Těhotenství ke konci rodičovské dovolené
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tehotenstvi ke konci rodicovske dovolene
Ahoj. Jsem aktualne na rodicovske dovolene, ktera mi konci v lednu, kdy bude mit dcerka 3 roky. Uvazujeme, ze bychom zkusili pracovat na druhem miminku, ale ja ted nevim, co by se stalo pokud bych opravdu otehotnela jeste ted a vlastne v lednu dobrala rodicak a pak bych se musela vratit do prace uz tehotna. To bych asi nechtela a ani nevim jestli by me tehotnou vzali. Kdyby me nevzali byla bych bez penez. Rodicak by byl uz vybrany. Nebo je to tak ze kdybych ted otehotnela jeste bych si rodicak prodlouzila do terminu porodu a pak sla zase znovu na materskou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud mas trvajici pracovni poměr, tak te vzit prostě musi. Ale jinak ano, pokud nwchces tehotna nastoupit, tak by ses s nimi musela domluvit, zda ti povoli neplacené volno a protahnout si rodicak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A to mam pak i narok na materskou? Ja prave nerozumim tomu, ze pokud mi skonci rodicak a ja bych nenastoupila do prace, jestli i tak mam narok na materskou. A jestli ano z ceho se ta materska pocita, kdyz jsem vlastne nepracovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hana241 pokud bys teď otěhotněla tak bys ses domluvila buď na prodloužení rodičovského příspěvku nebo na neplacené volno. Na mateřskou bys nárok neměla, ale musela by sis odpracovaných 1 rok, abys opět měla nárok na mateřskou jinak rovnou půjdeš na rodičák
- Citovat
- Upravit
Myslím odpracovaný jeden rok po rodičovské, aby měla nárok na MD
- Citovat
- Upravit
@Hana241 Na mateřskou nárok máš v případě, že budeš mít dál platnou původní pracovní smlouvu, tj. zaměstnavatel by musel souhlasit s neplaceným volnem i po 3 roce dítěte. Pokud zaměstnavatel s volnem nebude souhlasit, musela bys nastoupit i těhotná. Dobrá zpráva je, že vyhodit těhotnou nejde úplně snadno ( teda aspoň pokud dodržují zákoník práce). Pak je ještě taky možnost nastoupit do práce a hned přejít na neschopenku, pokud se najde něco, na co to napsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano. Smlouvu mam porad platnou. Jsem tam zamestnana na dobu neurcitou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hana241 píše:
Ano. Smlouvu mam porad platnou. Jsem tam zamestnana na dobu neurcitou.
Pokud máš smlouvu na dobru neurčitou, tak tě přece do práce vezmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Hana241 pokud bys teď otěhotněla tak bys ses domluvila buď na prodloužení rodičovského příspěvku nebo na neplacené volno. Na mateřskou bys nárok neměla, ale musela by sis odpracovaných 1 rok, abys opět měla nárok na mateřskou jinak rovnou půjdeš na rodičák
Když o tom nic nevis, tak nerad. Dekuji vsichni, kdo tu pak ty nesmysly dementuji. Jo a jeste by me zajimalo, co je na špatné rade tak intimniho, ze ji musis davat jako anonym.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Myslím odpracovaný jeden rok po rodičovské, aby měla nárok na MD
Tak radeji nemysli, bude to lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hana241 píše:
Me slo spis o to jestli mam narok na materskou nebo ne.
Ano, narok mit budes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagwa píše:
@Hana241 Na mateřskou nárok máš v případě, že budeš mít dál platnou původní pracovní smlouvu, tj. zaměstnavatel by musel souhlasit s neplaceným volnem i po 3 roce dítěte. Pokud zaměstnavatel s volnem nebude souhlasit, musela bys nastoupit i těhotná. Dobrá zpráva je, že vyhodit těhotnou nejde úplně snadno ( teda aspoň pokud dodržují zákoník práce). Pak je ještě taky možnost nastoupit do práce a hned přejít na neschopenku, pokud se najde něco, na co to napsat.
Tak když u te zadosti o neplacené volno sdeli, ze je v x mesici, tak se ochota zaměstnavatele výrazně zvýší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ano, narok mit budes.
Ještě bych doplnila. Nesmíš se nechat dotlačit k ukončení pp dohodou ani podání výpovědi z tvé strany. Vzít tě zpátky v 99% případů musí. Na mateřskou musíš nastoupit do 180 dní od konce pp.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak když u te zadosti o neplacené volno sdeli, ze je v x mesici, tak se ochota zaměstnavatele výrazně zvýší
Nebo zkusí tlačit, aby skončila sama
Nesmí ale povolit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit