Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
evelinal píše:
Díky moc za info, jen mi vrtá hlavou, že v 6+5 tt. by už stejně mělo být asi vidět srdíčko, ne ??
nemusí, znám holky co ho měly v 8 i v 9TT, a naopak i takové co ho měly vidět už v 6+0 - jak bylo psáno, hodně záleží na kvalitě UTZ…
My jsme byli menší o jeden týden podle ultrazvuku, musela jsem také čekat do příští kontroly zda to bude ok a pak mi teprve doktorka vypsala těhu průkazku
a během těch několika týdnů jsme všechno dohnaly
držim palce ať to dopadne dobře
Ahoj,tak já sem podle ms-to vycházelo taky podle ovulace měla plod o 10dní větší než pak co mi řekli na ultrzvuku.Je to prý normální.Měla sem totiž delší cyklus,neměla sem to vždy pravidelné..
Ahoj evelinal
já sice u sebe nevím kdy byla přesně ovulace, ale přibližně jsem to věděla.
když jsem byla na první prohlídce tak mi dr. potvrdila těhu 5+4 ale ani ne za dva týdny mi tvrdila že je to špatné, že nevidí plůdek a ani srdíčko, ale že se mám přijít ukázat za 6 dní, pidi plůdek s pidi srdíčkem tam byl
(takže první známka srdeční akce byla v 9 tt)ale i tak tomu nedávala naději, že to vypadá o víc jak dva týdny menší, ale mimčo to nějak začlo dohánět ve 13+6 jsme dle UTZ odpovídali 12+0 což je rozdíl 13 dní, na velkém UTZ jsme byli ve 20+5 ale velikostně 20+0
Malá je prozatím v naprostém pořádku, a i přes nevysvětlitelné začátky to zvládáme.
Nechci ti dávat nějaké zbytečné naděje ale nám to zatím vyšlo, tak proč by to nemohlo vyjít i tobě
držím palce ![]()
ahoj radulle,
a tys taky věděla, kdy byla ovulace a přesto to byl ten plod o tolik dní menší ?? kdybych nevěděla, kdy byla ovulace, tak by mi mohlo být útěchou, že ovulace byla později, ale takhle vím, že bych měla být 8+5 tt. a ne 6+5 tt., jak to vychází podle utz.
evelína
@evelinal ahoj čtu diskuzi, jsem na tom ted stejně jako ty:( včera 8+0 dle utz 6+0 sice máme srdeční akci, ale vím, ze jsem měla ovu 13.den cyklu pak nebyl ani sex, tak mám strach… Mohu se zeptat jak to tenkrát dopadlo u tebe? Moc děkuji.
Ahojky
jenom přispěju svým-do 22 tt malá krásně odpovídala, najednou velký utz, závěr-růstová retardace plodu cca o 2gestační týdny, ined amniocentéza, genetické testy a konzultace…ty nervy si nedokážete představit.2týdny čekání v slzách…Dnes sme 31+0tt a malá krásně roste…takže hlavu vzhůru a doufat, nic jinýho nezbývá, zvlášť takhle zezačátku těhu. Já věřím, že to dobře dopadne
![]()
@Luca91 ahoj:) bohužel špatně, embryo rostlo, ale pomalu, srdeční akce slabla až pred třemi dny ustala. Plod se vyvíjel špatně, možna díky nachlazení na zacatku tehu. Byl to můj první nezdar, předchozí dvě tehu byly hned a ok, tohle bylo taky hned na první pokus, ale takto to dopadlo. Odmítla jsem revizi a dnes druhy den mi MUDr vyvolává potrat medikamenty a tak doufám, ze to bude ok.
@Katuše1978 jé,tak to mě moc mrzí, ale asi to tak mělo být
určitě se zas brzo zadaři!
@Luca91 taky se to tak snažím brát, říkám si, ze příroda je moudřejší nez ja a tohle bylo od zacatku špatně, i ja to tak cítila - to mi pomohlo se s tim smířit:) Tobě hodně štěstí a pohodove poslední týdny těhotenství! ![]()
@Katuše1978 to je dobře, že to tak bereš, to by ses jinak musela zbláznit…děkuju, no, už to mám za pár. ![]()