Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To, co popisujes, je celkem normalni, telo se pripravuje na porod. Ja jsem vzdycky rikala, ze to boli, jako kdyby me nekdo nakopal mezi nohy. Puvodce stourani bude nejspis miminko.
@Hoa Mai já jsem to přirovnávala k následkům jízdy na kole s nepohodlným sedlem. Zakladatelko, neboj je to normální, na kontroli se můžeš zmínit, není to důvod na gyndu razit dřív.
Jsem 33tt a uz cca tyden mam to samy. Nekdy kdyz se blbe zvednu nebo otocim, tak me i v podbrisku picha. Citim kycle, stydkou kost, po zvednuti ze sedu chodim jako tucnak. Telo se uz proste pripravuje. Nejsi v tom sama ![]()
Ja mela neco podobneho, a ukazalo se, ze hlavicka jednoho miminka je v male panvi (cekam dvojcata) a zkratil se mi cipek na min, nez pul centimetru, riziko prasknuti vody a predcasneho porodu. Taky 32tt. Takze nejdriv par dnu klidovy rezim, nezlepsilo se to, tak do nemocnice na rizikove odd na injekce pro dozrani plic.
U tebe to nejspis bude uplne v poradku, ale pro jistotu bych k doktorovi zajela hned zitra.
A jinak ted fakt lezim a jen koukam na tv, ctu a jim, cipek skoro centimetr, 35tt ![]()
Drzim palce, at to nic neni ![]()
Rozhodně bych to negeneralizovala, že je to něco typického pro 32.tt a že to určitě nic není. Pro sichr bych dojela na pohotovost. Taky jsme si s kamarádkou říkaly pocity, byly jsme těhotné stejně a ona teď porodila o měsíc dřív, protože jí praskla voda. Snad to u tebe nic nebude, nicméně bez vyšetření nezjistíš, zda něco hrozí. ![]()
Já jsem zrovna ten případ, že jsem ve 32tt začala rodit, ale začalo zkracenym cipkem, pak začala odcházet krvavá hlenova zátka a nepravidelne kontrakce. Po týdnu udržování se to stejně rozjelo. Příčina se nezjistila. Ale vím že jsem mivala vždy silné bolesti v pánvi a hlavně na čípku po nechranenem styku, asi moc silný účinek prostaglandinu, možná mi to ten čípek postupně zkratilo. Teď jsem znovu teh. v 15tt a styku se vyhýbám, protože ty bolesti mám zase a snažím se nedělat nic, po čem jsou tyhle bolesti horší. Ale bolest kyčlí nebo křížů je asi opravdu běžná, tělo se připravuje na průchod dítěte..
Mela jsem to same. zustalo mi to, pravidelne tyden pred ms me to boli stejne.
Ahoj holky. Jsem ve 32 tt a poslední týden mě bolí kyčle a stehna „mezi“ jako po tisicatem dřepu. Už se mi aj blbě chodí jak po sichte v tělocvičně. Občas „dole“ cítím divný šťourání. Jsem poprvé těhotná, takže mám strach z předčasného porodu, coz je dnes vidím všude hodně časté. Normálně ale funguju, uklidím si doma, jdu se projít atd. Mám se s tím svěřit na gynekologii a zajet tam raději zítra nebo je to běžné a počká to na začátek měsíce na prohlídku? Omlouvám se za blbý dotaz, ale jsem z toho vyjukaná, do teď jsem neměla moc problémů