, že v těhotnenství se nesmí pracovat víc jak 12hodin denně. Je jasný, že chce zaměstnavatel po doktoroj, aby tě nechal doma protože to se hradí ze zdravotního. Pokud je pro tebe práce nevhodná, je povinný ti najít jinou práci, kterou vykonávat můžeš případně tě nechat za plný plat doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zazadej pisemne. Kazdy zamestnavatle si rozmysli, jestli te muze pisemne odpalkovat, kdyz je pravo jasne na tve strane. A jestli skutecne takovou praci nema a nelze ji zaridit, mel by te nechat doma za plny plat( ale to on jiste rad neco takoveho najde)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mroe píše:
Zazadej pisemne. Kazdy zamestnavatle si rozmysli, jestli te muze pisemne odpalkovat, kdyz je pravo jasne na tve strane. A jestli skutecne takovou praci nema a nelze ji zaridit, mel by te nechat doma za plny plat( ale to on jiste rad neco takoveho najde)
Take si myslím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všichni,
mám dotaz: pracuju jako učitelka v MŠ, předevčírem jsem podepsala smlouvu na dobu neurčitou platnou od 1. 9. a ten samý den jsem našla na testu //… Bylo to první den zpoždění MS, postupně čárka sílí, ale ještě jsem nevolala doktorce, nic. Jsem trochu v šoku. Jde o to, že jsem teď na dovolené, do práce se vracíme 17. 8. a tou dobou už asi budu vědět víc. Nechci nic tajit, naše šéfová je fakt „metr“ a moc se oznámení bojím, bojím se, že to bude brát jako podraz, i když to tak vážně není. Přijde mi nová kolegyně a do toho bych měla já odejít…
Nevím, kdy to oznámit??? Pokud se nemýlím, tak pokud to udělám před 1. 9., může mi smlouvu na dobu neurčitou zrušit? Teoreticky by to někdy v půlce září vyšlo na cca 3. měsíc, do té doby bych byla stejně pověrčivá s oznamováním, ale bojím se, že jí bude divné, že už jsem to musela vědět a pokud mi bude špatně jako u prvního… potěš Pán Bůh ![]()
Díky moc za rady!
- Citovat
- Upravit
Kdyby dělala problémy tak skončíš do mateřské na neschopence, v ochranné lhůtě…ale bylo by to lepší počkat na září pokud to půjde a zvládneš to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky. Myslím, že to zvládnu, znám spoustu těhotných učitelek…
A přeci jen nemám nic ještě jisté…
- Citovat
- Upravit
Ahoj mám dilema, jsem v práci na hpp ale i na rodičáku zároveň. Plánujeme další dítě ale nechceme ginančně padnout do finanční tísně jako předtím. A k dotazum: 1. Jak by to bylo, kdybych otěhotněla teď měla bych mateřskou i když memám odpracováno 270 (nebo kolik)dní?
2. Mohu být přeřazena na jinou pobočku v rámci firmy, pokud na té kde pracuji dělám nevyhovující práci pro těhu, a musí mne přeškolit na jinou pozici pokud je to potřeba nebo musím na rizikové?
Děkuji za odpovědi je to pro mne oxtra důležité.