Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím vás holky, s manželem se snažíme o druhé dítě, mám genetickou mutaci, proto jsme se rozhodli pro umělé oplodnění. Minulý rok jsem samovolně potratila v 5+2tt. Letos 8.2 jsem byla na KETu a v 5+3 tt jsem opět začala silně krvácet i se sraženinami jako minule. Ihned jsem jela do CAR a pan doktor mi řekl jen to že to není ideální, ale že by ještě počkal na nějaké závěry, předepsal mi injekce na podporu těhotenství. Krvácení ustálo, jenom jsem špinila. Za 4 dny jsem tam opět jela jelikož jsem v noci měla hrozný křeče a trošku jsem krvácela. To mi tentokrát řekl že asi vidí žloutkový váček a že ještě počkáme, předepsal mi další injekce a to chci podotknout že k těm injekcim už užívám utrogestan 4-0-4 estrofem 1-1-1 a lanzetto zdá se mi to prostě už nějaké zbytečne přijde mi že z nás tahá jen peníze na ultrazvuku nic nevidím, teda kromě nějaké malé bubliny. Přikládám i ultrazvuk, máte některá zkušenosti že to mělo šťastný konec? Já jsi moc naděje nedělám, jelikož vloni to vypadalo úplně stejně, ale to jsem jela na pohotovost, protože pak doktor už nebyl v ordinaci.
Děkuji za vaše zkušenosti
Popravdě v děloze žádné těhotenství nevidím. Já měla 5+6uz embryo se srdeční akci. Měl ti vzít hcg, aby viděl, co a jak.
Na první prohlídce jsem byla jako správně vyplesklá prvorodička v 5+5 a taky jsem krvácela. Dnes je mu už sedm. Ale jak to dopadne, to ti nikdo nezaručí. Snaž se zklidnit, odpočívej a doufej.
@karkarka Právě hcg mi bral poprvé jak jsem tam byla hned po tom silném krvácení a měla jsem přes 5000 jednotek, a jak jsem tam byla podruhé za ty čtyři dny tak to už krev nebral udělal jen ultrazvuk(to je ten druhy na fotce) a podle toho usoudil že vidí žloutkový váček. Ty injekce jsou dost drahé, nevím jak dlouho to chce prodlužovat volala jsem i do jinačí kliniky jestli by se na to někdo nemohl semnou podívat ale driv jak za dva týdny mě nevezmou.
@adiskaa ahoj, no tolik leku mi prijde uplne zbytecnych, ptze pokud neni vajicko zdrave v zakladu, tak proste odejde a zadne leky to nezachrani. Ja jsem loni potratila jenom prazdny gestacni vacek, a byla jsem 6+0 zacatek 7.tydne. Na kontrole jsem byla ve stredu a nic nevidel, jenom ten vacek a za 4dny jsem zacala krvacet. Ono nikdo ti nerekne jak to dopadne. Drzim palce, at se dockas zdraveho miminka.
@adiskaa na to ze, jsi mela tak vysoke hcg uz by neco musel videt. Embryo jde videt jak mas 1tis jednotek.
@adiskaa píše:
@karkarka Právě hcg mi bral poprvé jak jsem tam byla hned po tom silném krvácení a měla jsem přes 5000 jednotek, a jak jsem tam byla podruhé za ty čtyři dny tak to už krev nebral udělal jen ultrazvuk(to je ten druhy na fotce) a podle toho usoudil že vidí žloutkový váček. Ty injekce jsou dost drahé, nevím jak dlouho to chce prodlužovat volala jsem i do jinačí kliniky jestli by se na to někdo nemohl semnou podívat ale driv jak za dva týdny mě nevezmou.
Tak to bys po druhé měla hcg 20 000. To už by vypadal ultrazvuk jinak.
@MonaSun právě a neviděl nic argumentoval to tím, že je všude krev. Embryjka by měli byt vpořádku měli jsme i preimplantacni vysetreni, kvůli té mé genetické mutace, proto to i nechápu vloni se nám stalo úplně to samé ve stejném týdnu, také samovolný potrat a průběh toho krvácení byl úplně stejný.
@karkarka Také jsi myslím, ve zprávě mám napsané “hrozící potrat” a ze jsem 6+1tt ale vůbec se mi to nezdá. Ivf jsme absolvovali úplně poprvé takže nemám v tomhle takové zkušenosti. U dcerky jsme o tom genu nevěděli naštěstí je úplně vporadku, ale teď jsme chtěli mít jistotu, že bude i to druhé dítě vpořádku, proto jsme do toho šli. Malá byla neplanovana bez jakýkoliv hormonu a léku, proto také nechápu proč mi toho předepsal tolik, na to jsem se ho samozřejmě ptala, ale od začátku tam nějak trošku vázla komunikace.
@adiskaa dnes jsi cca 6+1,takze 7tt.na ultrazvuku už musí být vidět gestacni váček s embryem. Jestli není, je to špatně. Jela bych na pohotovost.
@karkarka píše:
@adiskaa dnes jsi cca 6+1,takze 7tt.na ultrazvuku už musí být vidět gestacni váček s embryem. Jestli není, je to špatně. Jela bych na pohotovost.
To neni pravda. Mela jsem v 6+1 jen gestacni vacek. V8+0 vse ok-srdicko. Na velkym screeningu plod o 5 dni starsi.
@Yorkmut píše:
To neni pravda. Mela jsem v 6+1 jen gestacni vacek. V8+0 vse ok-srdicko. Na velkym screeningu plod o 5 dni starsi.
A to jsi mela KET nebo vedela ovulaci? Opravdu v 7tt byva srdicko, ty co ho nemaji mely pozdeji ovulaci, coz u KET nelze, tak znas stari tehotenstvi presne.
@Tarena píše:
A to jsi mela KET nebo vedela ovulaci? Opravdu v 7tt byva srdicko, ty co ho nemaji mely pozdeji ovulaci, coz u KET nelze, tak znas stari tehotenstvi presne.
Proto pisu, ze na velkym screeningu byl plod dokonce o pet dni vetsi nez dle posledni MS. Takze tezko mohlo jit o extra posunutou ovulaci oproti cyklu.
@adiskaa píše:
@Tarena ano KET byl 8.2
U tebe to vim, to jsi ted cca 6+2tt, pokud bylo embryo petidenni. To uz by melo byt srdicko nebo minimalne par mm velky embryonalni pol.
Pristi kontrola to asi rozhodne.