Těhotenství po HAK

8
28.10.06 16:28

Těhotenství po HAK

Měl bych jeden dotaz. S přítelkyní se chceme, až dobere antikoncepci, začít pokoušet o miminko :D Ale - slyšel sem dva názory a jen bych si rád udělal pořádek.

1. Po vysazení AK prý otěhotnění není tak snadné jako kdyby nebrala AK.
  2. Přesný opak - po vysazení je prý to tělo vyprahlý a po miminku vyloženě touží a může se to povést i do měsíce.
    Můžete mi, prosím :oops: , udělat v tom pořádek? Jen bych to rád věděl. Bude to naše první, takže nemáme absolutně žádné zkušenosti. Ale stejně se už těším :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
28.10.06 17:17

Znám spousty holek co po HA nemůžou otěhotnět ale i ty co po HA normálně otěhotněly. Před prvním dítětem sem HA nikdy nebrala, a před druhým sem brala 5l a po vysazení to bylo v poho. Ale problémy s otěhotněním spíš čekají na holky které ještě děti nemají a berou od velmi mladého věku HA dlouhodobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
28.10.06 18:26

Jo, to může být různé. Většinou se také doporučuje 2-3 cykly počkat, až se tělo trochu vzpamatuje.

Můj chlap někde diskutoval s kamarády nad pivem a nakonec se navzájem přesvědčili, že je dobré začít „posílat objednávky“ až 1/2 roku po vysazení. Je tedy pravda, že mně se cykly vrátily k původní podobě až cca 3/4 roku po vysazení (a to jsem HAK brala krátce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
28.10.06 20:16

ahojda, já se z toho taky vzpamatovávám - už půl roku(HA jsem brala asi 7 let), ale kamarádka do toho vlítla hned 1.měsíc po vysazení. Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
28.10.06 20:39

ahoj

já myslím hned 3 měsíc po vysazení HA - a první měsíc snažení… ale HA to asi nebylo, protože pak už jsem nic nebrala a druhý výsledek v břiše byl taky hned na první pokus…

ale říká se to - že prý to jde po vysazení HA líp… dokonce jsem i četla že někdo bral krátkodobě HA jen kvůli tomu aby se po vysazení zadařilo:o)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
28.10.06 20:41

Ahoj,
já brala HA 8 let a cykly jsem měla stejné jako dřív hned po vysazení. Otěhotněla jsem 2.měsíc snažení. Myslím si,že problém je tam,kde se HA používá na úpravu cyklu,když jsou nepravidelné,dlouhé apod. Po vysazení HA se problémy většinou vrátí. Myslím si,že je vhodné nechat proběhnout 1 cyklus přirozeně a pak se do toho klidně vrhnout :)
Tak hodně štěstí.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
28.10.06 20:51

Ahoj,

jak kdo my jsme vy:,–(ili a než jsme se vzpamatovali a jakože se teda začneme snažiti tak už nebylo třeba. Hlásím, že po 7letech braní hned těhu. :P Asi bych být vámi prostě vy:,–(ila HA a pak to dál neřešila příjde MS příjde - třeba příjde až za 9 měsíců. :wink:

Tak šikulky, přejem. :lol:

Ahoj Iva a Viki 1r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
28.10.06 22:05

Ahoj,

slyšela jsem několikrát od lékařů, že po braní HA je tělo skutečně „nastartované“ na otěhotnění. U mě to tak skutečně bylo, ale po první špatné zkušenosti - poprvé to „nedopadlo“ :cry: plně souhlasím s Maty - po vysazení je lepší nechat proběhnout alespoň jeden „přirozený“ cyklus. To jsem taky udělala a druhé těhu už bylo zcela bez problémů.

Tak hodně štěstí.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11935
28.10.06 22:50

u nas se to povedlo treti mesic a „vlitli“ jsme na to hned po vysazeni… takze bych to zkousela hned a treba se zadari a treba si budete muset par cyklu pockat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
29.10.06 10:15

já jsem vy:,–(ila HA v květnu 2006 po 5 letech a v červnu jsme se začli snažit.Cyklus jsem měla pravidelný po 33 dnech a podařilo se nám to v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
29.10.06 10:37

Zkouška metříku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
31.10.06 18:28

Čauky,

řekla bych, že je to těžce individuální - já brala horm.antikoncepci cca od 15 let do 27 let a otěhotněla jsem ihned po vysazení - a teď čekám první mimčo - a to jsme si nenechali ani jeden měsíc pauzu. Takže bych to neřešila. My jsme se prostě rozhodli, že to začneme zkoušet a ani jsme nepočítali s tím, že to bude tak rychle, ale jsme za to vděční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
31.10.06 20:17

moje zkušenost

užívala jsem HAK nepřetržitě od 17 do 28 let
byla jsem u pozorněna, že bych měla počkat alespoň jeden cyklus, ovšem nám se nechtělo čekat ani po těch letech používat kondomy
na netu jsem si vyhledala a několika dotazy do poraden zjistila, že čekat není třeba, že hrozí jen riziko špatně vypočítaného termínu porodu a mírně zvýšené riziko dvojčat (vícečat už nikoli)

takže jsme se nijak nesnažili a bylo to :P

ovšem jsem si nedovedla představit, co to znamená špatně spočítaný termín porodu
u mě to v praxi znamenalo, že menzes neřicházela, test pozitivní, ale na UZ nic, strašili mě mimoděložním, až po několika odběrech krve to začalo vypadat růžověji
první UZ ukázal, že jsem otěhotněla o tři týdny později, než bych „podle tabulek“ měla a snanovil stáří těhu na 8tt
nu oddechla jsem si

na druhém UZ v 13tt ejhle, nejdnou tam byla miminka dvě :wink:
až později se ukázalo, že máme nějaká dvojčata v rodině, takže to nepatrně zvýšené riziko dvojčat se u nás jaksi připočetlo

no přeberte si to jak chcete, asi kdybych to věděla, nebyla bych tak netrpělivá, ty stresy za to nestojí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí