Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Sany80s výplatnici mám, zítra je zrovna výplata, tak doufám, že už to podepíšeme, zatím jí nikdo z práce nepodepsal.
@AniNevim píše:
@MRichie zakladatelka psala, ze ma smlouvu na neurcito? To stihla nejak zmenit uvodni prispevek? @wamp
Pouze jsem napsala, v jakém případě by ji mohl vyhodit
![]()
@Susan23 píše:
Jen tak čistě nahodou, když nedostanes novou smlouvu, tak se ta puvodni stava automaticky na neurcito? Mela jsem to tak stejne, ale uz je to skoro 10 let.Zkus pohledat v zákoníku prace. Co ty na to @j.a.n.i.?
Ano, je to tak, je tam tedy ještě podmínkou, že ti zaměstnavatel přiděluje práci, ale ta bych řekla, že splněna je ![]()
@wamp píše:
@Sany80s výplatnici mám, zítra je zrovna výplata, tak doufám, že už to podepíšeme, zatím jí nikdo z práce nepodepsal.
No, ale pokud ti přinese znovu na dobu určitou, tak není ve tvém zájmu to podepisovat… a tím, že máš výplatnici za leden, tak to jasně prokazuje, že si pracovala s vědomím a souhlasem zaměstnavatele.
Ty si hlavně v pondělí dořeš tu smlouvu. Jak už tady bylo napsáno, musíš dostat smlouvu na neurčito. No a pak už vůbec nemusíš řešit, co s tím, že jsi těhotná. Tohle je bordel zaměstnavatele, měl si to pohlídat.
Ale jako vážně se divím, že nad tím přemýšlíš až měsíc a půl po ukončení předchozí smlouvy ![]()
@wamp ale tím, že ti nedal podespat novu smlouvu, a dál tě nechal chodit do práce, tím pádem máš smlouvu na dobu neurčitou
@Susan23 píše:
Jen tak čistě nahodou, když nedostanes novou smlouvu, tak se ta puvodni stava automaticky na neurcito? Mela jsem to tak stejne, ale uz je to skoro 10 let.Zkus pohledat v zákoníku prace. Co ty na to @j.a.n.i.?
Jestli si dobře vzpomínám, tak před 10 lety to bylo stejně ![]()
@Tunrida řešíme to v práci všichni už od ledna, říkal nám, že má pro nás na chystané, ale zatím jsme nikdo nepodepsal
@wamp Tak si hlavně pohlídejte, že fakt máte dostat smlouvy na neurčito. Jestli on náhodou zaměstnavatel nečeká, jestli se neleknete a nepůjdete pryč ![]()
@Susan23 no to je právě dilema
jestly podepsat, nebo ne, když nepodepíšu, tak co se stane? ![]()
@wamp nic,ale pokud podepisete muzeme mit zase dobu určitou
čímž si muzete uškodit ![]()
Holky, tak opět se smlouva nepodepsala, ale volala jsem a zjišťovala jsem si a věc se má tak, že po skončení pracovní doby na dobu určitou měl semnou hned v lednu podepsat novou smlouvu a jelikož tak ještě neučinil a já do práce stále chodím, tak automaticky to jde na neurčito, takže podepisovat na určitou nemám v žádném případě, je to problém zaměstnavatele, že si to nepohlídal ![]()